Dijkstra Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Witam, i sorki za być może lamerskie pytanko, ale nie mam o tym zielonego pojęcia... :oops: Czy jeżeli mam grafę na AGP i do tego monitor, to czy gdy dołoże sobię grafę na PCI i do tego drugi monitor (bo mam nieużywany), to czy pod windows będę mógł kożystać z nich niezależnie, tzn: Na AGP GFmx400 z NEC FE770- 1024X768@85Hz, 17" Na PCI np. Ati MACH64 z Gateway'em-800X600@75Hz, 15" Ale tak, by na każdym monitorze mieć co innego- np. na głównym przeglądać sobie tweaka, a na drugim mieć okno np. winampa, gg, etc. Czy jakiegoś softu do tego będę potrzebował? Tylko się ze mnie nie śmiejcie :D 8O :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Możliwe i jak najbardziej wykonalne. Wydaje mi się że XP ma wsparcie dla dwóch monitorów/kart. Na podobnej zasadzie działają przcież karty z TV Outem - na TV film a na monitorze pulpit. Co do softu - nie wiem. Jeżeli jeszcze nie kupiłeś/nie masz sprzętu to poczytaj o DualHead Matroxa, to zdaje sie kompleksowe rozwiązanie Twojego problemu, łącznie z ew. softem. Pozdrawiam, jak odpalisz to nie zapomnij sie pochwalić na forum jak i co odpaliłeś. Krzysztof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Nie wiem jak z tym jest, ale na forum juzkiedyś o tym było.Poszukaj bo zdaje się zę kompuś to się udało (nie dam se ręki uciąć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Dzięki za zainteresowanie: wiem, że na forum to było, i wiem, że technicznie jest to wykonalne prawie bezroblemowo, tzn. fizycznie dwie grafy w kompie. Ale mnie chodzi konkretnie o dzielenie pulpitu, a jeszcze lepiej dwa pulpity, i każdy w innej rozdziałce, bo ten mój stary to na 1024 ma przy 70Hz rozmyty obraz, a przy 60Hz miga cholernie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Nie wiem jak to dokładnie będzie, ale chyba się nie da wyświetlić 2 różnych obrazów na monitorze... ale głowy nie dam sobie uciąć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Czy jeżeli mam grafę na AGP i do tego monitor, to czy gdy dołoże sobię grafę na PCI i do tego drugi monitor (bo mam nieużywany), to czy pod windows będę mógł kożystać z nich niezależnie,Na pewno można podłączyć na raz dwie karty graficzne. [To mi się udało]. Na pewno można podzielić pulpit na te dwa monitory. Nie jestem pewien czy działa wszystko, ale u mnie nie było problemów. Wydaje mi się że różne rozdzielczości też nie powinny stanowić problemu. Najlepiej będzie jak pożyczysz od kogoś jakąś grafę i przetestujesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Działac będzie na pewno!! :) Mzona w sumie podłaczyc kilka grafik.. W jakimś chipe pisali o tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 to ja ide kolowac cos na pci i bede sie bawil (win98se, ciekawe jakie bede efekty?) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 od win 98 w gore jest wsparcie dla wielu kart graficznych. standardowo windows rozszerza pulpit, wiec np jesli masz dwie karty + monitorki, ustawione oba na np 800x600, to mozesz sobie stworzyc rozne uklady (1600x600, 800x1200). w zasadzie jesli masz np 5 kart + 5 monitorow, to spokojnie mozesz cos takiego zrobic. posiadajac taki pulpit spokojnie mozesz sobie na jeden monitor przesunac przegladarke, a na drugim miec winampa i co tam jeszcze chcesz. problemem moze byc tylko win xp, nie ma sterownikow do starszych kart (tseng et 6000 nie zostal rozpoznany - brak sterownikow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 No to mnie ucieszyliście :) :) :) Jak tylko odbiorę stary monitor od kumpla i skołuje jakąś grafę PCI zabieram się do roboty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 heh, ciekaw jestem jak to wyjdzie. tez mam druga grafe na pci a wkrotce bedzie nowy monitor :D tez sie pobawie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Wszystko bedzie dzialalo spoko sam jade na dwoch grafach i 3 monitorach(Nec Accusync95F,Sony Multiscan200sx GF4 4200,Sony CPd-220 riva128.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Wszystko bedzie dzialalo spoko sam jade na dwoch grafach i 3 monitorach(Nec Accusync95F,Sony Multiscan200sx GF4 4200,Sony CPd-220 riva128.. I jak jest z niezależnymi/dzielonymi pulpitami? Zapodaj jakieś szczegóły, bo się doczekać nie mogę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 wrzucasz dwie grafiki do kompa i podlaczasz dwa monitorki, widnows je znajduje i instaluje. w wlasciwosciach ekranu wlaczasz drugi monitor, i ustawiasz sobie sposob w jaki beda one "obok siebie staly" (np jeden obok drugiego, albo jeden pod drugim) potem mozna juz korzystac z powiekszonego pulpitu. oto efekt karty graf. i ustawienia monitorow: chcialem podlaczyc trzy karty graf, ale mialem problem, bo matrox millenium II na sterownikach z windy nie chcial pozwolic na tryb wielomonitorowy, a s3trio 64v+ jakos w ogole odmowila wspolpracy, bez wzgledu na kolejnosc kart w slotach. niestety nie mam przejscowki dvi->dsub, wiec do radeona drugiego monitora nie podalcze :( ogolnie windows (od 98 w gore) pozwala na korzystanie z kilku kart graf. (nawet wiecej niz 2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Dzięki pshem :) Rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrokodyL Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 pamiętam, że gdzieś słyszałem o takim programiku NVIEW,(ale chyba to tylko do kart nVidi) który coś robił że miałeś parę pulpitów naraz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 NVIEV to jest dostarczany razem z detonatorami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...