mi42 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Jestem posiadaczem płyty Foxconn N570SM2AA, niestety chipset jest chłodzony aktywnie za pomocą szybkoobrotowego wentylatora który generuje niemały hałas. Mam następujące pytanie, czy ktoś ż użytkowników tego forum wymieniał już standardowe chłodzenie na coś innego, najlepiej pasywnego, jeśli tak to proszę o informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Najtańszy z wydajnych chłodzeń płyt głównych jest chyba Evercool Serpent. Zdemontuj wentylator, zamontuj na płycie i ciesz się pasywnym chłodzeniem :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A nie lepiej podpiąć tego bzyczka przez przelotkę MOLEX - FAN na 5V? Wyjdzie taniej i mniej zabawy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi42 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Taniej na pewno, ale nie wiem czy wtedy mostek nie byłby za gorący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Eee. Te 50zl to nie majatek, a chlodzenie zapowiada sie niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi42 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Tylko żebym miał pewność że będzie pasować, wokół mostka jest bardzo mało miejsca Zdjęcie dlatego chciałbym żeby wypowiedział sie ktoś kto już wymieniał chłodzenie na tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...