Skocz do zawartości
mikla91

Co Dla Mnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moja aktualna konfiguracja to:

Procesor AMD Athlon 2500+ Barton

Płyta Główna ASRock K7S8X

Pamięć 1024 MB DDR Kingston PC 2700

Karta graficzna ATI Radeon 9800 SE (R350)

Dysk twardy Barracuda 200 GB (SATA) i 60 GB (ATA)

Napęd optyczny Samsung SH-S182M (ATA) i BTC 4016IM (ATA)

Zasilacz Chieftec 360W (chieftec hpc-360-202-df) - +3.3V: 28A • +5V: 35A • +12V1: 17A • +12V2: 15A • -5V: 0.3A

mam zamiar sprzedać procka, mobo, pamięć i k.graficzną za ok 400 zł. Mam odłożone 450zł, więc łącznie do wydania mam 850zł. Teraz się zastanawiam co mogę kupić.

Procesor - ?

Płyta główna - ?

Pamięć - 1GB DDR2 - ok. 80zł

K. graficzna - 8600 GT Palit Sonic + za 350zł

Zależy mi na tym, abo procek się dobrze kręcił. W przyszłości (jeśli jest taka potrzeba) to dokupię jakiś lepszy wentylator do procka i jak wpadnie parę zł to dodatkowe 1GB ramu.

Jeśli mobo będzie miało 1xATA to zrezygnuje z dysku i napędu combo.

Za pomoc - WIELKIE DZIĘKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz grafe i ram zostanie Ci ok 420zł. Za to możesz kupić jakiegoś X2 Brisbane i np. takiego Faxcona z wmiare dobrym OC. I powinieneś się zmieścić w tej kwocie :)

Inne wyjście to szukać używek poz 775 i jakiś C2D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takiej odpowiedzi oczekiwałem. dzięki dzikidaniel :)

mam jeszcze 2 pytanka. Czy zasiłka, której używam będzie pasowała do nowej konfiguracji? Czy będą "wszystkie kabelki" pasować i czy 360W wystarczy?

2 pytanie: Jakich osiągów OC mogę się spodziewać przy tym procku i mobo? Gdzieś czytałem, że do OC zdecydowanie jest lepszy INTEL, ale z kolei ma drogie płyty główne.

edit. patrząc na config dzikiego daniela i jego zasiłkę wychodzi na to, że mój spokojnie wystarczy

Edytowane przez mikla91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie zabrałem się za zakup procka. Znalazłem sklep internetowy w W-wie (z opcją odbioru osobistego) z dobrymi cenami. Mam tylko problem. Są tam 2 egzemplarze E2140 z różnymi cenami. Ten kosztuje 238zł , natomiast ten kosztuje 225zł . Czym one się różnią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi