Jump to content
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Recommended Posts

No i otrzymalem mojego Gigabyte 8800gt:)

szybki test 167.27

700/1750/2000

2k3-39k

2k5-16k

2k6-12k

I narazie starczy, fan speed 45% i da sie przezyc, powyzej WYJEC:D

Ale smiga narazie miod;)))))

997zl z przesylka ale skonczylo sie czekanie:)

Teraz pod choinke Wiedzmin i Crysis i swieta piekne;)

Jutro pobawie sie karta i sprawdze max takty, w kazdym razie na 730 gpu sie wysypala:P

Edited by HeatheN

Share this post


Link to post
Share on other sites

No i otrzymalem mojego Gigabyte 8800gt:)

szybki test 167.27

700/1750/2000

2k3-39k

2k5-16k

2k6-12k

I narazie starczy, fan speed 45% i da sie przezyc, powyzej WYJEC:D

Ale smiga narazie miod;)))))

997zl z przesylka ale skonczylo sie czekanie:)

Teraz pod choinke Wiedzmin i Crysis i swieta piekne;)

Jutro pobawie sie karta i sprawdze max takty, w kazdym razie na 730 gpu sie wysypala:P

Gratulacje:)

1/ W celu wyciszenia - wiadomo -inne chłodzewnie

2/ W celu poprawienia wyników core - wiadomo -bios mod (a zatem i pkt1.)

OT

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

3/ a w co do Wiedźmina, to jak dla mnie wielki zawód. Fajnie wygląda to tylko na reklamach. W grze drewniane aktorstwo, beznadziejnie podłożone dialogi i bardzo słabo zmontowane sceny fabularne... Ogólnie mizernie... Tylko jeśli jesteś zagorzałym fanem jakichkolwiek RPG przetrwasz do końca. Mi gra się nie podobała, ale to kwestia gustu.

Pozdrawiam ;)

Edited by dia8el

Share this post


Link to post
Share on other sites

HeatheN

 

2000MHz na pamieciach bez Radiatorow ??

Toz to upalic ramy mozna w ciagu paru godzin ;)

Moje na 1800MHz bez radiatorow pazyly paluchy , teraz z radiatorami lekko cieple .

 

 

Moje kolejne zapytanie odnosnie pracy GF8800GT w trybie 2D

czy te karty tak jak ATI przelanczaja sie w tryb 2D ,nizsze takty i nizsze napiecie ?

cooler na mojej karcie tak jakby chodzil nonstop na takich samych obrotach

tyle ze w 2D jest zimny znaczy sie ma temperature taka jak blacha obudowy

podczas grania lekko cieply .

Edited by Mario2k

Share this post


Link to post
Share on other sites

lekki OT, dia8el, mi sie gra baaaardzo podoba, teraz przechodze ja drugi raz na hardzie, pierwsza czesc (ta wioska) nie za bardzo mi sie podobala ale dalej juz mega fajnie, grafa na prawde bardzo dobra, fabula ok no i klimat RPG, dla mnie najlepsza polska gra ever, postawilbym ja na rowni z Oblivionem (ktory moim zdaniem takze roksuje ostro) i ciut wyzej od Two Worlds (troche grafa gorsza i fabula ale mimo wszystko RPG pelna geba).

Share this post


Link to post
Share on other sites

2000MHz na pamieciach bez Radiatorow ??

Gdzie wyczytałeś, że ma pamięci bez radiatorów? ;)

 

 

Moje kolejne zapytanie odnosnie pracy GF8800GT w trybie 2D

czy te karty tak jak ATI przelanczaja sie w tryb 2D ,nizsze takty i nizsze napiecie ?

Nie. Edited by dia8el

Share this post


Link to post
Share on other sites

dia8el

 

No to szkoda ,takie drobiazg a zaoszczedzil by troche papu

i w ogole zwiekszyl by zywotnosc ostro kreconych kart .

 

Co do tych radiatorow na pamieciach na karcie u HeatheN'a

to poprostu domniemalem ze jak ma nowa karte prosto z sklepu

to ramy sa nie oblozone radiataorami.

zapomnialem ze wiekszosc nowych kart w tym topicu ma referencyjne chlodzenie

pokrywajace cala pcb z kostakami pamieci wlacznie .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pytanko mam ! Czy komuś jeszcze karta "skwierczy" pod obciążeniem ?

 

Karta wydaje dziwny dźwięk pod obciazeniem - piszcząco skwierczący - strasznie mnie to irytuje.

Sołtys25 ja rowniez mam Zotaca 8800GT i mi tez tak skwierczy pod obciazeniem. Dosc dziwna sprawa. Jak bys doszedl od czego to, jak temu zaradzic i czy po wymianie chlodzenia to zniknelo to daj znac.

 

Mam tez dosc nietypowe pytanie do pozostalych forumowiczow. Czy zmiana chlodzenia wiaze sie z utrata gwarancji ??

Edited by Althais

Share this post


Link to post
Share on other sites

Althais

 

Czy aby to skwierczenie to nie sekcja zasilania a dokladnie kondziory albo cewki ?

Duzo bylo podobnych przybadkow z plytam i glownymi ,szczegolnie tymi tanszymi .

 

Co do zdjecia chlodzenia karty to zrob to tak aby lepiej sladu nie bylo

wiekszosc producentow / przedstawicieli /sklepow moze ci przez to nie uznac gwary :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to szkoda ,takie drobiazg a zaoszczedzil by troche papu

i w ogole zwiekszyl by zywotnosc ostro kreconych kart .

Mam nadzieję, że w dziewiątkach już to będzie...

 

 

Mam tez dosc nietypowe pytanie do pozostalych forumowiczow. Czy zmiana chlodzenia wiaze sie z utrata gwarancji ??

Jeśli nie masz plomb na ref.chłodzeniu, to zdejmujesz i zachowujesz je w pudełeczku. Jak coś zfajczysz/ lub karta sama się powali, montujesz z powrotem ref i ślesz na gwarę. Niestety tak jak mówi Mario2k - jak się domyślą, że grzebałeś - a domyślą się na pewno - to po gwarze ;p

 

 

 

 

A TERAZ PYTANIE Z DZIEDZINY "STREFA MROKU": :lol:

 

A poważnie: z czystej ciekawości, bo odp. na nie tu nie znalazłem:

DO CZEGO SŁUŻY TA ZWORKA?

 

Dołączona grafika

Edited by dia8el

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mario2k nie wiem co to dokladnie skwierczy, ale brzmi to tak jak by bylo jakies zwarcie. Czy takie cos podlega gwarancji ?? Ewentualnie wymianie jesli nie minelo jeszcze 10 dni od zakupu ??

to sa raczje na bank cewki wczesniej tak mialem na swojej 7900gs tam to byla masakra tu te je slychac ale jakos mi to nie przeskadza najwazniejsze aby dzialalo :) , a gwarancji to raczej nie podlega bo niby co ?? , dziala dziala wiec o co chodzi ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

to sa raczje na bank cewki wczesniej tak mialem na swojej 7900gs tam to byla masakra tu te je slychac ale jakos mi to nie przeskadza najwazniejsze aby dzialalo :) , a gwarancji to raczej nie podlega bo niby co ?? , dziala dziala wiec o co chodzi ??

To prawda. Pod gwarę tego nie podciągną.

A ja na swojej 7900GS też miałem syczenie, ale tylko wtedy, gdy ją kręciłem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

99tomcat

Na temat tych srubek bylo pare stron wczesniej, z tego co pamietam chlopaki nie mogli nigdzie znalezc. Najprosciej jak kupisz fi 3 ktorych ponoc duzo i pojdziesz do warsztatu tokarskiego, moze nawet i mechanicznego i tam poprosisz o stoczenie i nagwintowanie. Tokaz nie powinien ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za to wiecej niz kilka piw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kurde ma ktoś koncepcje jak zdobyć mocowanie bloku na 8800gt? Potrzebuję 2 śrub fi 2 lub 2.5mm ok 6cm długości ...

Jak nigdzie nie kupisz , zawsze samemu możesz zrobić taką śrube :wink:

 

Zmodyfikowałem bios do 8800gt , dodałem wyższy vid jak ktoś chce to może sprawdzić , czy zwiększyło się napięcie - Link . Co do napięcia to wpisałem 1.15v , ale to nie ma znaczenia :wink: , liczy się vid. Vid 0 - 0.95v , 1 - 1v , 2 - 1.05v , 3 - 1.15v , 4- ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zmodyfikowałem bios do 8800gt , dodałem wyższy vid jak ktoś chce to może sprawdzić , czy zwiększyło się napięcie - Link . Co do napięcia to wpisałem 1.15v , ale to nie ma znaczenia :wink: , liczy się vid. Vid 0 - 0.95v , 1 - 1v , 2 - 1.05v , 3 - 1.15v , 4- ??

sideband -wiesz, że budowniczy mostu stoi pod nim w czasie testu? Wolałbym, żebyś przetestował ten bios i się podzielił wynikami ;P (choć patrząc na sig, to ten bios Ci chyba nie podejdzie;P )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dzis sobie troszke pogralem w crysisa.

2h grania

8800gt@700/1750/950

1920x1200/high/no ff-aa/

Temperaturka 43 wedlug rivaT.

 

Ps.nie krecilem zegara wyzej..ale sie zastanawiam czy jest sens..z tego co ogladalem na serwisach przyrost juz jest dosyc niewielki...

Ram zjechalem z 1000 na 950..2 dni dzialal na 1000..ale po przeczytaniu paru postow o klopotach z ramem wole dmuchac na zimne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oki. Dziś miałem trochę czasu i pocisnąłem trochę mojego Palita.

Kto ma podobny konfig (głównie CPU) może mi poda czy to dobry wynik?

Z tego co wiem to w 3d06 CPU ma kolosalny wpływ na score:

 

Main Test Results

3DMark Score 12572 3DMarks

SM 2.0 Score 5885 Marks

SM 3.0 Score 6016 Marks

CPU Score 2679 Marks

Dołączona grafika

 

(PS-bez OC na def karta ma na moim konfigu 11386)

 

Zastanawiam się też, które wartości są prawdziwe - te z RT czy tez GPU-Z. JAk widać na screenie są bowiem różnie w zegarach...

W GPU-Z przesuwam o kolejne liczby (PRZYKŁADOWO): 756,765,782 itd, a w tym samym czasie w RT skok jest np z 756 od razu na 782...?

To, co pokazuje RT, to chyba bardziej wiarygodne?

 

 

EDIT

Kolejny test

Na pamięciach dałem 1050. Przechodzi bez problemów:

3DMark Score 12605 3DMarks

SM 2.0 Score 5885 Marks

SM 3.0 Score 6066 Marks

CPU Score 2674 Marks

ORB w sig'u

Edited by dia8el

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak..3d06 lubi zegary/procki..na moim procku(e6850@3.6v1.38)

 

U mnie jest 13100..na..700/1750/950

13411..na..730/1875/950 sm2-6311/sm3-5886/cpu-3188

13661..na..750/1900/1000(w rivaT-756/1890/999) sm2-6456/sm3-6059/cpu-3180

 

ps..karta bez moda programowego..dziwnie ze przy tych taktach nie sypie artami..ani 3d06 sie nie wywala..

co prawda 3d06 podobno jest duzo bardziej twardszy na te sprawy niz inne programy...

Karta to Inno3D

Edited by Ogi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.