Burns Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 No to jak mówiłem, śpij spokojnie! a jak będziesz się nudził to masz zajęcie w rozwiązaniu problemu, albo powód do reinstalacji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 czesc, patrze ostatnio z ciekawoscia w AMD Power Monitor i mam pytanie: czy u was na schemacie: laptop/przenosny tez jest caly czas taktowanie 1900MHz, a pobór 1.125 V? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 krótko mówiąc chrzanią się te profile - też to zaobserwowałem ale nie udało mi się tego rozpracować - kopiowałem klucze rejestru z innego kompa i nic to nie dawało, po ponownej instalacji/przywróceniu wszystko jest OK nie wiem gdzie to siedzi - zmieniając profile wydajność dysku też się zmienia, chociaż nic na to nie wskazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 no wlasnie, u mnie dzialalo dynamiczne zwiekszanie i zmniejszanie czestotliwosci i napiecia na profilu laptop/przenosny - teraz tylko na maksimum baterii (na win xp), a jak wlacze film na WMP i wylacze, to nawet na maksimum baterii leci na maksa czestotliwosci i napiecia. ale jak wlacze profil na nowo wszystko jest w porzadku??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) NIE!, nie jest system gdzieś to sobie zapamiętuje Edytowane 2 Czerwca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kernelorg Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Czy to jest normalne, że komputer wolniej wstaje gdy pracuje na baterii? Tzn. chodzi o to, że na baterii po wciśnięciu Power ekran zapala się dopiero po około 8 sekundach, oczywiście dioda power zapala się od razu. W przypadku podłączenia do gniazdka czas od włączenia do zapalenia ekranu jest "na oko" ze dwa razy krótszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 matryca działa na wysokim napięciu - po to właśnie jest inverter (110V) - więc pewnie trochę czasu potrzeba, aż zadziałają przetworniki! Wytłumaczyłem Ci, ale ogólnie śmiem twierdzić, że zaczynamy popadać w paranoję z takimi szczegółami :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owcaxxl Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witam po długiej przerwie. Mam laptopa już około 1 roku i mogę powiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolony. Początkowo bywały problemy z matrycą "czarny ekran" - brak reakcji maszyny. Teraz już wszystko ok. Zniknęło samo po około miesiącu użytkowania. Pewnie pomogła jakaś aktualizacja microsoftu. Mam tylko pytanie do obudowy. Czy u was po roku zaszły jakieś zmiany (coś piszczy, odgina się, czy coś podobnego) :) w moim przypadku obudowa z matrycy jest troszkę porysowana ale to standard jak laptop pracuje po 8 godzin dziennie i jest noszony dzień w dzień w tornistrze. Jedyna rzecz którą zauważyłem to obudowy z nawiasów od tyłu matrycy delikatnie wychodzą. U was też sie tak dzieje? może miałem tak od nowości ale nie widziałem :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb4hkm Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Czy u was po roku zaszły jakieś zmiany (coś piszczy, odgina się, czy coś podobnego) :) w moim przypadku obudowa z matrycy jest troszkę porysowana ale to standard jak laptop pracuje po 8 godzin dziennie i jest noszony dzień w dzień w tornistrze. Jedyna rzecz którą zauważyłem to obudowy z nawiasów od tyłu matrycy delikatnie wychodzą. U was też sie tak dzieje? może miałem tak od nowości ale nie widziałem :) Pozdrawiam u mnie nic takiego nie występuje? Pokaż foty jak to wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 u mnie również nic takiego nie ma ale plastik jest chyba mniej sztywny niż przy zakupie - ta obwoluta(ramka) wokoło dolnej części laptopa ma minimalne luzy - takie na 0,5mm w niektórych miejscach, ale uznaję to za szczyt czepialstawa, żeby coś napisać, że nie jest idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owcaxxl Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 u mnie nic takiego nie występuje? Pokaż foty jak to wygląda? Zdjęcie jest słabej jakości bo było robione telefonem komórkowym, ale widać szczegół w zaznaczonym punkcie (czerwona linia) - z lewej strony delikatnie odstaje. Nie pamiętam czy tak było od nowości. Czy to się stało z czasem użytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) to jest tylko osłona zawiasów występująca jako integralna część plastikowej listwy na panelu przednim co widać w załączniku na schemacie z manuala :blink: więc albo się czepiasz, albo jak oddawałeś go do serwisu to Ci go o kilka setnych milimetra :wink: inaczej skręcili. Ja bym to olał, a jak Cię dżaźni to poluzuj te dwie srubki przy wyjściu video - one mocują matrycę do podstawy laptopa i spróbuj dokręcić w innej pozycji poza tym metal w zawiasach też pracuje, więc może pod wpływem otwieranie ociupinkę :) zmienił położenie/odkształcił się - wszystko się zużywa Edytowane 16 Czerwca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owcaxxl Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 to jest tylko osłona zawiasów występująca jako integralna część plastikowej listwy na panelu przednim co widać w załączniku na schemacie z manuala :blink: więc albo się czepiasz, albo jak oddawałeś go do serwisu to Ci go o kilka setnych milimetra :wink: inaczej skręcili. Ja bym to olał, a jak Cię dżaźni to poluzuj te dwie srubki przy wyjściu video - one mocują matrycę do podstawy laptopa i spróbuj dokręcić w innej pozycji poza tym metal w zawiasach też pracuje, więc może pod wpływem otwieranie ociupinkę :) zmienił położenie/odkształcił się - wszystko się zużywa Co do poluzowania śrubek to raczej nic nie da. Ponieważ ta osłona nawiasów się ściąga i po dociśnięciu nie wchodzi w swoje miejsca, a może i wchodzi tylko ma luzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 SPRAWDZONE - JEST IDEALNIE! ale w nx6110,który wrócił z wymiany matrycy już nie było idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratchproof Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Siema Po 7 miesiącach używania laptopa zacząłem korzystać z funkcji bluetooth. Z komórkami nie ma problemu. Próbowałem połączyć dwa 6715b przez bluetooth i jest ok. Pojawiają się funkcje połączenia z internetem przez urządzenie tj. router wifi ma listę dopuszczającą komputery, więc chce łączyć się moim laptopem z routerem , a drugim laptopem z tym pierwszym, aby uzyskać internet. Na razie nie udaje mi się. Ktoś próbował? Szukam jeszcze funkcji "wejścia" na dysk drugiego laptopa, ale jest tylko jakiś folder wymiany. Chętnie poczytam jakieś sugestie. ps. w jednym laptopie słychać trzeszczenie po prawej stronie od touchpada, w miejscu gdzie leży nadgarstek. ps2. są jakieś zatyczki na nieużywane wejścia np. telefoniczny kabel, albo lan żeby się kurzyło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) odp. ps2. hahahaha :lol2: :lol2: :lol2: - wybacz, ale musiałem :wink: kupujesz sobie wtyczkę kabla sieciowego/telefonicznego zwaną RJ45 (telefon RJ10/11/12) albo ucinasz stary kabel - tak czy siak wiocha w domu wszystko masz przykryte folią ? :wink: na 1 część jest mi trudno Ci odpowiedzieć bo nie mam pod ręką dwóch laptopów, ale ciekawie sobie to wykombinowałeś. Teoretycznie można podłączyć 7urządzeń jeśli nie zachodzą konflikty - również z siecią wifi, która pracuje w tym samym paśmie. Spróbuj sparować same laptopy i udostępnić jakieś zasoby, jak się uda, zacznij męczyć internet. peace :razz: Edytowane 20 Czerwca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikk Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 kupilem sobie laptopa w usa windows vista w ustawieniach pozmienialem wszystko na jezyk polski a i tak wszystko jest po angielsku co zrobic zeby zmienic jezyk na polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 z tego co pamiętam tylko ultimate daje możliwość zmiany języka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikk Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 a jakiejs nakladki nie mozna sciagnac z neta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Jak nie masz visty ultimate to nie możesz sciągnąć pakietów językowych. Edytowane 21 Czerwca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropuh Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 dzięki temu formum jestem posiadaczem od 24h tego lapka (HP 6715b GB834EA)... kupiony za 1500zł w sklepie - 20-minutowa promocja "via inernet" na AtiCatalyst wychodzi mi 128Mb i taktowanie 400/200 grafiki - na 1024+512 Mb RAM-u... piszecie na forum o "sztywnym przydzieleniu" RAM-u na grafikę do wartości 128Mb... cóż z 512Mb? czy będzie więcej niż 128Mb przy 1024+2048Mb RAM? Mam DELL-a Inspiron z 2*512Mb RAM - grafa AtiRadeonX 1150 - w Catalyst wychodzi 256Mb z 512Mb HyperMemory - tak się wyświetla (taktowanie grafiki 400/400)... czy AtiRadeonX 1250 z HP 6715b jest słabszy od AtiRadeonX 1150? poza tym - nie mogę wiele jeszcze powiedzieć o HP6715b - poza tym, że bardzo głośno szumi HDD - MASAKRA (o tym że wiatrak non-stop "mieli" - czytałem wiele razy na tut. forum) serdecznie pozdrawiam wszystkich HP-kowców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 pod XP nie będzie więcej niż 128 tak to już jest u Ati, że wyższy nr nie oznacza lepszej karty i z tego co pamiętam tak było w przypadku x1100 TYLKO DO CZEGO PRZY TEJ KARCIE MAJA PROWADZIC PYTANIA O PAMIĘĆ? PRZY TEJ WYDAJNOŚCI 128 TO CAŁY HEKTAR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb4hkm Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 TYLKO DO CZEGO PRZY TEJ KARCIE MAJA PROWADZIC PYTANIA O PAMIĘĆ? PRZY TEJ WYDAJNOŚCI 128 TO CAŁY HEKTAR++ szkoda ze nikt nie pyta jak to podkrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owcaxxl Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam wszystkich po długim czasie pauzy. Mam zamiar w najbliższym czasie przesiąść się na dystrybucję Ubuntu 8.0.4 - czy jest ktoś kto instalował ją na tym sprzęcie? czy są duże problemy z ACPI? ze sterownikami? Czekam na wasze zdanie. Pozdrawiam. Wspólnymi siłami możemy dużo zdziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam wszystkich po długim czasie pauzy. Mam zamiar w najbliższym czasie przesiąść się na dystrybucję Ubuntu 8.0.4 - czy jest ktoś kto instalował ją na tym sprzęcie? czy są duże problemy z ACPI? ze sterownikami? Czekam na wasze zdanie. Pozdrawiam. Wspólnymi siłami możemy dużo zdziałać. Jak wpiszesz w googlu "hp 6715b linux" czy coś podobnego, to znajdziesz całą masę szczegółowych opisów co działa, a co nie. Ja osobiście nie testowałem, bo nie mam na to czasu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Co do profili i C'n'Q to u mnie na profilu przenosny/laptop rowniez pracuje z maksymalna czestotliwoscia, co jest o tyle dziwne, ze jesli mam swiezy system to procesor ladnie sam sobie zmniejsza/zwieksza czestotliwosc. Ostatnio natomiast odkrylem, ze C'n'Q w miare poprawnie dziala gdy ustawi sie profil schematu zasilania na "minimalne zarzadzanie energia". Probowalem uzywac RM Clocka i NHC, ale o ile ten pierwszy z niewiadomych mi powodow wylaczal mi laptopa (a wierzcie mi troche sie bawilem ustawieniami), to ten drugi o malo nie usmazyl mi laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 pisaliśmy o tym tutaj setki razy, że te programy nie nadają się do tego lapka o tym, że profie sypią się z czasem użytkowania ststemu też - więc nowości nie odkryłeś PYTANIE BRZMIAŁO - JAK JE WYCZYŚCIĆ/ZRESETOWAĆ/PRZYWRÓCIĆ - bo kopiowanie gałęzi rejestru, którą znalazłem nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) pisaliśmy o tym tutaj setki razy, że te programy nie nadają się do tego lapka o tym, że profie sypią się z czasem użytkowania ststemu też - więc nowości nie odkryłeś Tylko mnie za to nie pobij, ok? A zadnego pytania nie zadawlem, ani tym bardziej nie mialem zamiaru na nie odpowiadac. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 witam. w moim 6715b co jakis czas pojawia sie niebieski piksel. na pewno nie paproch ani nic z tych rzeczy. kiedy potre to miejsce delikatnie to gasnie i wszystko jest w porzadku - dziala jak powinien. czy to jest powod do zmartwienia? z czasem moze nie zgasnac? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) jest to uszkodzony subpiksel Subpiksel i będzie działo się dokładnie jak opisujesz(w jakim czsie - nie przewidzisz- miesiąc, rok, może nigdy, albo jutro) nie jest to powód do zmartwień, ale może wkur... nic z tym nie zrobisz ponieważ obecny proces technologiczny przewiduje takie błędy u wielu producentów matryc LCD.(na wymianę zasługują przynajmniej trzy martwe obok siebie - wszystko w karcie gwarancyjnej, odnośnie szczegółów klasyfikacji) proponuję zapomnieć,ustawić odpowiednią tapetę a stanie się "niewidoczny" dla wyobraźni i cieszyć, że nie jest to 30/40 calowa matryca ZALECAM RÓWNIEŻ NIE POCIERAĆ MATRYCY BO USZKODZISZ JĄ BARDZIEJ DRASTYCZNIE - TO NIE JEST SZKŁO JAK W CRT A DOSYĆ WRAŻLIWA POWIERZCHNIA Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...