Skocz do zawartości
IamWeasel

Klawiatura Zalana Miodem :d

Rekomendowane odpowiedzi

No więc nie zgłębiając się w szczegóły pod Enter w BTC6300 wpłynął mi miód. Teraz klawisz bardzo cięzko się wciska a wciśnięty podnosi się z 2 sekundy.

Próbowałem rozkręcić klawiaturę żeby to wyczyścić, ale doszedłem tylko do momentu gdzie trzymam w ręku metalową płytę z klawiszami z drugiej strony. Jak wiadomo ta klawa ma klawisze w systemie 'scissors' or sth, więc nie da się ich wyjąc na chama jak w zwykłych.

Zastanawiam się czy porządne umycie jej pod prysznicem to dobry pomysł? Może lepiej kupić demineralkę i tym ją umyć? Oczywiście po wszystkim porządne suszenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym temacie inny forumowicz, myjac taki sam model klawiatury, zgubil 3 klawisze wiec chyba jednak da sie je wyciagnac (niekoniecznie na chama).

Ja swojego UltraX myje pod prysznicem, goracą wodą (nawet jej pozniej nie susze) ale np. pilota Harmony 525 po tym jak moja luba potraktowala go wisnioweczką zanuzalem w demineralce z apteki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja juz jakies 10 myc wytrzymala (poprzednia -rowniez UltraX tyle samo - od roku uzywa jej moj brat) i absolutnie zadnych negatywnych skutkow nie zauwazykem. W dodatku klawiatura pracuje bardzo przyjemnie, cicho i gladko gdy jeszcze jest troche wilgotna ;) Po zabiegu wystarcza wytrzepanie wody i przetarcie recznikiem.

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slow, Pietia(lania) dzięki za info dzisiaj dziada przemyje ;]

Wymyta jeszcze jest mokra i na razie nie działa poprawnie O , L i . naprawił się E ale te widać jeszcze mokre ;]

Update hehe już działa wszytko ładnie :D

Edytowane przez razor1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi