Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos na forum ma e8400 z 43tygodnia, ja na swoim mam temperatury bardzo wysokie, nieiwiem czy czujnik jest tam skopany czy moze zle zalozylem chlodzenie chociaz watpie,

na 4.4ghz @ 1.38v mam w prime 85C!! , w idle 60C.......obudowa otwarta. Na 4.0ghz 1.2v mam 65C , na wczesniejszym procu na 4ghz @ 1.35v mialem 60C. Co o tym myslicie....wczesniejszy proc 46tydzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ich sporo, nie przejmuj sie temp bo kazdy inna pokazywał :razz:

wlasnie dotykam radiatora a on jest letni, wiec watpie w te 85C, a wczesniej przy 75C to poprzedni proc mi sie wysypywal, a ten 90C i smiga, ciekawe ile w rzeczywistosci ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie.

Na 4.250 1.25vtt 1.26V..podlecial do 100c w coretemp.

Tylko ze dziwnie to wygladalo..od 80c do 100c dosyc szybko sie podnosil.

Z tym ze alarm w biosie na 70 ustawiony.

Ale jakos ostatnio sie uspokoil..niedawno testowalem go na tym zegarze i bylo ok 74c..no ale ostatnio "nieco chłodniej za oknem".

To samo. podstawa coolera chlodna

Edytowane przez Ogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawa może być letnia a proc gorący :)Wszystko zależy od tego jak dolega cooler do proca.Nie wierze jednak,żeby były aż takie tempy - sciema czujki.

Ja mam 4 Ghz, 1.4v i tempy są w okolicach 65 st C w orthosie.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Q807, wczoraj przy 1.325V i 4.5GHz miałem 86 stopni a podstawa coolerka ledwie letnia :P wiec te czujniki to moza se wsadzic ^^

moze masz krzywa czape i zle odbiera cieplo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze masz krzywa czape i zle odbiera cieplo

jakby mial krzywa czape to by mial rozne temperatury na rdzeniach....u mnie temperatura rdzeni1 wynosi 93C a rdzenia2 lata od 89 do 93C dosłownie /co sekunda inna temperatura.Założe jeszcze raz radiator ale wątpie,aby był źle założony, jak nie tylko ja tak mam....procesor @ 4.4ghz @ 1.4v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam bardzo martwią mnie temperatury mojego E8400, proszę zobaczcie

Dołączona grafika

core voltage 1,375 ( nie za wysokie? shodzic niżej?)

W stressie temperatury cpu to 66 na pierwszym i 71 na drugim rdzeniu. Czy to normalne że są takie rozbieżności między rdzeniami? I tak wysokie temperatury? Biorąc pod uwage że mam: TR ultra 120ex +noctua p12+zalman stg1 a to wszystko w antec twelve hundred ( 6 wentylatorów). A i temperatury skaczą tzn co sekunde nawet w stressie sie zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam bardzo martwią mnie temperatury mojego E8400, proszę zobaczcie

Dołączona grafika

core voltage 1,375 ( nie za wysokie? shodzic niżej?)

W stressie temperatury cpu to 66 na pierwszym i 71 na drugim rdzeniu. Czy to normalne że są takie rozbieżności między rdzeniami? I tak wysokie temperatury? Biorąc pod uwage że mam: TR ultra 120ex +noctua p12+zalman stg1 a to wszystko w antec twelve hundred ( 6 wentylatorów). A i temperatury skaczą tzn co sekunde nawet w stressie sie zmienia.

proszę odpowiedzcie na mój post :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby mial krzywa czape to by mial rozne temperatury na rdzeniach....u mnie temperatura rdzeni1 wynosi 93C a rdzenia2 lata od 89 do 93C dosłownie /co sekunda inna temperatura.Założe jeszcze raz radiator ale wątpie,aby był źle założony, jak nie tylko ja tak mam....procesor @ 4.4ghz @ 1.4v.

Kurcze ja mam w CoreTemp roznice na rdzeniach srednio ok 15C... Core1 23C - Core2 39C (i stoi nawet przy Load)czyzby historia z czapom? co mozna z tym zrobic aby bylo jak trzeba? Edytowane przez playground

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DK? A co to jest? Na LT/UT do wykonania jak najbardziej, niejedno 32M @600 widzialem :)

mobo na P35 ...

czy możecie odpowiedzieć na posty innych np. mnei a nie tylko toczyć zamkniętą dyskusję między sobą?

rozbieżności są NORMALNE, ja bym się tym nie przejmował - temp poniżej 70 jak najbardziej OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi