Liquid Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Na chwilę obecną mam takie trzy okazy na oku, ale najbardziej przypadł mi ten firmy Toshiba: - Samsung LE32A551 - Samsung LE32A656 - TOSHIBA REGZA LCD 32XV500PG Jakby nie było parametry dość ciekawe no i Full HD. Zastanawia mnie duża żarłoczność prądowa tych Samsungów. Co sądzicie o tych modelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 A po co ci te FULL HD przy tak małej przekątnej ekranu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Samsung LE32R82B (lub R81B) - Super sprzet jak za ta kase, gorąco polecam. Kosztuje 2049zł, matryca s-pva, kontrast 8000:1, 3x HDMI, d-sub itp... Na forum poswieconym LCD wszyscy go polecaja. Ten model ma 100-120 Hz i 10 bitowy zapis barw ? A po co ci te FULL HD przy tak małej przekątnej ekranu ??Prosty przykład: obraz 32" obserwowany z odległości 1,5 m jest większy niż 52" obserwowany z 3 m ... czyli : nie rozumiem czemu nie bierzesz pod uwagę dystansu ? Na chwilę obecną mam takie trzy okazy na oku, ale najbardziej przypadł mi ten firmy Toshiba: - Samsung LE32A551 - Samsung LE32A656 - TOSHIBA REGZA LCD 32XV500PG Jakby nie było parametry dość ciekawe no i Full HD. Zastanawia mnie duża żarłoczność prądowa tych Samsungów. Co sądzicie o tych modelach. Jeśli na ekran będziesz patrzył z np. 3m to nie zwracaj specjalnie uwagi na rozdzielczość Full HD w modelu 32" Edytowane 13 Maja 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ten model ma 100-120 Hz i 10 bitowy zapis barw ? Nie, a zapis barw nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszko Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Polecam Panasonica Viere szczególnie do kablówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cpt.Tripps Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam, Przymierzam sie do zakupu jakiegos niedrogiego LCD-TV, bo odkad spory juz czas temu padl mi stary CRT, mecze sie z telewizja na malym TV zastepczym i filmami z PC na 17" monitorze... czas najwyzszy. Wymieniony wyzej Samsung LE32R82B (http://www.ceneo.pl/596138) jest gdzies w moim przedziale cenowym, zastanawiam sie rowniez nad LG 32LG3000 (http://www.ceneo.pl/1423030), ogolnie wszedzie niby wychwalany, ale nie wiem jak tam w rzeczywistosci - jaka matryca, faktyczny kat, smuzenie itp. itd. Czy wie ktos cos na temat tego drugiego i moze doradzic lub odradzic - czy warto cos takiego (1.5-1.7k PLN) brac wogole pod uwage czy raczej bedzie rozczarowanie? Glowne zastosowanie: Antena satelitarna (niemieckie kanaly) oraz Filmy z podlaczonego PC. 37", 40", czy 42" raczej dla mnie odpadaja z uwagi na fundusze, czyba ze szlo by cos godnego uwagi wyrwac za 2.4-2.6k PLN (Edit: moze taki 42LG3000?)... (za 32" chcialbym raczej zaplacic mniej). Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez Cpt.Tripps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) up) odnośnie samsunga : matryca : PVA kolory 8 bit (widać gradienty czasami w grach, w filmach raczej się nie zauważy) 100hz nie ma ale ma movie + - zwiększa płynności co do smużenia - w filmach niezauważalne... idzie zobaczyć strate ostrości przy przesuwaniu np mapy w warcrafcie 3 :P ale nie smużenie kąty duuuuuże + obraca się na podstawce kablówka wygląda OK chyba że kanał ma hamsko niską jakość / rozciągnie się kaszete z obrazem 16:9 filmy z kompa (nawet div-x) ok Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RKaminski Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 oczywiscie ze ten 5ms i 8ms beda smuzyly bo w tej cenie 3kilo daje sie 2 i 3 klase matryc dlatego te tv 32 kosztuja 3kilo kup tv 32 za 4,5 kilo to zobaczysz roznice obrazu. podepnij pod dobry sprzet dvb i wtedy bedzie widac co daje dobry tv Heja, od dłuższego czasu przeszukuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi na nękające mnie pytanie. Wszyscy zastanawiają się jak wybrać odpowiedni telewizor, a czy ktoś sobie zadał na czym ten telewizor postawić? Jestem szczęśliwym posiadaczem Sharp Aquos LC-46DH65E. Na początku z kuzynek cieślą chciałem sam dla siebei zrobić jakąś ładną gablotę, która miała dać upus mojej smykałce desingerskiej :D W końcu doszedłem do wniosku, że lepiej jest kupić jakiś gotowy mebel, dzięki któremu mój salon świetnie komponowałby się z telewizorem. Myśle o modelu STZIN421455/BK ze sklepu http://www.standland.pl. Teraz pytanie do osób, które przerabiały juz podobną bolączkę z wyborem odpowiedniej "bazy" dla swojego TV. Czy brytyjski standard hartowania szkła BS6206A jest także uwzględniany w Polsce? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Do podlaczenia kompa polecam Samsunga LE32A551 - jeszcze teraz jest za 1600zl w Saturnie i w dodatku mozna go wziac na 10 rat 0%. Wrazenia w poscie zlinkowanym. http://forum.purepc.pl/Monitory-f57/Samsun...29#entry3288129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...