The Dino Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Przecież ja mam w karcie i w monitorze dwa wejścia D-Sub i DVI więc w czym rzecz ? (odsyłam do powyższych zdjęć). Karciochę też mam bardzo dobrego renomowanego producenta EVGA więc o jakość obrazu mogę być spokojny tym bardziej że 7800GT to jeszcze nie taki staroć. (...)Masz dwa wyjścia w karcie graficznej (D-Sub i DVI-I) oraz dwa wejścia w monitorze (D-Sub i DVI-D). Chcąc podłączyć monitor analogowo możesz użyć kabla D-Sub/D-Sub lub kabla DVI-A/D-Sub. Chcąc podpiąć monitor cyfrowo możesz to zrobić jedynie poprzez kabel DVI/DVI. Twój kabel DVI-A/D-Sub jest pomyślany do nowych kart, np. moja (8600GT) ma tylko dwa wyjścia DVI-I, nie podepnę sobie nic kablem D-Sub/D-Sub bo nigdzie go nie wsadzę :wink: . Co najwyżej z przelotką. (...) PS. The Dino masz racje pomyliłem nazwy moja wina przyznaje się do błędu :oops:Nazwy, pal licho, nad interpretowałeś możliwości :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Twój kabel DVI-A/D-Sub jest pomyślany do nowych kart, np. moja (8600GT) ma tylko dwa wyjścia DVI-I, nie podepnę sobie nic kablem D-Sub/D-Sub bo nigdzie go nie wsadzę :wink: Tym kablem też mogę podpiąć tylko po co skoro mam możliwość podłączania go przez DVI ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 tak czytam was i czytam i w sumie sie sam upewnilem bo tez rozmyslalem nad tym monitorem, jedno pytanie azgan przy zdjeciach z prawej strony u ramki ekranu takie fioletowawe paski sa, to efekt zapisu w paincie czy tak jest naprawde [; ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 tak czytam was i czytam i w sumie sie sam upewnilem bo tez rozmyslalem nad tym monitorem, jedno pytanie azgan przy zdjeciach z prawej strony u ramki ekranu takie fioletowawe paski sa, to efekt zapisu w paincie czy tak jest naprawde [; ? aberracje chromatyczne aparatu cyfrowego którym robiono zdjęcia ?... Aberracja_chromatyczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 aberracje chromatyczne aparatu cyfrowego którym robiono zdjęcia ?... Aberracja_chromatyczna true, ze tez nie rozwazylem, choroba robi swoje, my bad <3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 powiedcie mi jak jes z gwarancja u EIZO : - czy jest jakas gwarancja wymiany na nowy w przypadku wykrytych subpikseli lub pikseli ? - czy ta gwarancja 5-letnia jest na wszystko (pixele itp) czy tylko na elektronike ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Od około 2 miesięcy gwarancja pięcioletnia obejmuje cały monitor Eizo włącznie z matrycą i podświetleniem. Monitory LCD z serii ColorEdge, SlimEdge i MultiEdge zakupione po 15 października 2003 mają 5-letnią* gwarancję. Gwarancja obejmuje wszystkie elementy monitora łącznie z panelem i świetlówką. Co do pikseli i subpikseli to definiują ją normy - http://www.eizo.pl/pl/defekty_paneli.html?...210959c58751dc1 EIZO przyjął dla swoich monitorów indywidualne normy, które różnią się nieco od standardów przyjętych w ISO 13406-2. Jednakże polski dystrybutor - firma ALSTOR wychodząc na przeciw wymaganiom swoich klientów gwarantuje, iż akceptowane będą wszelkie reklamacje dotyczące "martwych pikseli", których ilość przekracza limity określone w normie ISO 13406-2. Za to serwisant z Alstoru dał mi taką odpowiedź. Czyli trzymają się normy ISO. Tomasz Obłuski <t.obluski@alstor.com.pl> Aug 17 RE: Zapytanie o warunki gwarancyjne na monitor Eizo Flexscan S1901 SlimEdge Witam Pana, Gwarancja na monitor ( elektronika + panel +świetlówki) to 60 miesięcy. Martwe piksele są rozliczane według normy ISO 13406-2. Pozdrawiam, Tomasz Obłuski Edytowane 20 Września 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...