Skocz do zawartości
dinebedoua

Monitor Dla Grafika Z Przedzialu 2500 - 3000zl

Rekomendowane odpowiedzi

z firm to najlepsze jakościowo są eizo(elektronika jest japońska, a nie chińska czy tajwańska), ciężko polecić konkretne modele, również nec-a są dobre, matryca to pva albo s-ips

tutaj jest parę przykładów: http://www.bitcomputer.pl/catalogue.php?category=249

nie sugeruj się sklepem, to jedynie do celów poglądowych

http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/katalog,kat,228/ - tak samo tu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor musi mieć minimum 10 bit LUT. Modele na TN oczywiście odpadają. Szukaj wśród firm Quato, EIZO, ew. wyższe modele NEC.

Chyba najodpowiedniejszy w tej cenie będzie EIZO SlimEdge S2110W

http://1klik.pl/sklep/p633270

Nie jest to "rasowy model graficzny" ale powinno być OK ( CG to niestety wyższa półka cenowa ... a CE w sumie też )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slimedge producent poleca do biura... wlasnie jestem wielkim fanem jesli tak to mozna nazwac firmy eizo. jednk bardzo sie cenia i tak sie zastanawialem czy sa ich odpowiedniki jakosciowe o nizszej cenie. dzieki za pomoc chlopaki!

Niestety EIZO to są chyba najtańsze dobre monitory ... choć i tak drogie.

ps. ale jak znajdziesz coś tańszego z 10 bit elektroniką na matrycy S-PVA ( ew. S-IPS ) to daj mi znać :wink:

ps2. jeszcze może zainteresuje Cię EIZO S2031 - cal mniejszy od ww. wymienionego, ta sama rozdzielczość, matryca minimalnie mniej równomierna (luminacja) i minimalnie gorszy punkt czerni ... osobiście bym dla siebie wybrał S2031 bo lepiej pasuje do moich wymagań [cena/możliwości/moje oczekiwania].... ale skoro Ty się zajmujesz tak "bardziej intensywnie" grafiką to może lepiej kupić coś nieco lepszego czyli tamten 21" od EIZO ... który zresztą jest w dosyć okazyjnej cenie (to starszy model choć nie "stary" i wiecznie w tym jedynym sklepie nie będzie)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad czym się tu zastanawiać... jeśli to ma być monitor dla grafika i na kieszeń Kowalskiego to Eizo FlexScan S1931 - właśnie na niego patrzę. Jeśli masz kasę szukaj czegoś większego i lepszego - ale zaręczam - to będzie duuuużo kosztowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps2. jeszcze może zainteresuje Cię EIZO S2031 - cal mniejszy od ww. wymienionego, ta sama rozdzielczość, matryca minimalnie mniej równomierna (luminacja) i minimalnie gorszy punkt czerni ... osobiście bym dla siebie wybrał S2031 bo lepiej pasuje do moich wymagań [cena/możliwości/moje oczekiwania].... ale skoro Ty się zajmujesz tak "bardziej intensywnie" grafiką to może lepiej kupić coś nieco lepszego czyli tamten 21" od EIZO ... który zresztą jest w dosyć okazyjnej cenie (to starszy model choć nie "stary" i wiecznie w tym jedynym sklepie nie będzie)

ja siedze na necu 2090uxi, 12bit, a-tw-ips, polecam ;)

cena w PL ~2800zl

A co lepsze? Ten NEC czy ten model EIZO??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi