Skocz do zawartości
DJ

kingston hyperx czy twinmos

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze lepiej

sie okazalo ze te twinmosy to sa cl2.5

czyli sa to te same co twinmos ddr333 z cl2

chyba coraz bardziej sie sklaniam do kingstona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dzisiaj w nocy coś naskrobie ale nie wiem na 100% bo zanim zamontuje WC, sprawdze szczelność itp. to troche zejdzie. Acha, jeszcze podzielić na partycje 120GB to tesh troche zejdzie no i winxp trzeba bedzie zainstalować. Kurde no, nie wytrzymam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , szukalem w sieci testow tych twinmosow i jeżeli sa one na kosciach WINBONDa 5ns (a sa ;) to jestem za TWINMOSAMI - przemawia za nimi cena no i wyniki testow http://www.overclockers.com.au/article.php...p?id=109742&P=3

cl2 nawet do 224mhz - miodzio

Co do Kingstonow HYPER-X ddr370 to sam chcialem je qpic ale nigdzie nie ma testow - moze sie okazac ze beda one na kosciach infeona z ktorym kingston ma umowe i wtedy spoko 185mhz przy cl2 a 200 to juz inna bajka .

Sam wybralbym twinmosy (chyba zaraz zamowie :) ) dopuki ktos wkoncu nie napisze jak te kingstony hyperx sie sprawuja !!!

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie odebrałem HyperX :) :) wieczorkiem postaram się cos pwiedziec na ich temat, ale jedno moge teraz powiedzieć jesli kręcą się tak jak wygladają to chyba mój komp zacznie latać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DJ, juz na gg debatowalismy, ale jeszcze tutaj chciałem napisać swoje zdanie :D

Według mnie lepszym wyborem będą te TwinMOS jesli beda na kosciach bh-5 Winbond, w recenzji do której linka dał DrAg sprawują się b. dobrze, na necie ludzie tez sobie chwalą, zresztą powszechnie znana jest renoma Winbonda, poniżej pewnego, wysokiego poziomu jego produkty nie schodzą. Mają także jedną zasadniczą przewage nad Kingstonami, to gwarantowane 400 Mhz a tyle jak mowiles Ci starcza, ale musiałbyś mieć ogromnego pecha aby nie poszly przynajmniej na 440, nawet jesli bylyby na innych kosciach. A czy Kigston będzie

potrafił taki wynik osiągnąć?? Szczerze powiedziawszy bardzo w to wątpie, ale może jednak...

Decyzja nalezy do Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interloper - cena tych kosci(HYPER-X) w rodanie to 268zl za 256mb + 45 zl za przesyłke = 313 zl!!! 2x256+przesyłka = 581zl

Dzis zamowiłem Z siriusa 2x256Mb twinmos ddr400 wszytsko za 434zl - widac juz roznice w cenie . Czytalem juz 5 recenzji i we wszystkich bylo podobnie jak w tej pierwszej do ktorej dalem linka.

DJ - DZIEKI ZA LINKA ;)

Dzwonila do mnie dzisiaj jakas pani(bardzo mila ) z siriusa i powiedziala,ze dzisiaj wysylaja i w czwartek- piatek powinny byc. Jak juz dostane to napisze cos wiecej.

MF- Co do wygladu Kingstonow to masz racje sa zajebiste , ale co pozatym to sie okarze. Wiec popracuj dzisiaj troche nad nimi i podaj jakies WYNIKI

DJ - wybor nalezy do ciebie - poczekaj jeszcze na wyniki MF-a

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem narazie do 200Mhzx10.5 winda wstaje bez najmniejszego problemu, natomiast wywala sie Prime95 ale nie kombinowałem z napięciami narazie musiałem przestać, teraz działa stabilnie na 190x10.5 jutro zrobie kolejne testy. W sisoft Memory bandwidth Benchmark ma

Ram int Buffered 2815mb/s

RAM Float Buffered- 2579 Mb/s

To narazie tyle może jeszcze dzisiaj cos pokombinuje.

Zaproponujcie jakiś program na którym to testowac najlepiej. Bo dopiero zaczynam z pamięciami :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weź poprostu odpaal 3dmarka w kolko

tak zeby chodzil kilka godzin, jak sie wywali to znaczy ze na 400 średnio chodzą

a wlasnie jkie masz ustawienia na 400 cl2 ??

czy wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tylko ze te twinmosy na 400 bedą chodzic na cl2.5

a te kingstony na 400 mozliwe ze na 2

juz sam nei wiem co brac

A patrzyłeś do tego testu do którego likn dał DrAg???

Przecież widać jak na dłoni ze chodzą na 223 na CL2 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...