KamilFan Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 http://sklep.vobis.pl/foto.ashx?w=350&s=881996 Samsung SyncMaster 940N 19 cali Hej posiadam o to ten monitor. Jest bardzo fajny, obraz jest przejrzysty. Lecz mam takie pytanie. Dlaczego dół monitora jest jaśniejszy, od góry ??. Jeżeli siedzę przy kompie jest to widoczne.... Włącze jakiś film, to widać (tak jakby ekran na pół przedzielic) że dolna połówka jest jaśniejsza a górna ciemniejsza. Widać szczególnie jak jest nic.... Im niżej tym bardziej szaro...... Nie wiem, pytałem się na paru forach już. Niektórzy mówią ze ekrany 19 cali mają źle podświetloną matryce. Lecz nie wiem czy to prawda. Jest to troszke wkurzające, przy oglądaniu przede wszystkim filmów. Jak siedze na kompie, to widać że pasek narzędzi jest jaśniejszy, od paskla w przeglądarce (chodzi o to niebieskie)..... Nie wiem co robić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emi Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Mam taki sam monitor i podświetlenie jest dokładnie takie jak opisujesz. Nic z tym nie zrobisz. Ale to chyba uroki takich monitorów. Z kilkoma miałam doczynienia i nie tylko samsung. W każym podświetlenie u góry jest ciemniejsze a na dole jaśniejsze. Mimo wszystko ja byłam bardzo zadowolona z tego monitora. A może masz za wysoko postawiony (np. na jakiejś podstawce) wtedy ten efekt jest bardziej widoczny. Dostosuj ustawienie do wysokosci oczu i napewno będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 To nie podświetlenie tylko "uroki" matrycy TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emi Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ok :) ale wiadomo o co chodzi. W każdym badz razie samsungi tak mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ok :) ale wiadomo o co chodzi. W każdym badz razie samsungi tak mają. nie wszystkie samsungi są na TN dlatego nie wszystkie tak mają, np 970P 971P, 940FN,215TW itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emi Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Ok! Nieznam się tak jak większość tu na forum :) Chciałam tylko napisac, że nie da sie z tym nic zrobić i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Hehe dzięki ;). Ostatnio poprawiło się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...