Mibars Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam! Jestem na etapie skladania kompa - w sklepie w którym go chce złożyć akurat zabrakło w.wymienionego zasilacza 450W... Ale jest 400W - Czy pociagnie takie coś? -GeForce 8800GTS 320mb (ile to zżera watów? Raczej jej napięcia nigdy podnosic nie będe) -Procesor C2D E6420 2.13GHz (I to też? Tutaj kiedyś pójdą dodatkowe megaherce i volty - czyli i waty) -ram OCZ 2gb 2 kości -1 dysk Samsung, co zżera 9W -jeden napęd CD/DVD RW (no ale nikt nigdy nie wypala płyt grając w STALKERa :) ) -plyta EVGA 122-CK-NF66-T1 I TAK, planuje podkręcać, ale jeszcze nie teraz... (zasilacza jednak nie chciałbym wymieniać :) ) Tak więc powtarzam - 450W od Be Quiet!a musi być, czy 400W starczy (nie wiem, czy te zasilacze mają "zapas", czy nie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Dopłacasz bardzo niewiele a zyskujesz dużo więcej niż 50W... Wystarczy spojrzeć na 12V... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Dopłacasz bardzo niewiele a zyskujesz dużo więcej niż 50W... Wystarczy spojrzeć na 12V... :rolleyes: Tak, wiem, że różnica w cenie niewielka itd, ale chodzi o to, że tamtego zasilacza po prostu chwilowo nie ma, mi zależy na czasie i na tym, by komputer (w razie awarii) nie musiałby być rozmontowany i wysłany w 10 rożnych miejsc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Za cenę BQ 450W możesz mieć u mnie 520. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (...) Tak więc powtarzam - 450W od Be Quiet!a musi być, czy 400W starczy (nie wiem, czy te zasilacze mają "zapas", czy nie) Zagladnij do mojego topicu (link) a bedziesz wiedzial jak wyciszony Chieftec AA-101A 400W (@500rpm) ciagnie podkrecony sprzet z mojej sygnaturki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Nie uważasz, że czasami trzeba spasować i poczekać. Patrząc na 12 tej 400...22A... ten zasilacz to po prostu słaba propozycja. Osobiście w życiu bym tego zasilacza do Twojego sprzętu nie kupił i nie polecił! EDIT: Slow: Spójrz na swoją 12 i na 12 tego BQ... BENITO: Nic osobistego!! Ale przesadzasz, dobrze wiesz, że mu taki gigant nie potrzebny, a używany towar, a nowy... W dodatku BQ będzie cichszy, lepsza wentylacja budy mimo jego wolnych obrotów, jedynie kable odpinane co znowusz jest dużym plusem. Ale tak czy owak jeszcze zajrzyj do reg zanim się przyczepi mod... Edytowane 3 Września 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Slow: Spójrz na swoją 12 i na 12 tego BQ... Szczerze mowiac, nie spodziewalem sie az takiej roznicy miedzy 400 a 450.. to ja z roznica miedzy GPS-400AA-101 a GPS-350EB-101A, jest podobnie (348W vs 216W) a w przypadku BeQuietow 264W vs 360W Reasumujac odradzam 400-ke BQ.. polecam natomiast BQ 450W lub Chiefa GPS-400AA-101 + Fan Swap ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Aj, aj, faktycznie bym się naciął... Niemal 100W róznicy na linii 12V to jednak coś... Tym bardziej, że dzisiejsze kompy to na niej polegają... A spieszy mi się, bo mam "deadline" po którym tracę sponsora :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...