Skocz do zawartości
sideband

Forceware 169.09 2k/xp

Rekomendowane odpowiedzi

Cechy sterownika:

- Data 12/11/2007

- Rozmiar 16.5mb(old cp 12.5mb)

- Nowy Control Panel

- Obsługa serii 5 do 8

- Optymalizacja pod Crysis i Timeshift

Wersja 5.1

New CP - Link

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

Zainstalowalem i mam jeden problem:

Dołączona grafika

Po prostu brakuje pliku C:\Windows\System32\nvsvc32.exe

O co chodzi? Skad go wziac?

EDIT

Jakos sobie poradzilem. Gdyby ktos mial takze taki problem podaje jak to zrobilem:

1. Sciagnalem najnowsze sterowniki ze strony nvidia.com

2. Sciagniety plik .exe rozpakowalem winrarem

3. W rozpakowanych plikach jest jeden o nazwie nvsvc32.ex_ - kopiujemy go np. na c:\

4. Menu START->uruchom->cmd

5. Przechodzimy w konsoli do C:\

6. W konsoli wpisujemy expand nvsvc32.ex_ c:\nvsvc32.exe

7. Na C:\ powstal nowy plik nvsvc32.exe

8. Kopiujemy nvsvc32.exe do C:\WINDOWS\System32\

9. Restartujemy komputer

Pozdrawiam

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co :wink:

Martinii , ale nakombinowałeś wrzuciłeś usługe , którą sam wywaliłem :lol2: . Ta usługa powoduje niepotrzebnie większe użycie zasobów , wolniejsze wczytywanie i zamykanie systemu. Osoby z tym problemem , który opisujesz występuje gdzieś na poziomie na oko 1-2%. Szczerze to zapomniałem o tym problemie , ale już go rozwiązałem. Sterowniki zostały zaktualizowane , w najbliższym czasie(2-3dni) zostaną zaktualizowane jeszcze raz B-) , oczywiście jak się uda zrobić to i owo :wink: .

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak w tych nowych sterach zmienic odswiezanie w grach na inne niz 60 ?

W Starym CP da się wymusić odświeżanie jakie się chce , dla danej rozdziałki.

@igorzasty new cp - nowy control , old cp - stary control

Stary control panel znikł wraz z pojawieniem serii 95(stery 97.xx)

@Gregor1230 nie wiem co kombinowałeś , ale nikt tego nie sygnalizował :wink: . Wielokrotnie sprawdzałem działanie starego CP , można było robić co się chce i control panel nie znikał. Czegoś niesprawdzonego bym nie wrzucał B-)

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodana wersja 2.0 , zmiany:

- Usługa Nvidia Driver Helper denifitywnie usunięta

- Usunięty problem z ustawianiem jasności , kontrastu oraz odtwarzaniem napisów w Allplayer

- Nowe tweaki , wydajność powinna nieco wzrosnąć

Także prosze testować i dzieli się wrażeniami B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz na myśli Old CP , pisałem o tym wielokrotnie nie da się ręcznie wymusić AF , możesz to zmienić w przykładowo w rivie. Także nie można zaznaczyć by AA(rivą można)było zarządzane przez aplikacje , to są wady w nie pełni fukcjonalnego starego Control Panela :wink:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to 169.12 są tylko pod viste , a po drugie jedyna poprawka w stosunku do 169.09 - " Fixes a resume from Sleep/Hibernate issue with GeForce 8800 GT."

Pewnie pod koniec przyszłego tygodnia pojawią się jakieś nowe stery , czuje to w kościach :lol2:

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sideband

Było tak i jest ale tylko w wersji 1.0 czyli tych na samym poczatku co wrzuciłeś, potem wersja 1,1 i old cp biega jak trzeba, teraz stestuję 2.0 . Może to być przyczyna tylko u mnie gdyż mam zmodowane remixy do czipsetu i cos sie gryzly- cp z magazynem dysków w raid0 - zamiast old cp pokazywało mi tylko zakładkę dotyczącą magazynu .

Tak czy inaczej wszystko teraz biega i dzięki wogóel że chce Ci się z tym bawić bo komputer dostał kopa - nawet głupie kliknięcie na pulpicie pp myszy i pojawia sie od razu , anie dysk cos tam rzezbi i sie laskawie po3 sek pojawialo ;).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem po zainstalowaniu tych sterowników. Mianowicie nie mogę ustawić odświeżania większego niż 85Hz dla rozdzielczości 800x600 wzwyż. Normalnie mój monitor (dziadek AOC 7Klr) dla 1024x768 lub 1152x864 obsługuje 100Hz, a dla 800x600 nawet 150Hz. Próbowałem już chyba wszystkiego:

- normalne ustawianie we właściwościach ekranu - lista rozwija się tylko do wartości 85Hz, nawet po odznaczeniu "Ukryj tryby, których... blabla"

- Coolbits - dodatkowe opcje odświeżania - lista rozwija się max do 85Hz

- RivaTuner - to samo...

Jest jakaś jeszcze inna możliwość czy może po prostu te stery nie pasują do mojej archaicznej karty graficznej? (rym nie zamierzony :wink: )

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o chodzi :wink: , umnie moge ustawić nawet 240hz.

Jakbyś mógł to sprawdź czy na wszystkich rozdzielczościach, czy na niektórych też masz jakieś dziwne ograniczenia. Nie pamiętam dokładnie, bo juz je odinstalowałem, ale na innych rozdziałkach też chyba mogłem ustawiać max 240Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodana wersja 4.0 , zmiany:

- Lepsza jakość obrazu w OpenGL

- Lepsza wydajność

- przywrócony Tray(kontrola AA i AF) w przypadku OLD CP

- usunięte zbędne pliki pomocy oraz inne niepotrzebne pliki

- zmniejszony rozmiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi