t0mster Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Mam dokładnie 1500PLN na zestaw. Chcę AMD X2 ( na Gigabyte/DFI - choć słyszałem, że DFI na AM2 są dosyć awaryjne, ile w tym prawdy to nie wiem, proszę o wypowiedź kogoś z doświadczeniem). Fanatykom firmy INTEL dziękuję nie chcę dual core, płyty są średnio 150-100pln droższe etc. Zestaw oczywiście z obudową (byle jaka!, aby jakoś się prezentowała, bez zasilacza bo po co mi jakiś szajs 300w co tylko pierdnie). Pamięci to bym preferował Geil/Patriot/Corsair, Kingmaxy/Good ramy czy inne wynalazki tańsze odpadają, 30zł różnicy a wydajność lepsza. CAŁOŚĆ najlepiej z jednego sklepu, bez dokupywanek z allegro etc. Proszę o wypowiedź kompetentne osoby, przeglądałem temat Sysaka, ale on jest trochę nie aktualny. Za wszystkie propozycje bardzo dziękuję. Na hdd można zaoszczędzić, ważne aby miał 16mb cache (160-250gb spokojnie mi wystarczy). Edytowane 11 Listopada 2007 przez t0mster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Foxconn N570SM2AA-8EKRS2H - 265 zł AMD Athlon 64 X2 (AM2) 4000+ BOX (65nm) - 225 zł Corsair 2GB (2x1GB) XMS2 CL4 - 170 zł Palit 8600GT 256MB DDR3 (128bit) PCI-E TV/DVI - 325 zł Western Digital WD1600AAJS 8MB - 165 zł Samsung SH-S203B OEM Vista - 96 zł Amacrox Warrior 400W BOX AX450-PNF - 170 zł I-BOX ORION 319KR - 78 zł z morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 A TEN temat przeglądałeś ? Tam są aktualne zestawy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 A TEN temat przeglądałeś ? Tam są aktualne zestawy ;). kazdy woli jak mu sie cos poleca a nie jak to widzi na stronie, wiec skoncz z tym swoim: ...a to widziałeś..., ...masz przyklejony... itp. bo to si robi żałosne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Poza tym, miguel707, w Twoich zestawach można dostrzec parę nieścisłości, np. płyta Gigabyte i ramy GoodRAM. Jak wiadomo, oba komponenty nie za bardzo się lubią :) No i parę tam takich innych "pierdół". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demisen Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Nie lepiej ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC + DFI Infinity NF Ultra II-M2 i mocniejszego amd x2 za resztę kasy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Poza tym, miguel707, w Twoich zestawach można dostrzec parę nieścisłości, np. płyta Gigabyte i ramy GoodRAM. Jak wiadomo, oba komponenty nie za bardzo się lubią :) No i parę tam takich innych "pierdół". Jaasne... Zaś u mnie Goodramy na Gigabycie GA-K8NE, co podobno też miały nie pasować - działają w najlepsze :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Racja, są wyjątki. Można to porównać do "ćwiergającego" zasilacza Corsair. Jednemu świerka drugiemu zaś nie. U mojego kolegi GoodRAM ni w ząb nie chcą działać z płytą Gigabyte, już drugą ;). Lepiej mieć pewność, że nic gryźć się nie będzie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Podobno Foxconn N570SM2AA-8EKRS2H na starcie nie wykrywa procków x2, trzeba od razu zrobić upgrade bios. Prawda czy fałsz ? Ma może ktoś linka do jakiegoś w miarę aktualnego testu mobo na am2? Edytowane 13 Listopada 2007 przez tobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Tu jest nowka recka -> http://www.mobo.pl/readarticle.php?article_id=29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...