Slayer Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ktoś perfidie robi sobie jaja i na własnych oczach widziałem, jak mi mysz nachodziła na Moje dokumenty. Adware 6.0 wszystko mi wykasowało, ale ti nic nie dało. Komp niby nieźle zabespieczyłem - firewall + ustawienia systemu, dostępu itp. Nic mi nie zginęło, ale jak mi koleś zacznie kasować pliki, to się na serio wkurzę. Co robić?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Wgrac antywira porzadnego i firewalla ...ALe to juz masz za soba ...A jak to nie pomoze to wyjmij kabel z sieciowki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Czyżby jakiś trojan?? Kumple w szkole się kiedyś tak bawili, może jakiś twój kupel też się tak bawi twoim kosztem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Instalni sobie Nortona 2003 wykryj a potem skasuj drania i będzie po sprawie :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Mam NAV 2003. A - to nie jest przez Imesha- bo go wyłączyłem. Drań siedzi i ciagle mychą zażuca....<span style="color:red;">[ciach!]</span>y- jutro idę z logami do admina i zobaczymy co to za **** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Mam NAV 2003. A - to nie jest przez Imesha- bo go wyłączyłem. Drań siedzi i ciagle mychą zażuca....<font color="#FF0000">[ciach!]</font>- jutro idę z logami do admina i zobaczymy co to za **** A jak siędowiesz kto to jest to zajeb tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>lonego sukinsyna, <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>lona mać :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Masz trojana. Fak, zapomnialem w jakim kluczu przesiaduje wpis o trojanach ;P Luknij se na ftp://217.197.168.10 i poszukaj jakiegos softu do zabijania takich smieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 ciezko sie dostac na tego ftp'a :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 musi sie jakos uruchamiac to gowno, pewno w rejestrze w runie siedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 ciezko sie dostac na tego ftp'a :/Ta, to prawda. To ftp strony haker.com.pl ale BARDZO czesto leży. Najlepiej wejdz na www.haker.com.pl i po prawej masz "Antytrojany" i sobie dalej sam poszukaj ;) Albo w onecie wpisz "trojany", "antytrojany"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 jakbys mial trojana to antyvir napewno by go wykryl, moze czas myszke wyczyscic... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 te moze to Mitnick bo w Polsce jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Bawiłem się kiedyś w te sposób na informie 'NetBus'em' :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ano własnie, mi to netbusem śmierdzi. Spróbuj zablokować wszystkie przychodzące IP na porcie 12345 i 12346 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 I tez tak myślałem, że to Netbus- jakiś Lamer totalny się tym bawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ludzie jaki Netbus !!! Wszystkie wersje tego badziewia wykrywa NAV. Mychę masz spieprz.oną i to wszycho. Był nawet gdzieś taki topic ...chyba na infojama.Jest jeszcze opcja , że ktoś użył exploita to zablokowania NAV-a (jest tego trochę w sieci) ale użycie tego przekracza możliwości gnojka z sąsiedztwa. Chyba , że ściągnąłeś NAV-a z Kaazy z wkompilowanym trojanem którego ignoruje (słyszałem o takich numerach). Jest jeszcze opcja ,że namieszal ci ktoś kto miał fizyczny dostęp do kompa bo remote hacking to wykluczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 najprostrzy sposob zeby sprawdzic kto sie do ciebie podpiol to uruchomic netstat i bedziesz widzial co i na jakim porcie jest do ciebie podlonczone :D Zwroc uwage na porty - zazwyczaj trojany sa na dosc harakterystycznych portach , ale gosc mogl zminic porty ( w wiekszosci trojanow jest to zalezne od ustawienia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Moj brat ma jakis progz symanteca, co lokalizuje miasto i ulice goscia, ktory sie do ciebie wpinal :) fajne, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ja kiedyś bawiłem się takim trojanem/backdoor'em o nazwie Cafeini - wchodzisz na telneta podajesz port i nazwe kompa, a potem moge zrobić z kompem ofiary CO TYLKO ZECHCE. Moge też włączyć opcje,że gdy zainstalujesz NAV albo innego antyvira to odrazu go kasuje. Jeśli myszka jest ok to idź z twardzielem do kumpla i niech on Ci go sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 1. jaka masz mysz ( chodzi mi o to czy optyczna czy zwylka ) 2. mi tez sie ciagle ktos wlamuje, mam jakies komunikaty do mojego ip itd itd..... modem SUX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Moj brat ma jakis progz symanteca, co lokalizuje miasto i ulice goscia, ktory sie do ciebie wpinal :) fajne, nie? fajne wrzuc to gdzieś (chyba że dużo zajmuje :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Moj brat ma jakis progz symanteca, co lokalizuje miasto i ulice goscia, ktory sie do ciebie wpinal :) fajne, nie? fajne wrzuc to gdzieś (chyba że dużo zajmuje :( ) To nie program, tylko usługa na stronie Synmateca. http://security.symantec.com/ssc/vr_main.a...OTGUSDJNRNJWDJZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 albo netbus - 12345, prosiak 4444 lub cafeini. zeskanuj swoje porty i zobacz ktore masz otwarte. a najlepiej to format c i uwazaj co sciagasz z sieci. sam sie kiedys bawilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Moj brat ma jakis progz symanteca, co lokalizuje miasto i ulice goscia, ktory sie do ciebie wpinal :) fajne, nie?Albo www.ripe.net/whois Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Moj brat ma jakis progz symanteca, co lokalizuje miasto i ulice goscia, ktory sie do ciebie wpinal :) fajne, nie? fajne wrzuc to gdzieś (chyba że dużo zajmuje :( ) To nie program, tylko usługa na stronie Synmateca. http://security.symantec.com/ssc/vr_main.a...OTGUSDJNRNJWDJZ TO JEST :!: program i możecie go ściągnąć klikając TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Perwnie trojaneka dostales, moze maly prosiak?:] sam sie kiedys tym bawilem, zabawa byla niezla chodziaz juz sie znudzilem dawno:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 To jest na pewno program... on instalowal go z plyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 tracking albo visualroute albo visualroute v7.x bylo chyba na www.underpl.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Ten Mother Fucker nie moze urzywać tych programów - nic mi nie wykryło , a wyszedłem z chaty na pare godzin, to mi coś pozciągał na dysk i nawet nie wiem co- bo nic nby nowego nie mam - ale widziałem ekran IE, ze coś mi chciał zciagnąć. Sprawdził mi konta, hasła <span style="color:red;">[ciach!]</span>y smieć. Połamię mu nogi w kolanach :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Ten Mother Fucker nie moze urzywać tych programów - nic mi nie wykryło , a wyszedłem z chaty na pare godzin, to mi coś pozciągał na dysk i nawet nie wiem co- bo nic nby nowego nie mam - ale widziałem ekran IE, ze coś mi chciał zciagnąć. Sprawdził mi konta, hasła <font color="#FF0000">[ciach!]</font> smieć. Połamię mu nogi w kolanach :evil: :evil: poszukam bo kiedys mialem jak wywalic prosiaka, znajde www i ci podam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...