Hans15336 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Tak bawie się tym programem i testuje w everescie wydajność. Czy ktoś może mi napisać co wpływa na wydajnosć w widoczny sposób ?? I jaki V na mem ustawić do testowania pamięci ??? Zakładamy DDR 1066MHz - te co z podpisu :blink: Czy można uszkodzić RAM tym programem czy wcześniej wiśnie/reset kompa nastąpi ??? Edytowane 27 Października 2007 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Na wydajnosc wplywaja timingi i mhz, przy czym nie zawsze wiecej/mniej = lepiej- trzeba potestowac rozne kombinacje. V ustawiasz taki sam jak chcesz uzywac na codzien- przeciez po to wlasnie jest ten program, zeby zobaczyc czy pamiec dziala stabilnie. Nie mozna tym uszkodzic ramu- to jest program ktory robi rozne operacje imitujace normalne dzialanie ramu- zapisy/odczyty i inne. Tyle ze w normalnym uzyciu jak ram jest niestabilny to jest reset/zwis/wywalenie na pulpit/blad programu itp. A w memtescie i podobnych po prostu masz raport ze cos jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 U mnie jednak robi zwis lub reset :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Jednak wziąłeś Kingmaxy :? Potestuj na różnym V stabilność pod Orthosem Blend około 1godz i dopiero potem sprawdź sobie wydajność Everestem, wtedy nie będziesz miał zwisów (gwarantuje). Uszkodzisz tylko jak dasz za duże V i pamięci będą za gorące. Daj znać jakie takty uzyskałeś na cl4 i cl5 bo jestem ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 4-5-4-16 +0.5V 1066MHz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 juz jest wersja 3.4 b2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 O fak, temat jest o memSET a mi sie przeczytalo memTEST :lol: Sorry, ale i tak sie w sumie zgadza- timingami pamieci nie uszkodzisz, tylko za duze napiecie moze je zabic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davids80 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 ... a jak używać tego programu MemSet??? Rozumiem, że mam tam możliwość obniżania timingów, ale co pokolei robić, jak testować - może jakiś krótki opis działania??? Załóżmy, że (czysto teoretycznie) obniże w tym programiku swoje timingi do 4-4-4-12 (obecnie 5-5-5-16). Co dalej. Czym testować pamięci (do tej pory robiłem to SuperPI i Memtestem86+)? Ostatecznie gdzie obniżać te timingi -w BIOSie czy za pomocą tego programu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Generalnie ustawiaj w biosie lepiej. Memset raczej do sprawdzenia jakie alpha timingi są ustawione. Ja pamięci sprawdzam orthosem, test large i blend na priority 9 po 8 godzin każdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...