Skocz do zawartości
azgan

Mini Recenzja Monitora Lcd Eizo Flexscan S1931

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież ja mam w karcie i w monitorze dwa wejścia D-Sub i DVI więc w czym rzecz ? (odsyłam do powyższych zdjęć). Karciochę też mam bardzo dobrego renomowanego producenta EVGA więc o jakość obrazu mogę być spokojny tym bardziej że 7800GT to jeszcze nie taki staroć. (...)

Masz dwa wyjścia w karcie graficznej (D-Sub i DVI-I) oraz dwa wejścia w monitorze (D-Sub i DVI-D). Chcąc podłączyć monitor analogowo możesz użyć kabla D-Sub/D-Sub lub kabla DVI-A/D-Sub. Chcąc podpiąć monitor cyfrowo możesz to zrobić jedynie poprzez kabel DVI/DVI. Twój kabel DVI-A/D-Sub jest pomyślany do nowych kart, np. moja (8600GT) ma tylko dwa wyjścia DVI-I, nie podepnę sobie nic kablem D-Sub/D-Sub bo nigdzie go nie wsadzę :wink: . Co najwyżej z przelotką.

(...) PS. The Dino masz racje pomyliłem nazwy moja wina przyznaje się do błędu :oops:

Nazwy, pal licho, nad interpretowałeś możliwości :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój kabel DVI-A/D-Sub jest pomyślany do nowych kart, np. moja (8600GT) ma tylko dwa wyjścia DVI-I, nie podepnę sobie nic kablem D-Sub/D-Sub bo nigdzie go nie wsadzę :wink:

Tym kablem też mogę podpiąć tylko po co skoro mam możliwość podłączania go przez DVI ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czytam was i czytam i w sumie sie sam upewnilem bo tez rozmyslalem nad tym monitorem, jedno pytanie

azgan przy zdjeciach z prawej strony u ramki ekranu takie fioletowawe paski sa, to efekt zapisu w paincie czy tak jest naprawde [; ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czytam was i czytam i w sumie sie sam upewnilem bo tez rozmyslalem nad tym monitorem, jedno pytanie

azgan przy zdjeciach z prawej strony u ramki ekranu takie fioletowawe paski sa, to efekt zapisu w paincie czy tak jest naprawde [; ?

aberracje chromatyczne aparatu cyfrowego którym robiono zdjęcia ?...

Aberracja_chromatyczna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od około 2 miesięcy gwarancja pięcioletnia obejmuje cały monitor Eizo włącznie z matrycą i podświetleniem.

Monitory LCD z serii ColorEdge, SlimEdge i MultiEdge zakupione po 15 października 2003 mają 5-letnią* gwarancję.

Gwarancja obejmuje wszystkie elementy monitora łącznie z panelem i świetlówką.

Co do pikseli i subpikseli to definiują ją normy - http://www.eizo.pl/pl/defekty_paneli.html?...210959c58751dc1

EIZO przyjął dla swoich monitorów indywidualne normy, które różnią się nieco od standardów przyjętych w ISO 13406-2. Jednakże polski dystrybutor - firma ALSTOR wychodząc na przeciw wymaganiom swoich klientów gwarantuje, iż akceptowane będą wszelkie reklamacje dotyczące "martwych pikseli", których ilość przekracza limity określone w normie ISO 13406-2.

Za to serwisant z Alstoru dał mi taką odpowiedź. Czyli trzymają się normy ISO.

Tomasz Obłuski <t.obluski@alstor.com.pl> Aug 17

RE: Zapytanie o warunki gwarancyjne na monitor Eizo Flexscan S1901 SlimEdge

Witam Pana,

Gwarancja na monitor ( elektronika + panel +świetlówki) to 60 miesięcy.

Martwe piksele są rozliczane według normy ISO 13406-2.

Pozdrawiam,

Tomasz Obłuski

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi