Skocz do zawartości
VIBOR

Problem Z Crucial 10th Anniversary 2gb Kit

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z pamięcią (chyba) a mianowicie : czasami rano nie moge uruchomic komputera ( zatrzymuje sie na teście pamięci lub tylko miga kontolka standby na monitorze a ekran czarny) pomaga wtedy wyjęcie jednej kości i odpalenie tylko na jednej, dziś na 2 nie chciał odpalić i myślałem że kość padla ale dla pewności dałem większe napięcie na nie ( miały 2.2V) do 2.3V i komp wstał na 2 kościa bez problemu. Najlepsze jest to że kupiłem je w grudniu 2006 i wtedy odpalaly na 1.8 i pracowały na 2.0 V a teraz muszę co chwila dawać większy prąd. Czy po mału się kończą ?

Wydaje mi sie ,że jedna z nich powoduje ten problem bo przed chwila na jednej z nich w żadnym slocie nie mogłem jej uruchomić ( druga startowała bez problemu) choć memtest+ 1.70 nie wykazuje błędów, gold memory też. co sprwdzic jeszcze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś trochę potestowałem je różnymi programami i oczywiście błędów brak jednak na jednej z nich komputer się nie uruchamia( dochodzi do testu pamięci i stoi nawet na napięciu 2.4V) napięcie na którym pracują jest 2.25V poniżej nie uruchamiają się - pamięci pracują na 950 MHz timingi 4-4-4-12, mam wrażenie ,że ta na której nie mogę uruchomić komputera jest bardziej ciepła w idle jak również w stresie od drugiej (ma to znaczenie?), czy w związku z ww problemami nadają sie one do reklamacji czy czekać aż padną kompletnie i kupić w między czasie jakąś parę zapasową póki ceny niskie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi