IamWeasel Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 No więc nie zgłębiając się w szczegóły pod Enter w BTC6300 wpłynął mi miód. Teraz klawisz bardzo cięzko się wciska a wciśnięty podnosi się z 2 sekundy. Próbowałem rozkręcić klawiaturę żeby to wyczyścić, ale doszedłem tylko do momentu gdzie trzymam w ręku metalową płytę z klawiszami z drugiej strony. Jak wiadomo ta klawa ma klawisze w systemie 'scissors' or sth, więc nie da się ich wyjąc na chama jak w zwykłych. Zastanawiam się czy porządne umycie jej pod prysznicem to dobry pomysł? Może lepiej kupić demineralkę i tym ją umyć? Oczywiście po wszystkim porządne suszenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 W tym temacie inny forumowicz, myjac taki sam model klawiatury, zgubil 3 klawisze wiec chyba jednak da sie je wyciagnac (niekoniecznie na chama). Ja swojego UltraX myje pod prysznicem, goracą wodą (nawet jej pozniej nie susze) ale np. pilota Harmony 525 po tym jak moja luba potraktowala go wisnioweczką zanuzalem w demineralce z apteki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Po myciu gorąca wodom nic jej nie było ? Nie wiem czy tam w środku nie ma jakiegoś papieru ?? Bo jak nie to sam tak ją umyje hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Moja juz jakies 10 myc wytrzymala (poprzednia -rowniez UltraX tyle samo - od roku uzywa jej moj brat) i absolutnie zadnych negatywnych skutkow nie zauwazykem. W dodatku klawiatura pracuje bardzo przyjemnie, cicho i gladko gdy jeszcze jest troche wilgotna ;) Po zabiegu wystarcza wytrzepanie wody i przetarcie recznikiem. Edytowane 27 Października 2007 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 nie ma papieru jest membrana ( plastik ) smialo myj , jedynie co pozniej mozesz miec to zwarcia na klawiszach ( zostanie jakas kropla wody i bedzie zwierac owe membrany piszac caly czas np aaaaaaaaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Slow, Pietia(lania) dzięki za info dzisiaj dziada przemyje ;] Wymyta jeszcze jest mokra i na razie nie działa poprawnie O , L i . naprawił się E ale te widać jeszcze mokre ;] Update hehe już działa wszytko ładnie :D Edytowane 26 Października 2007 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...