taimons Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Fundusze mi się znalazły i nadszedł czas wymienić mojego starego, wyjącego modeshita na coś lepszego. Zasilacz będzie miał do uciągnięcia: a64 x2 4200, a8n sli deluxe, 2gb ram, grafa pokroju 7900/1950, 2 dyski, wc, 4x120mm, x-fi, dvd, dvdrw, fdd Najważniejsze żeby zasilacz był cichy i to naprawdę cichy ;) przydałyby się też odpinane kable.... myślę o Tacensie Valeo Smart 480W.... czytałem trochę na jego temat ale nie jestem do końca przekonany..... może Be Quiet Dark Power 430W? wystarczy? a Tagan Easycon, podobno nie są takie dobre jak kiedyś....? sam już nie wiem co wybrać i będę wdzięczny za każdą pomoc t. Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez taimons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Seasonic S12 II - to są najcichsze zasilacze ale bez odpinanych kabli ( nie liczę pasywnych - ale one praktycznie nie są warte zakupu ). http://zenfist.pl/pID/1564.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Seasonic S12 II - to są najcichsze zasilacze ale bez odpinanych kabli (...) ...ale ale nie zapinajmy o korsarzu :D http://zenfist.pl/pID/1654.htm odpinanych kabli nie ma (do 300zł ciężko znaleźć coś ciekawego), ale podobno bardzo cichy i wydajny http://www.silentpcreview.com/article751-page5.html :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A ja bym dozbierał do Corsaira HX520, albo zakupił BQ SP 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 zbierać można w nieskończoność..... poza tym nie potrzebuje takiego mocnego zasilacza..... a jeśli koniecznie chcę odpinane kable to co wziąć? (oczywiście ciszę też) Tacens? BQ DarkPower? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 dozbierac do corsaira albo cheifa cft-560-a12C. koszt ok 320 zl, kable odpinane, cicha praca (w wyciszonym komputerze). sam korzystam od prawie roku, nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Kup corsaira 450w za 259zł. Niewykorzystane kable zepniesz i włożysz do wolnej zatoki 5.25". Ja tak zrobiłem. Zresztą zobacz rekomendacje na silentpcreview.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szevc Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 co prawda troche tanszy i nie ta klasa co tagan czy corsair, ale amacrox warrior ax500-a jest rewelacyjnie cichy!! posiadam go w swoim malym studyjku muzyczno-projektowym i wymagam od sprzetu maximum ciszy jesli to nie musi byc wysoka polka zasilki to mysle, ze to dobry pomysl!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Armacrox czy Corsair VX to moim zdaniem ta sama klasa zasilaczy, podobne rozwiązania i stabilność napięć (Armacrox może nawet ma lepszą). Jedyne różnice, które odgrywająistotnąrolę to chłodzenie, a raczej typ i ustawienie wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 powiedzcie mi panowie co sądzicie o BQ dark power 430w? da rade uciągnąć to co w pierwszym poście? jak jest z tym "byciem cicho"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Nikt Ci tutaj raczej nie poleci BQ DP bo... Chocby tańszy SP jest po prostu lepszy :wink: Ktoś tam z Chieftec CFT się wychylił, to żeby ktoś później tego nie powtarzał, CFT to cichych nie należą ( w razie czego polecam posłuchanie innych PSU )!! Masz WC i żal Ci 50pln... Chcesz mieć ciszę, stabilność i odpinane kable to płać, albo z czegoś zrezygnuj. Do upartych 300 zrezygnowałbym z kabli i bym brał BQ SP 450W. Spokojnie wystarczy nawet po ewentualnej wymianie karty na najmocniejsze dostępne obecnie a do tego cichy zasilacz na poziomie najcichszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ktoś tam z Chieftec CFT się wychylił, to żeby ktoś później tego nie powtarzał, CFT to cichych nie należą ( w razie czego polecam posłuchanie innych PSU )!! ten "ktos tam" to ja. ja mam tego chiefa w budzie swojej obecnie i nie narzekam. wszystkie wentyle poskrecane, najglosniejszy jest.. dysk.. moze komus sie trafily glosniejsze sztuki, moze ja mialem szczescie. jesli sa to tak niepewne sztuki to faktycznie kupic lepiej cos, z jest ciche zawsze a nie "jak sie trafi".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Nie, one nie sa nie pewne tylko po prostu są głośne, wszystkie. Może Twój jest wyjątkiem i chodzi cicho ale w to nie wierzę, chyba że masz coś skopane ( tzn w zasilaczu ), nie grzeje się za bardzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 nie grzeje sie - zamontowany na dole obudowy wydmuciach!e chlodne powietrze, sam jest raczej chlodny. fakt, w upalne dni, w badziewnej, ciasnej budzie bez zadnego przeplywu powietrza (ok 6 letniej), dal sie slyszec od czasu do czasu (pod obciazeniem?) dosyc niski szum, jednak nie byl on specjalnie klopotliwy. jak skonczy sie gwara wloze mu noiseblockera albo fandera albo cos takiego i wtedy sie zobaczy. moze po prostu jeszcze nie wiem czym jest "cisza" :wink: choc jesli patrzylem w starej budzie czy kreca sie wentyle, zeby upewnic sie komp jest wlaczony (przy czym gluchy nie jestem), to jednak troche udalo mi sie "ciszy" osiagnac. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) witam dopiszę sie jeśli można :) ja potrzebuje zasilacza który uciągnie to co w sigu+ ewentualnie troche wyżej wykręcony procek+ w przyszłości jakaś lepsza grafa. Priorytetem jest CISZA! wiadomo, że musi tez być stabilny. teraz jak zatrzymam wentyl od zasilacza to slysze tylko dysk... i chciałbym slyszec tylko dysk po zmianie zasilacza (oczywiście bez zatrzymywania wiatraczka) co polecacie w granicy cenowej do 250 zł? Edit: W gre raczej w tej cenie nie wchodzi zasilka z pasywnym chlodzeniem, ma mieć wyjątkowo cichy wentyl (niskie obroty) zarówno w spoczynku jak i w stresie. pozdrawiam:) Edytowane 30 Września 2007 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 W tej sytuacji tylko Corsair http://zenfist.pl/pID/1654.htm :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 dzieki ali. tak też myślałem;) opinie o nim super z tego co juz zdązyłem poczytać... w przyszłym miesiącu zamawiam. czy to że ma tylko jedna linie 12V nie przeszkadza? mój ma teoretycznie 2.. i tak w sumie słabsze niż w Korsarzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Panowie, a co z tym Tacens'em ? Dlaczego go nie polecacie ? Co jest w nim złego ? Padają, słabe napięcia czy coś innego? Proszę o odp. Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Jeśli mowisz o seri Supero, to zasilacz dobry, tylko po pierwsze głośniejszy przy wyższym obciążeniu od konkurencji a po drugie jak dla mnie drogi. Może i ma kable, ale żeby placić za 500W zasilacz az 400 pln to dla mnie za dużo. Fakt, że ma tej mocy więcej... Ale i tak jakoś tak średnio. Gdyby był tańszy to by była doskonoła oferta, ale i tak jeszcze cisza dla niektorych to priorytet i za nią by go skreślili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Poczytaj co pisałem, w tacensach jak na razie piszczenie i syczenie cewek to normalka, wydajność bez zarzutu. Sam chyba niedługo w swoim posklejam sam cewki i zmienię wiatrak na cichszy, bo jest to dość dokuczliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Mówię o Valeo, ver. 460W ;) Aż takiego configu nie mam a zależy mi na wręcz 100% ciszy... Mój cfg pobiera z 230W...zależy mi na pasywności lub maxymalnie Fander na min...może Amacrox i do niego Fanderka? Edytowane 30 Września 2007 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Valeo to bym do swojego kompa nie wsadził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Mówię o Valeo, ver. 460W ;) Aż takiego configu nie mam a zależy mi na wręcz 100% ciszy... Mój cfg pobiera z 230W...zależy mi na pasywności lub maxymalnie Fander na min...może Amacrox i do niego Fanderka? Mam taki zasilacz (sic!) :( Valeo to bym do swojego kompa nie wsadził.To już totalna załamka, dostałem taki za Revolteca 450W, jest cichszy ale to chyba jedyny plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Witam , co lepiej brać http://zenfist.pl/foto.php/pID/1654/fID/11 czy http://zenfist.pl/pID/1020.htm co jest cichsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Poczytaj co pisałem, w tacensach jak na razie piszczenie i syczenie cewek to normalka, wydajność bez zarzutu. Sam chyba niedługo w swoim posklejam sam cewki i zmienię wiatrak na cichszy, bo jest to dość dokuczliwe.nie zgodzę się montowałem już 3 tancensy , 410 , 480 i 560 W żaden nie piszczał a 480 < są extra , śmigło 14cm skutecznie wyciąga ciepło z kompa ... do tego zasiłka i dle chodzi pasywnie. I te zasilacze są naprawdę ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Po ponad dwóch latach pracy, czasami nawet w "ekstremalnych" warunkach mój Chieftec powoli się ze mną żegna Mam pytanie takie samo jak poprzednicy - cichy zasilacz do 300 zł, z tym, że może być poza obudową (no chyba, że będzie w, nadal będzie cichy i nie będzie się kosmicznie grzać) Mogę nawet wydać trochę więcej (~50 zł), gdyby było coś "wybitnego", żadnych poważniejszych zmian w kompie nie planuje przez dłuższy czas (co najmniej przez rok) Jak wiadomo cisza - pojęcie względne - więc jakoś opiszę ilość wiatraków i ich ustawienia Na procku Freezer 7 Pro @ 1,1k obrotów Na grafice stock wentyl na 5% (820rpm - na noc i w innych sytuacjach wymagających ciszy) i 10% (1262rpm - do gier i podczas normalnego użytkowania) Do tego 2x Arctic Cooling Fan Pro 2L @ ~7V + ustawione na medium na przełączniku, czyli ciszej od coolera grafy @ 5% Dyski zamontowane przy użyciu Scythe HDD Stabilizer II (2x 400GB Samsunga, konkretnie modele HD403LJ) Daje to jakiś obraz? Gdy próbuję zasnąć (komputer mam 2,5m od łóżka) słyszę tylko minimalny szum powietrza (wystarczy tylko że przekręcę głowę w drugą stronę i już go nie słyszę) oraz lekkie "buczenie" czy jakby to nazwać dysków - zmieniam poduszkę i też już nie słychać, więc jest naprawdę cicho, przy otwartym oknie już niczego nie słychać, niczego... Wiem, walnąłem taki opis, ale wiadomo o co mi chodzi Nie chce zasilacza który ma agresywną automatyczną regulację wentylatora (mógłbym też zastosować taki myk jak z Chieftecem - Fander @ minimum na potencjometrze, zasilacz poza budą - zimno, cicho i daję rade ze wszystkim, ale nie chce tracić gwarancji - a może to jednak tylko tak da się otrzymać taki efekt? Może kupić jakiegoś Chiefteca czy coś innego za ~200zł i walnąć mu Fandera?) Rozpisałem się ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi i poleci mi dokładnie taki zasilacz, jakiego chcę Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Aha - jak dostanę odpowiedź typu było wyżej - trzeba było czytać - czytałem, ale po paru słowach nic stwierdzić nie mogę... Edytowane 1 Października 2007 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Witam , co lepiej brać http://zenfist.pl/foto.php/pID/1654/fID/11 czy http://zenfist.pl/pID/1020.htm co jest cichsze ?Corsair :) @Aragorn raczej to samo, no chyba, że chcesz coś mocniejszego to wersję 520, ale to już prawie 400zł :? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Konio. Zastanów sięco piszesz, ja pisze o serii supero, innych nie biorę pod uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszek Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 BENITO czy Supero mają naklejki gwarancyjne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Pewnie mają, ja do testów dostałem wersję bez plomb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...