Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD3850/3870

Rekomendowane odpowiedzi

Na moim Gigabycie po podniesieniu taktowania w RT powyżej 730Mhz, opcja ATI Overdrive w CCC zostaje automatycznie wyłączona. Zresztą podkręcanie powyżej 730Mhz praktycznie już nic nie daje.....

Edytowane przez RBEJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by ktos tak na zimno mial pomysl co do tych taktowan 2D/3D to bylbym wdzieczny :)

To znaczy chcesz żeby karciocha zjezdżała z zegarami w dół w trybie 2D? To tylko modowany BIOS, ale chyba wiele to nie da - jadę na takim od 10 dni i temperatury w idle oraz głośność taka sama jak przedtem, widać samo zmniejszenie napięć jakie gecube robi przy przejściu 3D->2D daje największy efekt, a zegary dużo mniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cuz to za programik ? do czego sluzy ?

Edytor szesnastokowy. Można sobie pozmieniać napięcia i takty rdzenia oraz pamięci w karcie graficznej. O ile oczywiście się wie jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaja sobie robia i to jeszcze super sprzedawca - zero słowa ile karta kosztuje tylko informacja ze otrzyma sie maila od nich a jakis gosciu wzial 668 szt.Hmm ciekawe czy bylaby mozliwosc wyegzekwowania karty za te 4 zety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaja sobie robia i to jeszcze super sprzedawca - zero słowa ile karta kosztuje tylko informacja ze otrzyma sie maila od nich a jakis gosciu wzial 668 szt.Hmm ciekawe czy bylaby mozliwosc wyegzekwowania karty za te 4 zety.

Prawnie rzecz biorac :D jesli kupujacy bedzie swinia to sprzedawca musi mu sprzedac te karty po tej cenie i w tej ilosci :D Nawet jesli to zart :) Ale moze wystarcyz tylko negatyw :D

No ale niewazne ... wiecie co, krecac karcioche zauwazylem ze wyniki w markach rosna ale bardzo pomalu ... po podniesieniu na max stabilne takty wynik wzrosl o 200pkt :blink: ... zobacze jakiegos crysisa bo to zatrwazajace.

Ogolnie to jestem zadowolony z karty choc Crysisowi z "plik-modem" nie daje rady, ale czysty DX9 smiga bardzo ladnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, a przesyłka 600 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe ze sprzedawca jak zobaczył ze popelnil bład w cenie, zalozyl to nowe konto i kupil te 668szt zeby ktos inny nie kupil. A ciekawe jak tam reszta, czy pojda za tyle czy nie :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam kiedyś była sprawa w gazetach że gość pomylił się i auto(warte około 60 000) wystawił nie na licytacje od 1zł a KUP TERAZ 1zł. Oczywiście znalazł się ktoś kto to kupił. Sprzedawca odmawiał sprzedania auta(logiczne) ale "kupujący" był taką świnią że złożył sprawe do sądu. Wynik? Dostał auto watre 60 000 za około 300zł(sądy). :lol2:

Więc tutaj mogło być podobnie. Co do tego że sprzedawca szybko założył konto. Nie można na allegro założyć konta na szybkiego, musi najpierw przyjść koperta, a jak widać to konto co wykupiło wszyskie prawie karty jest w pełni aktywowane. Możliwe że kogoś poprosił. Ale nazwa użytkownika też dziwna :D

Szkoda że nie zobaczyłęm tego wcześniej, kupiłbym i ciekawe co by z tego wyszło :razz:

Edytowane przez Razan_r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież na dole jest napisane, że trzeba się skontaktować ze sprzedającym, inaczej nie da się dokończyć tranzakcji tranzakcji.

Pewnie wtedy kupujący dowie się, że karta ~600zł kosztuje, a 4zł to wystawiona cena, aby marży nie płacić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież na dole jest napisane, że trzeba się skontaktować ze sprzedającym, inaczej nie da się dokończyć tranzakcji tranzakcji.

Pewnie wtedy kupujący dowie się, że karta ~600zł kosztuje, a 4zł to wystawiona cena, aby marży nie płacić ;)

Większych bzdur nie słyszałem :wink:

Z tego co mi wiadomo cena kup teraz jest cena jaka winno sie zapłacić za ten towar a nie jak piszesz

Jak trafi sie jakiś upierdliwy klient z tych paru to sprzedający musi mu sprzedać taki towar w tej cenie a jak nie to sąd i sprawa wygrana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@do szczepoxx

słyszałem ze gecub ma wzrost wydajności do pewnego momentu w 3d marku podnoś po 100 taktowania i wtedy zobaczysz keidy karta była najszybsza i wtedy spr fpsy w crysisie

jakto po 100 ?? chyba po 10. Zobacze po 10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim Gigabycie po podniesieniu taktowania w RT powyżej 730Mhz, opcja ATI Overdrive w CCC zostaje automatycznie wyłączona. Zresztą podkręcanie powyżej 730Mhz praktycznie już nic nie daje.....

Testowałeś w grach czy w 3DMarkach ?

Bo skoro piszesz, że nic nie daje to rozumiem, że w obu i nic nie daje w grach ?

Bo jeśli w 3DMarkach nic nie daje, to masz za słaby procesor, żeby zauważyć różnicę.

Mam pytanko i byc moze zabrzmi ono troche nubowsko ale i tak je zadam :P. Czy da sie sfleshowac bios od grafy bez dyskietki lub pendriva?

Można z dysku. Tylko musisz mieć partycję w FAT. Procedura taka sama jak w wypadku flasha z dyskietki. Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałeś w grach czy w 3DMarkach ?

Bo skoro piszesz, że nic nie daje to rozumiem, że w obu i nic nie daje w grach ?

Bo jeśli w 3DMarkach nic nie daje, to masz za słaby procesor, żeby zauważyć różnicę.

@Lanc .... ja mam podobnie ... takty podniesione w marku06 przyrost 200pkt. W crysisie tescik i tez zero wzrostu. Wlasnie sprawdzam mniejsze czestotliwosci zeby byc pewnym ze max-stable nie powoduje zwalniania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomiędzy 770Mhz a 730Mhz jest dokładnie 5.4% różnicy w prędkości rdzenia. Jeśli ktoś jest w stanie zauważyć w grze taką różnicę prędkości, to moje gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z sapphire 3850 512 otóż w niemal każdej testowanej grze , występuje efekt "migania", rozmywania napisów w grach itp.Instalowałem catalysta 7.12 ale niestety objawy nie ustąpiły.W 3dmark06 problemów z grafiką nie zauważyłem,dodam że system po formacie.Konfiguracja c2de6400,2x1Gb a-data 667,pł.g.GB ga 965p ds4,wspomniany wyżej radek,zasilacz tagan 600W.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczepoxx czyżby za słaby procesor? :huh: Ile masz pnk w 06 po OC?

KZI ale chodzi o to że jeżeli sprawe podasz do sądu to wygrasz sprawe na bank. Nie ma czegoś takiego prawnie jak UPS pomylił się sprzedający, gdyby tak było to nie mielibyśmy allegro lub jak kto woli alledrogo tylko allezłodzieje.

Edytowane przez Razan_r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo że sprzedający się pomylił. Sorry ale trzeba być ostatnim s[ciach!]ysynem żeby procesować się i zrobić wszystko byle dostać tą kartę za 4 zł. Jak ktoś ma trochę sumienia i honoru, to wogóle by jej nie kupił za 4zł. Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi