Skocz do zawartości
emilek

Prawie Cały Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas na zmodernizowanie komputera. Do wydania mam 1100zł

CPU: Intel DC E2140 - 224zł - mam zamiar po O/C osiągniąć 2,6Ghz w codziennym użytkowaniu, więc chyba narazie wystarczy, a może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> E2160?

Mobo: MSI Neo2-FR - 360zł - jedni polecają drudzy odradzają, już mam mętlik w głowie. Zastanawiam się też nad Foxconn P35a, Abit IP35-e. Proszę o jakieś argumenty za i przeciw dla poszczególnych płyt

RAM: GoodRam DDR2 2x1GB PC800 - 210zł - powinny wystarczyć, ale ostatnio dobre opinie słysze o Kingstonach 667Mhz na elpidach. A może coś innego

GPU: z tym to mam problem, myślałem nad 7600GS DDR3 ale często go dostać, DX10 mi nie potrzebny zresztą na 8600 i tak w nic nie zagram, max. cena to 300zł

Linki najlepiej z techplanet.pl bo tam będe kupował podzespoły

Edytowane przez emilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 336zł masz nówki 86GT Palita... więc cena okazyjna (allegro)

Proc do 2.6GHz styknie E2140

Mobo - każda jest dobra, każda ma swoje zalety i wady - której nie wybierzesz - będzie dobrze.

Ram - jak trafiłbyś na Kignstony 667MHz na elpidach byłoby ok - więc albo one albo jakieś 800MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i chyba dołoże do tego E2160, kiedyś może mi się zachce kręcić powyżej 3Ghz.

Jednak dołoze do 8600Gt od Palita, a zamiast tego kupie narazie 1GB RAM'u, za miesiąc kupi się drugą kość.

Z tym mobo mam dalej problem. MSI wygląda fajnie ale jak czytam temat o niej na tym forum to troche mi się przestaje ją brać, zresztą ten Foxconn i Abit też mają wady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi