Skocz do zawartości
Slayer

Ktoś mi się włamuje do kompa? - mysz sama chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś perfidie robi sobie jaja i na własnych oczach widziałem, jak mi mysz nachodziła na Moje dokumenty. Adware 6.0 wszystko mi wykasowało, ale ti nic nie dało. Komp niby nieźle zabespieczyłem - firewall + ustawienia systemu, dostępu itp. Nic mi nie zginęło, ale jak mi koleś zacznie kasować pliki, to się na serio wkurzę. Co robić?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam NAV 2003.

A - to nie jest przez Imesha- bo go wyłączyłem. Drań siedzi i ciagle mychą zażuca....<span style="color:red;">[ciach!]</span>y- jutro idę z logami do admina i zobaczymy co to za ****

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam NAV 2003.

A - to nie jest przez Imesha- bo go wyłączyłem. Drań siedzi i ciagle mychą zażuca....<font color="#FF0000">[ciach!]</font>- jutro idę z logami do admina i zobaczymy co to za ****

A jak siędowiesz kto to jest to zajeb tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>lonego sukinsyna, <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>lona mać :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciezko sie dostac na tego ftp'a :/

Ta, to prawda. To ftp strony haker.com.pl ale BARDZO czesto leży. Najlepiej wejdz na www.haker.com.pl i po prawej masz "Antytrojany" i sobie dalej sam poszukaj ;) Albo w onecie wpisz "trojany", "antytrojany"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie jaki Netbus !!! Wszystkie wersje tego badziewia wykrywa NAV. Mychę masz spieprz.oną i to wszycho. Był nawet gdzieś taki topic ...chyba na infojama.Jest jeszcze opcja , że ktoś użył exploita to zablokowania NAV-a (jest tego trochę w sieci) ale użycie tego przekracza możliwości gnojka z sąsiedztwa. Chyba , że ściągnąłeś NAV-a z Kaazy z wkompilowanym trojanem którego ignoruje (słyszałem o takich numerach). Jest jeszcze opcja ,że namieszal ci ktoś kto miał fizyczny dostęp do kompa bo remote hacking to wykluczam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprostrzy sposob zeby sprawdzic kto sie do ciebie podpiol to uruchomic netstat i bedziesz widzial co i na jakim porcie jest do ciebie podlonczone :D Zwroc uwage na porty - zazwyczaj trojany sa na dosc harakterystycznych portach , ale gosc mogl zminic porty ( w wiekszosci trojanow jest to zalezne od ustawienia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś bawiłem się takim trojanem/backdoor'em o nazwie Cafeini - wchodzisz na telneta podajesz port i nazwe kompa, a potem moge zrobić z kompem ofiary CO TYLKO ZECHCE.

Moge też włączyć opcje,że gdy zainstalujesz NAV albo innego antyvira to odrazu go kasuje. Jeśli myszka jest ok to idź z twardzielem do kumpla i niech on Ci go sprawdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj brat ma jakis progz symanteca, co lokalizuje miasto i ulice goscia, ktory sie do ciebie wpinal :) fajne, nie?

fajne wrzuc to gdzieś (chyba że dużo zajmuje :( )

To nie program, tylko usługa na stronie Synmateca.

http://security.symantec.com/ssc/vr_main.a...OTGUSDJNRNJWDJZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj brat ma jakis progz symanteca, co lokalizuje miasto i ulice goscia, ktory sie do ciebie wpinal :) fajne, nie?

fajne wrzuc to gdzieś (chyba że dużo zajmuje :( )

To nie program, tylko usługa na stronie Synmateca.

http://security.symantec.com/ssc/vr_main.a...OTGUSDJNRNJWDJZ

TO JEST :!: program i możecie go ściągnąć klikając TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Mother Fucker nie moze urzywać tych programów - nic mi nie wykryło , a wyszedłem z chaty na pare godzin, to mi coś pozciągał na dysk i nawet nie wiem co- bo nic nby nowego nie mam - ale widziałem ekran IE, ze coś mi chciał zciagnąć. Sprawdził mi konta, hasła <span style="color:red;">[ciach!]</span>y smieć. Połamię mu nogi w kolanach :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Mother Fucker nie moze urzywać tych programów - nic mi nie wykryło , a wyszedłem z chaty na pare godzin, to mi coś pozciągał na dysk i nawet nie wiem co- bo nic nby nowego nie mam - ale widziałem ekran IE, ze coś mi chciał zciagnąć. Sprawdził mi konta, hasła <font color="#FF0000">[ciach!]</font> smieć. Połamię mu nogi w kolanach  :evil:  :evil:

poszukam bo kiedys mialem jak wywalic prosiaka, znajde www i ci podam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi