psz3mo Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) chociaz przy fryzjerze sie to nie uda raczej :mad: co z tym biosem ? :Dprzy hp100alcu też się nie uda, ale zauważyłem że dzięki konstrukcji radiatora powietrze przepychane przez wentyl w pentaku nawiewa troszkę na czipset (że też czipset nie może być bardziej po lewej), to bym sobie zaczepił na radiator od pentaka 12cm i by mi na czipset wiało (chyba, że ustawie w poziomie :D ). W sumie nie mam co panikować, niby jest ciepły, ale z tylu wentyl wyciąga, z przodu u dołu wciąga, pentak do owiewa, a grafa się nie grzeje za bardzo, więc go nie podgrzewa. ps. wykluczam dołożenie kolejnego wiatraka bo nie mam pod co podpiąć :D molexy i piny do wiatraków na mobo wszystkie zajęte (tył, przód, grafa, proc) ;) Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 O co chodzi z tym biosem? Ja nie widze w nim nigdzie tej opcji umożliwiajacej zmiane mnoznika o 0,5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Efekt dzisiejszej "zabawy": Na zdjęciu z wentylem w kompie już bez - okazał się zbędny, ten pentagram bardzo dobrze odprowadza przy tej wentylacji którą mam (z przodu jeszcze 120x120 ~700RPM i z boku 80x80 ~600RPM) no ale nie ma się co dziwić - jest nieco lepiej zrobiony niż ten boxowy klocek. Czy warto... hm... chpiset na pewno ma chłodniej, do tego temp proca spadły o 4 stopnie (ten NB musiał nagrzewać fryzjera) więc chyba warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) warto pomyśleć o czymś takim na lato, tylko patrzę, że mi się pod koszykiem od hp100alcu nie zmieści zmieści i chyba zdecyduje się na zalmana http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,29536/ -----edit----- znalazłem inny patent, odwróce radiator od pentaka, bo on z jednej strony wystaje bardziej i przymocuje do niego 12cm wiatrak, wtedy będzie bez problemu owiewał radiator :) Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomblu Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Przeczytałem cały temat ale nie znalałem odpowiedzi na mój problem a mianowicie chodzi o rzepustowość złącza USB na tej plycie. ( do kompletu mam e2180, 2 GB RAM, WIN XP sp2) bios f5 sterowniki usb standardowe, sterowniki chipsetu najnowsze ze stronki producenta) Po podłączeniu napędu usb kingston kopiowanie plików trwa niezmiernie długo prędkość 3 MB/s ( film 700MB) ten sam PEN podlączony do innego komputera ummżliwia kopiowanie na niego plików 10MB/s . dodam tylko ze z pena na komputer u mnie prędkość wynosi 18 Mb/s. w menadżerze urzadzeń przepustowość wynosi dla każdego kontrolera 10% może mozna to jakoś zmienić? Żeby dać po 50 % na 2 tylko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 warto pomyśleć o czymś takim na lato, tylko patrzę, że mi się pod koszykiem od hp100alcu nie zmieści zmieści i chyba zdecyduje się na zalmana http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,29536/ -----edit----- znalazłem inny patent, odwróce radiator od pentaka, bo on z jednej strony wystaje bardziej i przymocuje do niego 12cm wiatrak, wtedy będzie bez problemu owiewał radiator :) Nom, latem może być nieciekawie z tym boxem, w szczególności u mnie przy pasywnym fryzjerze na procu, teraz mam pasiv na NB ale jednak założę tego spire ale na 5V, problem w tym że nie mam wolnego rozdzielacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Przeczytałem cały temat ale nie znalałem odpowiedzi na mój problem a mianowicie chodzi o rzepustowość złącza USB na tej plycie. ( do kompletu mam e2180, 2 GB RAM, WIN XP sp2) bios f5 sterowniki usb standardowe, sterowniki chipsetu najnowsze ze stronki producenta) Po podłączeniu napędu usb kingston kopiowanie plików trwa niezmiernie długo prędkość 3 MB/s ( film 700MB) ten sam PEN podlączony do innego komputera ummżliwia kopiowanie na niego plików 10MB/s . dodam tylko ze z pena na komputer u mnie prędkość wynosi 18 Mb/s. w menadżerze urzadzeń przepustowość wynosi dla każdego kontrolera 10% może mozna to jakoś zmienić? Żeby dać po 50 % na 2 tylko? Jakie ustawienia w biosie? USB- legacy - wlaczone, predkosc full czy high, ma byc high. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomblu Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jakie ustawienia w biosie? USB- legacy - wlaczone, predkosc full czy high, ma byc high. Oczywiście. Jest high. Pozatym sprawdzalem everestem i USB Info pokazuja high. Pen drajw na pewno jest sprawny mam tak z innymi penami tez. Dodam tylko że plyta jest prawie nowa 2 miesiace wykręciłem n niej swojego procka do 2,72 GHz bez żadnegozmianiania napieć , a pamięci kingstony 2x1024 na 850 mam wiec nie wiem jak to jest . Czy ktoś ma transfery z pamięci przenośnych na poziomie 10Mb/s? Jesli tak to prisołbym o podanie modelu. Moj to Kingston Data traveler 100 i idzie spokojnie 7MB/s na innym kompie zreszą to jesgo max predkość no ale u mnie idzie z każdego gniazna 2,5-3 MB/s wiec 700 przegrać to makabra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 problem w tym że nie mam wolnego rozdzielacza :)ja mam wolny rozdzielacz, ale nie mam wolnego molexa :D a nie widzi, mi się, żeby dokładać dodatkowe 30cm kabelków, żeby rozdzielić molexa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Mam takie szybkie pytanko - ktory bios polecacie do tej plyty ? - najnowszy ? (sry ze pytam ale nie mam czasu wertowac 40stron :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 f5 a jak masz klawe na ps2 to f8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 OK :] - F8 było juz przy zakupie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 f5 a jak masz klawe na ps2 to f8.ja mam na ps2 i ani z F5, ani z F6 problemów nie miałem ;) teraz mam F8 i też wszystko śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 pewnie nie grasz w tce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 instalke gdzieś mam na dysku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 tak sobie czytam i czytam - mimo ze mam p35 widze ze sporo ludzi ma klopot z instalacja dzwiekowki - mi poszlo bez problemu ale instalacja najnowszych sterownikow po kilkunastu razach nie doszla do konca (tez realtek) ale jest na to sposob - instalacja w trybie awaryjnym przebiega szybko i bezblednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 U mnie na szczęście on_board audio się nie buntowało... A instalowałem je, bo na KX'ach nie mam dźwięku w grach (tzn nie w pełni). Ale jedno jest pewne - dobrze, że nie muszę być skazanym tylko na integrę... to nie gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomblu Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 U mnie z USB nic nie pomogło;/ Nadal mam kiepskie transfery;/ Może jak kupie kontroler na PCI to pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklo Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 A ja nic nie robiłem w BIOS. Wrzuciłem w obudowę czytnik kart i ciągnie po 10mb/s (bo mam stare karty). Czyli ok. Nawet w BIOS nie znalazłem tego przełącznika full / fast :D Aha - mam 9b. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari0 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Szybkie pytanko :D Ja płyta (GA-P31 DS3L) bedzie współpracowała z grafika Asus HD3650?? A tak przy okazji jaką polecalibyście grafike do taj płyty (w granicach ceny HD3650)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklo Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 A to może źle współpracować? PCI-E zasuwa jak trzeba i już :-) Doradzać nie będę, bo mnie tylko DVI interesowało. Cała reszta była mi obojętna ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 witam nie moge znaleśc odpowedzi moze ktoś wie ..to porsiłbym o odpowedź czy do płyty pasuje Scythe Infinity ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Próbował ktoś na tej płytce E7200 ? Jak z o/c ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 @kiaad Scythe Infinity Socket 478 / 775 / 754 / 939 / 940 / AM2Zmierz czy ci sie do budy zmieści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Aha właśnie koledzy bo radiator mi się grzeje na płycie jak wszystkim .. czy ściągnąć i posmarować AS5 czy nic nie da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Grzeje sie czy pokazuje wysokie temperatury ? Jak się grzeje to przewodzi - daj leciutki nawiew i po problemie tak , albo tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 nie kumam tej mobo, miałem ustawione 363*8, przez kilkanaście dni był spokój, a dzisiaj się znowu nie podniosła. Zjechałem do 350*8 i tak zostaję, chyba na wakacje zmienię procka na coś z wyższym mnożnikiem, albo pchnę mobo wujkowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Nie wiem jak z temperaturami bo różnie pokazuje, ale ogólnie radiator jest fest gorący Chyba przydałoby się kupić taki mały wentylatorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklo Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Jak nie pokazuje? Każdy soft do monitorowania HW pokazuje temperaturę chipsetu. Łącznie z załączonym easytune. Ja mam cały czas w okolicy 38 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Pokazuje ale różnie .. raz to jest 40* nie raz 30* a nie raz nawet ponad 50*. (everest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...