Skocz do zawartości
Sniper

Czy Elixir to dobry producent DDR ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 256 DDR 2100 Elixira i zastanawiam się nad rozszerzeniem do 512 MB. Czy Elixir to dobre moduły czy lepiej sprzedać i kupić jakiś inny ? Jesli tak to jaki ? Czy do Athlona 2000 XP 266 MHz opłaca się kupić DDR 333 MHz czy to zbędny wydatek bo procesor i tak tego nie obsłuży ? Na oba moduły mogę wydać ok 350 zł. Doradzcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem Elixiry 256/266 i kręcły się marnie tylko 145 przy standardowym napięciu - pozbyłem się ich, ale przez przypadek testowałem kość 128/266 która bez oporów działała przy FSB160 na standardowym napięciu - a to już coś. wszystko zależy jak trafisz !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w kompie starszych mam Elixirki 266 Mhz 256 Mb. I chodzą na 170 (340). Timingi ustawione są na 6-2-2-2 natomiast na 175 (350) chodzą na timingach 6-3-3-2,5. Więc jak dla mnie rewelacja .

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni wychwalają.... Jedni mieszają je z gó.. ;)

Jak masz szanse to przetestuj je przed kupnem :? Jeśli nei to kup pewniaki :) np. kingsto hyperx ostatnio robia sie coraz bardziej popularne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni wychwalają.... Jedni mieszają je z gó.. ;) 

Jak masz szanse to przetestuj je przed kupnem :? Jeśli nei to kup pewniaki :) np. kingsto hyperx ostatnio robia sie coraz bardziej popularne :)

No maze jakis maly tescik tych kingstonow bo jestem na kupnie takiej 512 333hyperx a co powiecie o sklepie tweak'a bo chyba je tam maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to elixir kiedyś robił lepsze pamięci - te ostanie tak jakośmnie zawiodły .... przy lepszych timingach nie chcąsięnawet uruchomić ....

zgadzam sie z tym,ale teraz 256 pc2700 kosztuja ok130pln ,wiec warto je kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem Elixiry 333 za 120 zł 256MB i mysle że to dobry zakup a co do tego czy warto. Myśle że tak bo puscisz w asynchronie i będzie ok. A szybsze pamiątki zawsze się przydadzą. Ale skoro mówisz że masz 350 zeta to kup Kingstone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 256 DDR 2100 Elixira i zastanawiam się nad rozszerzeniem do 512 MB. Czy Elixir to dobre moduły czy lepiej sprzedać i kupić jakiś inny ? Jesli tak to jaki ? Czy do Athlona 2000 XP 266 MHz opłaca się kupić DDR 333 MHz czy to zbędny wydatek bo procesor i tak tego nie obsłuży ? Na oba moduły mogę wydać ok 350 zł. Doradzcie.

Ja tam sobie chwale, tez mam 256/PC2100 , wszystko zalezy na jaki egzemplarz trafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<font color="#FF0000">[ciach!]</font> 125 pln a ja placilem 160 :evil: ale polecial na leb w sumie to dobrze :twisted:

to masz szczescie

,ja w listopadzie placilem 320pln za Elixir 256MB PC2700 -taniej nie znalazlem w W-wie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sobie chwale, tez mam 256/PC2100 , wszystko zalezy na jaki egzemplarz trafisz.

:arrow: ja to samo co reed. mam u siebie pamiatki Elixir'a, nie nazekam, a nawet chwale. spokojenie chodza na cl 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie z elixirami jest tak jak z nonejmami.Trafisz na dobry egzemplaż i jest spoko.Ja nie staty nie trafiłem i chodziły do bani.W biosie musiałem ustawić wszystko na normal.Jak chciałem chociaż troszkę je podrasować to kończyło się restartem.Jak masz okazje to najpierw przetestuj, a potem kup.Ja nie miałem takiej możliwości i wtopiłem kase w <span style="color:red;">[ciach!]</span>o.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie z elixirami jest tak jak z nonejmami.Trafisz na dobry egzemplaż i jest spoko.Ja nie staty nie trafiłem i chodziły do bani.W biosie musiałem ustawić wszystko na normal.Jak chciałem chociaż troszkę je podrasować to kończyło się restartem.Jak masz okazje to najpierw przetestuj, a potem kup.Ja nie miałem takiej możliwości i wtopiłem kase w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.

No to pechowo trafiles :?

Moje chodza na CL2 / Turbo i spoko do 151 FSB potem sa juz jaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie z elixirami jest tak jak z nonejmami.Trafisz na dobry egzemplaż i jest spoko.Ja nie staty nie trafiłem i chodziły do bani.W biosie musiałem ustawić wszystko na normal.Jak chciałem chociaż troszkę je podrasować to kończyło się restartem.Jak masz okazje to najpierw przetestuj, a potem kup.Ja nie miałem takiej możliwości i wtopiłem kase w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.

No to pechowo trafiles :?

Moje chodza na CL2 / Turbo i spoko do 151 FSB potem sa juz jaja.

wogole z tymi pamieciami 333 to sa jaja bo moje chodza tak jak twoje reed ,a powinny lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...