Skocz do zawartości
mathias79

WinXP Prof rozwala sieć lokalną !?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemik. SDI + router Freesco + kilka kompów z Win98. Po podłączeniu do sieci jednego ludzia który ma WinXp wszystko się wywaliło :evil: NIe działa sieć lokalna, nie działa intsrenet 8O 8O Brak dostepu do routera przez przeglądarkę. 30 min wcześniej wszytko było ok. Błagam pomocy ! Może ktoś się z czymśtakim spotkał :?: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta jest ok. Sprawdzałem w swoim kompie...sprawdzę jeszcze raz .. a nóż.. Ale myślę że raczej jest to wina systemu op (WinXp). Swoiją opinię opieram na zasłyszanych podobnych przypadkach gdy Xp "kaszaniło" sieć. Podobno to kwestia firewalla windowsowego... kto wie ? Bede się pewnie z tym długo szarpał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem jest z tym że winxp przejmuje rolę głównego (master)serwera - nie pamiętam gdzie to czytałem i co trzeba zmienić by chodziło.

Poza tym w sieci którą kiedyś stawiałem na Neo+ i freesco - chodziło 6 kompów na win98, ostatnio podpiąłem komp na xp i nie ma problemów :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wszystko działa :D ! Koleś poszedł do tego sąsiada i mu (jak to określił) "wszystko powyłączał". Chodziło o firewalla i jakieś dodatkowe usługi związane z siecią. Muszę się jeszcze dokładnie podpytać co on tam "powyłączał" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi