Skocz do zawartości
KamilFan

Samsung Syncmaster 940n

Rekomendowane odpowiedzi

http://sklep.vobis.pl/foto.ashx?w=350&s=881996

Samsung SyncMaster 940N

19 cali

Hej posiadam o to ten monitor. Jest bardzo fajny, obraz jest przejrzysty. Lecz mam takie pytanie.

Dlaczego dół monitora jest jaśniejszy, od góry ??. Jeżeli siedzę przy kompie jest to widoczne....

Włącze jakiś film, to widać (tak jakby ekran na pół przedzielic) że dolna połówka jest jaśniejsza a górna ciemniejsza. Widać szczególnie jak jest nic.... Im niżej tym bardziej szaro......

Nie wiem, pytałem się na paru forach już. Niektórzy mówią ze ekrany 19 cali mają źle podświetloną matryce.

Lecz nie wiem czy to prawda. Jest to troszke wkurzające, przy oglądaniu przede wszystkim filmów. Jak siedze na kompie, to widać że pasek narzędzi jest jaśniejszy, od paskla w przeglądarce (chodzi o to niebieskie)..... Nie wiem co robić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sam monitor i podświetlenie jest dokładnie takie jak opisujesz. Nic z tym nie zrobisz.

Ale to chyba uroki takich monitorów. Z kilkoma miałam doczynienia i nie tylko samsung. W każym podświetlenie u góry jest ciemniejsze a na dole jaśniejsze.

Mimo wszystko ja byłam bardzo zadowolona z tego monitora. A może masz za wysoko postawiony (np. na jakiejś podstawce) wtedy ten efekt jest bardziej widoczny. Dostosuj ustawienie do wysokosci oczu i napewno będzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi