BOB Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A jak z jakością tutaj też ATi rulez, czy może to FX ma lepsze efekty??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Pamiętam Ati jako "małą" firme która jako tako utrzymywałą się na rynku i milczała...teraz tym mileczniem jeszcze doprowadzi Nvidie do bankructwa (oby nie!). za mlody jestes zeby takie rzeczy pamietac :lol: <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda! Fakt młody jestem, ale w przeciwiestwie do Ciebie to ja zaczełem grać w Dooma w wieku 5 lat, a ty pewnie wg. zasad strzegłeś się tego napisu na pudełku 18 years only :). BTW: jak tak głupio gadasz to ty nic o mnie niewierz więc niesądź, abyś niebył sądzony! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A jak z jakością tutaj też ATi rulez, czy może to FX ma lepsze efekty???Od Radeona 9700Pro napewno jest lepszy FX (ludzie niedoceniają tego, że tu się liczą efekty itp. niż hałas i głównie dltego tak się śmieją z FX'a), ale od R9800Pro niestety gorszy. BTW: GeForce Fx z nowej serii (odpowiednik Gf4MX) ma kosztować tylko 99 dolców więc Nvidi jest na dobrej drodze, by pokonać konkurenta. Troche nadziei i starań powinny zapobiec shitowi jakim jest Ati. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A jak z jakością tutaj też ATi rulez, czy może to FX ma lepsze efekty???Od Radeona 9700Pro napewno jest lepszy FX (ludzie niedoceniają tego, że tu się liczą efekty itp. niż hałas i głównie dltego tak się śmieją z FX'a), ale od R9800Pro niestety gorszy. BTW: GeForce Fx z nowej serii (odpowiednik Gf4MX) ma kosztować tylko 99 dolców więc Nvidi jest na dobrej drodze, by pokonać konkurenta. Troche nadziei i starań powinny zapobiec shitowi jakim jest Ati. Ale majaczysz Maq :twisted: Niedawno ktoś prezentował na forum screeny z jakiejś gry lub benchmarka na FX i R9700. Niebo, mgła, woda i każdy detal dużo lepiej, realistyczniej wyglądał na ATI niż nVidi, więc jak nie wiesz to nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l smutków, jak FX może mieć lepsze efekty skoro tak jak 9700 jest zgodny z DX9??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A jak z jakością tutaj też ATi rulez, czy może to FX ma lepsze efekty???Od Radeona 9700Pro napewno jest lepszy FX (ludzie niedoceniają tego, że tu się liczą efekty itp. niż hałas i głównie dltego tak się śmieją z FX'a), ale od R9800Pro niestety gorszy. Troche nadziei i starań powinny zapobiec shitowi jakim jest Ati. Ale majaczysz Maq :twisted: Niedawno ktoś prezentował na forum screeny z jakiejś gry lub benchmarka na FX i R9700. Niebo, mgła, woda i każdy detal dużo lepiej, realistyczniej wyglądał na ATI niż nVidi, więc jak nie wiesz to nie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> smutków, jak FX może mieć lepsze efekty skoro tak jak 9700 jest zgodny z DX9??!! Dokładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 hmm nie mozna mowic ze FX jest do banie bo taknie jest ..wkacu jest tak wydajny prawie jak r9700pro ale jednak gorszy bo głosny .drogi i niedostepny ...wiec jesli ktos da mi do wyboru za darmo fx i r9700 ..wezme gf ale zaraz go sprzedam i kupie r 9700pro i kase zaoszczedze...:) behbe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ostatnio na jeakiejs stronce przeczytałem, że GIGABYTE produkując Geforce FX 5800 Ultra mają obniżyć głośność karty do 7db :lol: :lol: :lol: myślałem, że spadne zkrzesła jak to przeczytałem. Ja wiedziałem tylko o GAINWARDZIE, że ma jego karta miec 7dB, nom moze juz takze Gigabyte, ale to jest drugi odkurzacz w domu i cena jest powalajaca GFów, lecz ja i tak na razie zostaje przy nVidii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Mi się wydaje, że to jest kwestia sterowników. Zresztą niewidziałeś nowych produktów z serii FX więc co odrazu mówisz, że Radeon 9700Pro odrazu jest lepszy? BTW: Popatrz na wyniki z 3dMarka itp.itd. Gf FX jest fizycznie lepszy od niego, ale że ludzie niedostrzegają tego, a są przeczuleni na hałas to odrazu to dyskfalifikuje FX o pierszeństwo nie? BTW: zobacz na nówke pewex Gf FX 5800 - nacznie lepszy od Radeona 9700Pro ale za to gorszy od Radeona 9800Pro (różnica memorki bo Gf może do 128 a Radeon 9800 do 256). Zresztą na stronie www.nvidia.com.pl znalazłem takie 2 newsy: "The Inquirer podał informację o nadchodzących układach R350. Jeszcze nie jest do końca pewne jak będą się nazywać karty oparte o układ R350 lecz krążą już po sieci nazwy Radeon 9800 i Radeon 9900. Specyfikacja: - taktowanie chipsetu: 400MHz (do 425MHz) - taktowanie pamięci: 800MHz " A co ma do zeoferowani Gf FX 5800Ultra? - taktowanie rdzenia 500MHz - taktowanie pamięci 1GHz Jak widzicie różnica niewielka jest, ale jest i to na korzyść Gf FX :) I jeden z newsów z tej strony, który uważam, że zwiastuje wielkie zwycięstwo Nvidii :D "Pojawiły się pierwsze (oczywiście nieoficjalne) informacje na temat chipsetu NV40. Oto nieco suchych danych: - technologia wykonania: 0.09µ (90nm) - liczba tranzystorów: 300-350 milionów - taktowanie rdzenia: 750-800MHz (!!!) - pamięć: 256-512MB DDR-II - taktowanie pamięci: 1.4 GHz - liczba potoków pixeli: 8 (4 texele na każdy pixel) - liczba silników vertex shader: 16 - przepustowość pamięci: 44.8 GB/sek - fillrate: 25.6 GigaTexeli/sek - fillrate: 3 miliardy trój./sek - obsługa: DirectX 10 Podana data premiery chipsetu to druga połowa 2004roku." Co wy na to? Ja osobiście ciesze się, że jeśli takowe cos wyjdzie to zmiażdży Ati na kolejne pare lat :) Dlatego też mówię: więcej nadziei i wiary w to, że Nvidia odbije się od dołka i zacznie królować tak jak to było pare lat temu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 nikt nikogo nie zmiazdzy. Ati jak i nvidia sa za bardzo doswiadczonymi firmami. Swego czasu byla mowa o tym ze upadnie intel czy amd. Wcale ze nie prawda. Kazda z tych firm ma fachowcow ktorzy mysla duzo bardziej na przod niz ci zebrani na forum. Wiadomo ze kazda z firm dazy do monopolu , bo wtedy beda wieksze zyski ,ale z drugiej strony konkurencja nie spi. Tak jak ati bylo w cieniu NV r8500 vs gf4 tak teraz nvidia bedzie w cieniu. Ale swoje zarobi i napewno zaatakuje czyms nowym. Kwestia tego kto podejmie wieksze ryzyko i zmieni polityke cenowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja myśle, że jeśli Nvidia się postara to zrobi dokładnie to samo co z 3DFx'em. Dla mnie te wszystkie Radeony to tylko tymczasowe zamieszanie. Myśle, że po 2 latach sprawa stanie się jasna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Te liczby jeszcze nie świadczą o tym, że Fx będzie szybszy od radka, taka sama sytuacja ma miejsce wśród procesorów, czy uważasz, ze Celeron 1.7GHz (posiada sse2 wyższe taktowanie i inne gadżety) jest szybszy od Athlona xp 1.67GHz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 co powiecie na to http://www.pclab.pl/print.php?sid=2696 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Te liczby jeszcze nie świadczą o tym, że Fx będzie szybszy od radka, taka sama sytuacja ma miejsce wśród procesorów, czy uważasz, ze Celeron 1.7GHz (posiada sse2 wyższe taktowanie i inne gadżety) jest szybszy od Athlona xp 1.67GHz? niedokońca - zauważ, że teoretycznie Gf4tit4200 ma mniej bajerów jak Radeon 8500 a jest wydajniejszy. Moim złożeniem jest to, że Nvidia mimo, że nieszpikuje karty graficzne tak jak Ati, a ma bardzo wydajne karty. Jak już podałem takiego "newsa" co ma Nvidia wypóścić to na dzień dzisiejszy to jest full wypas i prezentuje się od Radeona dużo dużo lepiej. Oczywiście jestem świadomy, że Ati dalej będzie starała uprzykrzyć życie Nvidii, ale założe się że Nvidia do tego czasu zrobi coś jeszcze lepszego niż zakładała. Dla mnie Nvidia to tak jak z Atlonem - Athlon mimo, ze ma 2000+ to właściwie to ona niema 2Ghz tylko 1,6 ale jest wydajna tak jak P4 2Ghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Myśle, że po 2 latach sprawa stanie się jasna O ile dobrze pamiętam 3DFx umierał krócej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Eee gdy już wyszło TNT to była niezła jatka. Może umierał krócej, ale niemiał rzadnych szans. Tutaj jest baaardzo równa konkurencja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Hmm co do ceny to słyszałem o 99$ a nie 79$ tak jak jest umieszczone na tej twojeje stronie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Mi się wydaje, że to jest kwestia sterowników. Zresztą niewidziałeś nowych produktów z serii FX więc co odrazu mówisz, że Radeon 9700Pro odrazu jest lepszy? BTW: Popatrz na wyniki z 3dMarka itp.itd. Gf FX jest fizycznie lepszy od niego, ale że ludzie niedostrzegają tego, a są przeczuleni na hałas to odrazu to dyskfalifikuje FX o pierszeństwo nie? BTW: zobacz na nówke pewex Gf FX 5800 - nacznie lepszy od Radeona 9700Pro ale za to gorszy od Radeona 9800Pro (różnica memorki bo Gf może do 128 a Radeon 9800 do 256). Po pierwsze nikt nie mówi, że FX jest wolniejszy od 9700PRO, nie dlatego też sie z FX'a kpi, że ma głośne chłodzenie, to można przecież zmienić. Chodzi o to, że karta która wychodzi ok 8 miechów po Radeonie, jest od niego niewiele szybsza, a długo nie pozostanie najszybszą bo ATI wydaje już 9800PRO. Kolejnym minusem jest wlasnie odwzorowanie efektów specjalnych, jakość. Zresztą na stronie www.nvidia.com.pl znalazłem takie 2 newsy: "The Inquirer podał informację o nadchodzących układach R350. Jeszcze nie jest do końca pewne jak będą się nazywać karty oparte o układ R350 lecz krążą już po sieci nazwy Radeon 9800 i Radeon 9900. Specyfikacja: - taktowanie chipsetu: 400MHz (do 425MHz) - taktowanie pamięci: 800MHz " A co ma do zeoferowani Gf FX 5800Ultra? - taktowanie rdzenia 500MHz - taktowanie pamięci 1GHz Jak widzicie różnica niewielka jest, ale jest i to na korzyść Gf FX :) No i co z tego, że GeForce będzie miał wyzsze taktowanie skoro i tak będzie od tych kart słabszy?? Chyba, że ktoś chce tym szpanować :wink: I jeden z newsów z tej strony, który uważam, że zwiastuje wielkie zwycięstwo Nvidii :D "Pojawiły się pierwsze (oczywiście nieoficjalne) informacje na temat chipsetu NV40. Oto nieco suchych danych: - technologia wykonania: 0.09µ (90nm) - liczba tranzystorów: 300-350 milionów - taktowanie rdzenia: 750-800MHz (!!!) - pamięć: 256-512MB DDR-II - taktowanie pamięci: 1.4 GHz - liczba potoków pixeli: 8 (4 texele na każdy pixel) - liczba silników vertex shader: 16 - przepustowość pamięci: 44.8 GB/sek - fillrate: 25.6 GigaTexeli/sek - fillrate: 3 miliardy trój./sek - obsługa: DirectX 10 Podana data premiery chipsetu to druga połowa 2004roku." LOL. Myślisz, że przez ten czas ATI się bedzie obijać?? Napewno już trwają prace nad zupełnie nowym Radeonem, bo przecież 9800 to tylko podrasowana wersja 9700. I jestem przekonany, że ATI nas nie rozczaruje :) Co wy na to? Ja osobiście ciesze się, że jeśli takowe cos wyjdzie to zmiażdży Ati na kolejne pare lat :) Dlatego też mówię: więcej nadziei i wiary w to, że Nvidia odbije się od dołka i zacznie królować tak jak to było pare lat temu :) Mówisz to w stylu jakiś komunistycznych towarzyszy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...