Skocz do zawartości
Danny

Napisy W Windows Media Player 11

Rekomendowane odpowiedzi

Po domyślnej instalacji pakietu kodeków CCCP (Combined Community Codec Pack) masz moduł w trayu który wyświetla napisy dla każdego programu odtwarzającego - nazwa mi niestety uciekła z pamięci

Taki sam efekt możesz uzyskać po instalacji paczki K-Lite Codec Pack [osobiście polecam].

Co do nazwy tego programiku odtwarzającego napisy przy starcie, zwie się on: DirectVobSub - niestety posiada jedną wadę; aby móc odczytać literki - pliki te muszą posiadać taką samą nazwę co plik filmowy [nie zauważyłem opcji 'wyboru'].

Pozdrawiam, wyyzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki sam efekt możesz uzyskać po instalacji paczki K-Lite Codec Pack [osobiście polecam].

Co do nazwy tego programiku odtwarzającego napisy przy starcie, zwie się on: DirectVobSub - niestety posiada jedną wadę; aby móc odczytać literki - pliki te muszą posiadać taką samą nazwę co plik filmowy [nie zauważyłem opcji 'wyboru'].

Pozdrawiam, wyyzy.

Nie polecaj K-Lite bo bardziej syfnego codec packa chyba nie ma (problemy z deinstalacją, zawiechy etc). Jedyny sluszny to CCCP ;)

I radziłbym jednak zmienić sig, bo co niektórzy mogą poczuc się obrażeni (sam jestem ateistą, ale szanuję poglądy innych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecaj K-Lite bo bardziej syfnego codec packa chyba nie ma (problemy z deinstalacją, zawiechy etc). Jedyny sluszny to CCCP ;)

I radziłbym jednak zmienić sig, bo co niektórzy mogą poczuc się obrażeni (sam jestem ateistą, ale szanuję poglądy innych).

Czy syfnego - to zależy jak na to spojrzeć ;) Mnie on osobiście odpowiada i aktualnie przesiadać się na inny nie zamierzam - może dlatego, że póki co nie zauważyłem jakichś wad czy problemów w stosunku do odtwarzania plików wideo... Poza tym duży wpływ na późniejsze użytkowanie może mieć nieautomatyczny wybór instalacji lub ewentualnie złe wykorzystywanie / dostosowanie programu do swoich potrzeb… - 'Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz' ;)

Co do sygnaturki - i tak miałem zmienić ;) Aktualna chyba już nikogo nie 'obraża'? [ :blink: ]

P.S Sorry za OT.

Pozdrawiam, wyyzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi