NuKeR Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) piszesz o biosie do maximusa czy rampage? =] Edytowane 4 Maja 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 o biosie 0401 ,oczywiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Czy nowe biosy poprawiają dzialanie pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 nie bardzo ,Pl zostaje tak samo na 333 i 400 pl7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 nie bardzo ,Pl zostaje tak samo na 333 i 400 pl7 Wydajność niższa przy tych samych taktach. Podejrzewam, że podwyższono kompatybilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 przy 500 fsb 1:1 porazka na 333 nie wstaje na przyzwoitym -7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Ktoś testował bios 1201? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Nikt nie testuje 1201 ? Bo juz na oficjalu sie pokazal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 no ciekawe kto jeszcze spyta zamiast sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Wszyscy przeszli na rampage ;) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Wszyscy przeszli na rampage ;) ... True.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 dziś na 9800GX2 510x9.5 na 1.55V :smile: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Biosik 403 od RAMPAGE leży na FTP asusa. Zaraz zapodam i obaczę co warty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 i cóz on wnosi Panie Jacku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 i cóz on wnosi Panie Jacku? Szybkie testy nie wykazała różnic w stosunku do 401. Taka sama kiepska wydajność pamięci. 219 i 308 tutaj zdecydowanie lepiej wypadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Witam. Jestem teraz posiadaczem ABITA quad GT na x38 i zastanawiam sie nad zmianą tej szajskiej płyty bo od 5 miesięcy ABIT nie wupuscił nowego biosu ktory naprawiłby problem z procesorami QX polegający na braku mozliwosci zmiany mnożnika:( I teraz chciałbym zapytac posiadaczy tej płyty czy warto przerzucic Sie na Tego Asusa? Czy warto dopłacić do wesji SE z tym chłodzeniem(czy warto do niego wlac wode?) no i ostatnie pytanie jak ze stabilnoscią OC i vdropem? A propos Malika - ten proc ktory kupiłes (qx9650) u naszego wspolnego znajomego kreciles na tej plycie? Edytowane 17 Maja 2008 przez klataa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 ja miałem QX na niej latal 460 fsb ,droop jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 ja miałem QX na niej latal 460 fsb ,droop jestA uzywazs jej boxowego WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 chodzi ci o blok na NB ,tak uzywam ,wyrafinowany nie jest ale dziala dobrze tym bardziej ,że polączony jest z chlodzeniem SB i PWM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 A propos Malika - ten proc ktory kupiłes (qx9650) u naszego wspolnego znajomego kreciles na tej plycie? Krecilem i poki co zabawa trwa bez najmniejszych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Krecilem i poki co zabawa trwa bez najmniejszych problemow.To prawda ze zrobiles 4400mhz przy 1.35??? Ja na moim abicie moge zrobic 3999 przy 1.36... a mamy takie same procki, jeden po drugim:)) Edytowane 17 Maja 2008 przez klataa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Pytanie w szczegolnosci do Malika: Jakie masz tempy na NB przy fsb ~500 i jakie dajesz Vnb ?? Pytam w szczegolnosci ciebie, bo mamy niemal identyczne chlodzenie... EK. Wypadlem ostatnio troszke z obiegu i nie wiem jaka masz teraz pumpke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Czy na biosie 403 chodzą wam pamięci stabilnie na 1200? U mnie jakieś cyrki się dzieją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 u mnie dopiero zaczęly sie jaja plyta ustawia V na CPU jak chce -zero stabilności raz 1.3 raz 1.42 V ,musze mieć caly czas w biosie 1.5V bo to w miarę jest stabilne 1.4V THE END -Maximus ps. oczywiście na wszystkich biosach tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 u mnie dopiero zaczęly sie jaja plyta ustawia V na CPU jak chce -zero stabilności raz 1.3 raz 1.42 V ,musze mieć caly czas w biosie 1.5V bo to w miarę jest stabilne 1.4V THE END -Maximus ps. oczywiście na wszystkich biosach tak jest Z napięciami Vcore mam to samo. tak od 1.375 w biosie zaczyna świrować. ustawia co chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 dokładnie jedyne u mie działa 1.3 V jest w biosie i real ,tyle wystarcza spoko do 4 Ghz ale co dalej -uwalić ja całkiem i na gwarę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 dokładnie jedyne u mie działa 1.3 V jest w biosie i real ,tyle wystarcza spoko do 4 Ghz ale co dalej -uwalić ja całkiem i na gwarę ? Ciekawe czy inni też tak mają czy tylko my mamy wadliwe sztuki. Zacząłem już rozgladać się za nową mobo ale sprawa nie jest prosta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Dla prockow 8... nie ma chyba dobrego czipsetu od Intela - moze P35 (nie mialem). Moze DDR3 I Nvorce 790? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 A próbował ktoś ołówkiem malować żeby się pozbyć droopa? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) Mój maximus jeszcze na tyle nie zwariował, co ustawię na procku, tak trzyma. O dziwo na biosie 0401 od RAMPAGE nie widziałem ani razu póki co DET DRAM, co wcześniej było dość powszechne. Jednak ja o zmianie płyty myśleć zacząłem już po miesiącu odkąd maximusa mam, ale sprawa niełatwa, osobiście brałem pod uwagę coś z DFI na x38... Edytowane 20 Maja 2008 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...