Pazik Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Na wstępie Witam Wszystkich Forumowiczów ! po pprzeczytaniu wielu Waszych pochwał na temat płyty Epox 8rda+ postanowilem ją sobie też nabyć i co od kiedy ją mam mam dziwne kłopoty z ów plyta : 1 zaraz pokupnie po zainstalowaniu od nowa Winxp i sterow (stand z plyty) po restarcie windows wchodzil a grafa nie byla wyswietlana nawet w trybie awaryjnym ale to po 3 formacie z rzędu w końcu samo z siebie ruszyło :? 2 teraz mam dziwne zwiechy tzn zawiesza sie myszka i klawiatura wszytko chodzi tzn w danej chwili wypalam plytke to ona sie wypali do konca czy jak film ogladam to on sobie spokojnie leci itp tylko nie moge poprostu uzywac myszki i klawy wczesniej dziwnie mi spadal bufor przy nagrywaniu w srodku nagrywania do 0 i po plycie ale to po przeinstalowaniu sterow na 2,03 minelo ! moze ktos mial podobny problem i wie jak temu zaradzic (takie zwiechy pojawiaja sie dosc czesto ) bo szalu można dostac ! z góry Wilkie dzięki !!! p.s. jeszcze jedno pytanko mam 3 kostki ramu ddr 333 (eliksir) jednostronne jak je w biosie optymalnie ustwić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Zassij najnowszego biosa. Masz zainstalowany SP1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Nie mówię, że to pomoże - ale ja po kupnie 8RDA+ wywaliłem SB Live'a. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Po co sie bawis w SB Live! skoro masz SoundStorma??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazik Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Liva juz nie ma zwiechy dalej są, ale dziwi mnie jedno skoro to taka dobra płyta mam robic upgrade biosu na dzień dobry nadmieniam ze nic nie podkrecam i moim zdaniem powinno wszytko stabilnie hulac jak trzeba ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Liva juz nie ma zwiechy dalej są, ale dziwi mnie jedno skoro to taka dobra płyta mam robic upgrade biosu na dzień dobry nadmieniam ze nic nie podkrecam i moim zdaniem powinno wszytko stabilnie hulac jak trzeba ?????No i jest dobra, i hula :) u mnie ... U Ciebie nie - to problem może leżeć w tym, że uszkodzony egzemplarz lub pozostałe podzespoły coś się gryzą (np. zasilacz!, pamięci itd.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 nie widze nic w jego konfigu czego kolwiek co moglo by sie grysc jak juz to z n forcem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Problem moze lezec w 1000 miejsc, po pierwsze naprawde dziwne ze dopiero za 3cim podejsciem ci sie zainstalowalo.Aczkolwiek normalne ze windoza nie dzialala po takiej "drobnej" zmianie jak zmiana chipsetu z VIA na nVidia. 1)Wyciag 2 kostki i zostaw jedna<- sprawdz ,elixiry bywaly rozne a przy 128bit transmisji moga byc problemy. 2)Zmien w biosie ustawienie Cpu interfrace z Aggresive na optimal jesli bylo AG 3)Sprawdz zasilke, napiecia ,skoki itp. 4)Problem z buforem jest bardziej zwiazany z XP,mialem to i na KT400 i na nForce2,czasem samo znikalo 8O ,niech bogu beda dzieki za buffer underruna ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 nie widze nic w jego konfigu czego kolwiek co moglo by sie grysc jak juz to z n forcem :(no jasne, że nie między sobą (bo wcześniej mu działały) tylko z płytą mogą mieć problem. I tak jak napisałem obstawiałbym zwłaszcza: zasilacz i pamięci. Być może, że wartoby było pomysleć nad tym SP1 - ale to już mniej prawdopodobne. Problem z buforem myslę, że już na tym forum i na innych (np. cdrinfo.pl) - został rozwiązany - w tym względzie proponuję poszukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 sam meczylem sie z xp ponad tydzien kiedy kupilem herculesa fortissimo....tez mialem zwiechy i rozne takie akcje wlanczajac w to restarty kompa... u mnie pomogly dwie rzeczy: 1.) tak dlugo zmnienialem sloty pci dla dzwieku az w koncu nie mialem konfliktu IRQ z grafa 2.) wymienilem zasilacz na 400W....... od tej pory jak reka odjal.......jezeli masz duzo bebechow w kompie to mozesz je troche potasowac na rozne PCI...ale z opisu raczej za wiele tego nie masz......sprawdz to zasilanie.......gf4ti troche zre pradu (ale nie tyle co ATI:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 A ja wszystko zrobiłem na świeżo. Sformatuj HDD i ide o zakład, że wszystko będzie działać. 8) Ale może i pewnie jest konflikt sterowników. Może jakieś niepodpisane zainstalowałeś i WINXP Ci teraz na złość robi. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazik Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 RedNacz zakład bys niestety przegral formacik byl pelny i nic to nie dalo zasilke mam 400 W... faktycznie pokombinuje z pamięciami ale dlaczego na starym configu nie bylo z nimi problemu (obecnie sa na optimal) odnośnie service packa 1 i nawet pozniejsze latki tez sa zainstalowane :? ale i tak wielkie dzieki za pomoc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 pamiatki to bardzo dziwne stworki na poprzednim configu mogly chodzic spox a teraz masz epoxa z duall ddr i moga robic krzaczki. Nie napisales czy masz obie kosci tej samej firmy czy innej bo to tez wazne. Osobiscie szukalbym winy wlasnie w pamiatkach a tak wogole to zaczalbym od update'u biosa pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...