2002JSQ Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Zamierzam sobie kupic adapter podczerwieni. W instrukcji od plyty jest wspomniane cos o tym standardzie (definicja) i ze nalezy go wlaczyc w biosie... lecz tam nic takiego tam nie widzialem... U znajomego byla opcja IrDA: Enable/Disable. Czy ta opcja pojawi sie po podlaczeniu adaptera czy po prostu nie moge jej znalezc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 U mnie w MSI-845E Max niema takiej opcji :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 BIOS -> Integrated Peripherials -> Serial Port B Mode: zmień z Normal na 1.6uS lub 3/16Baud (ASKIR nie działa). Jeśli chcesz zrobić samemu interfejs, to zapraszam na tą stronkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 U mnie w solteku SL-75drv4 w biosie: BIOS -> INTEGRATED PERIPHERALS -> VIA Super IO Device: jest opcja: UART Mode Select: z opcajmi wyboru NORMAL, IrDa, HPSIR, ASKIR oczywiście należy wybrać Irda i jeszcze UR2 duplex mode: przełączyć na Full. Na takich ustawieniach podczerwień zrobiona własnoręcznie na TFDS4500 (koszt ok 25zł, 10 minut pracy), podłączona do wewnętrznego portu działa bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 U mnie w solteku SL-75drv4 (...)Każdy producent różnie nazywa te opcje w biosie, w MSI 845E i 845PE jest tak jak pisałem wcześniej. Mnie port irda kosztował 14,90zł (tyle zapłaciłem za TFDS4500, resztę elementów wygrzebałem z szuflady). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 BIOS -> Integrated Peripherials -> Serial Port B Mode: zmień z Normal na 1.6uS lub 3/16Baud (ASKIR nie działa). Jeśli chcesz zrobić samemu interfejs, to zapraszam na tą stronkę. DZIEKI.... SPRAWDZE.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...