Kondrak134 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam, wczoraj kupiłem owy procek :) Wyśmienicie działa i chyba trafiłem niezłą sztukę ale mam problem z orthosem. Zarzucam go 2 na raz ale pomimo iż działają oba obciązone są tylko 2 jaja. Uruchamiam z 2 róznych katalogów. Jest może na to jakiś sposób ?? Z góry dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam, wczoraj kupiłem owy procek :) Wyśmienicie działa i chyba trafiłem niezłą sztukę ale mam problem z orthosem. Zarzucam go 2 na raz ale pomimo iż działają oba obciązone są tylko 2 jaja. Uruchamiam z 2 róznych katalogów. Jest może na to jakiś sposób ?? Z góry dzięki za info. a nie łatwiej użyć dwurdzeniowej wersji SP2004 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondrak134 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 a nie łatwiej użyć dwurdzeniowej wersji SP2004 ? Orthos jest własnie 2 rdzeniową wersją. Sp2004 był jednordzeniową. Chodzi o to ze mam 4 jaja a jak zarzucam 2 orthosy to używa tylko 2 jaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 wystarczy ściagnąć najnowszego Prime 95 (przystosowany do męczenia 4 jajek), lub ewentualnie odpalić 2xorthos ustawiajac ręcznie koligację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondrak134 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 wystarczy ściagnąć najnowszego Prime 95 (przystosowany do męczenia 4 jajek), lub ewentualnie odpalić 2xorthos ustawiajac ręcznie koligację OK, dzięki, P.S. Gdzie można ustawić tą kolidację ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Menedzer zadan... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondrak134 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Menedzer zadan... Wielkie dzięki. DZIAŁA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Gdzie można ustawić tą kolidację ? koliGację ;) eh, jak te rdzenie ze sobą kolidują. Czy przypadkiem najnowszy Orthos nie jest w stanie testować 4 jajek jednocześnie (bez dwóch kopi) <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Orthos jest własnie 2 rdzeniową wersją. Sp2004 był jednordzeniową. Chodzi o to ze mam 4 jaja a jak zarzucam 2 orthosy to używa tylko 2 jaj. Fakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondrak134 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 koliGację ;) eh, jak te rdzenie ze sobą kolidują. Czy przypadkiem najnowszy Orthos nie jest w stanie testować 4 jajek jednocześnie (bez dwóch kopi) <_< Myślę, że raczej nie. Wiem bo mam Q6600 :D Moze jest jakiś nieoficjalny bo na www jest tylko starszy orthos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Myślę, że raczej nie. Wiem bo mam Q6600 :D Moze jest jakiś nieoficjalny bo na www jest tylko starszy orthos zobacz to prime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Ustawienie koligacji w Orthos jest najlepszym rozwiązaniem. Możliwe są dwie opcje: Pierwsza opcja: Orthos Nr 1 - koligacja 0 i 1 a Orthos Nr 2 - koligacja 2 i 3 Druga opcja: Orthos Nr 1 - koligacja 0 i 2 a Orthos Nr 2 - koligacja 1 i 3 Moim zdaniem opcja Nr 2 jest bardziej wymagająca i na niej powinien byc testowany procesor conajmniej 6 godzin dla pewności, że jest stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 4szt stress prime 2004, kazde na inne jajo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Ustawienie koligacji w Orthos jest najlepszym rozwiązaniem. Możliwe są dwie opcje: Pierwsza opcja: Orthos Nr 1 - koligacja 0 i 1 a Orthos Nr 2 - koligacja 2 i 3 Druga opcja: Orthos Nr 1 - koligacja 0 i 2 a Orthos Nr 2 - koligacja 1 i 3 Moim zdaniem opcja Nr 2 jest bardziej wymagająca i na niej powinien byc testowany procesor conajmniej 6 godzin dla pewności, że jest stabilny. Trzecia opcja: Orthos Nr 1 - koligacja 0 i 3 a Orthos Nr 2 - koligacja 1 i 2 Tylko... Co to za różnica? Odpalanie 2 wersji orthosa jest bez sensu - zbyt męczące ;) już lepiej użyć 4 rdzeniowego prime95. Zawsze myślałem, że orthos obsługuje 4 jajka...... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...