Skocz do zawartości
Gość

psx 2 już emulowany!!! ale...

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Chciales pograc na tym sprzecie co masz w podpisie ?

za slaby o jakies 2GHz :(

heh 4ghz nawet nie wystarczy :cry: , a najchetniej to na ps2 bym se pograł :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh. watpie zeby najlepszy gf fx i 4 ghz proc i 2gb ramu i gran turismo 3 poszlo.. mam ps2 wiec wiem :D

a tak powaznie to watpie zeby poszlo dopuki nikt nie wyda ukladu graficznego jaki ma ps2 w formie karty na agp - powod? ten chip jest o ile pamietam najbardziej zaawansowanym chipem graficznym na swiecie [slyszalem ze gf fx w porownaniu z tym chipem w wiekszosci zadan porownanie wydajnosci jest jak voodoo1 z tnt2 wiec no comment]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

heh. watpie zeby najlepszy gf fx i 4 ghz proc i 2gb ramu i gran turismo 3 poszlo.. mam ps2 wiec wiem :D

a tak powaznie to watpie zeby poszlo dopuki nikt nie wyda ukladu graficznego jaki ma ps2 w formie karty na agp - powod? ten chip jest o ile pamietam najbardziej zaawansowanym chipem graficznym na swiecie [slyszalem ze gf fx w porownaniu z tym chipem w wiekszosci zadan porownanie wydajnosci jest jak voodoo1 z tnt2 wiec no comment]

to pomysl czy ps2 bylo by w stanie emulowac dobrego pc?!!? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby cos zaemulować trzeba mieć znacznie lepszy sprzęt od tego, który chcemy emulować.

Przykładowo na P120 potrafiły mi przycinać gierki z Commodora64!! To samo dla amigi na celku 400.

Gdyby przepisać gierki z PS2 na PC, to wymagania byłyby znacznie mniejsze. Poza tym konsole wyświetlaja gry w znacznie mniejszej rozdzielczości niż PCety.

Pomijam już to, że gry pisane są wyłącznie pod określoną konsolę, więc kod jest dopasowany do sprzętu. PS2 mogła by mieć duże problemy z emulacją nawet przeciętnego PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Żeby cos zaemulować trzeba mieć znacznie lepszy sprzęt od tego, który chcemy emulować.

Przykładowo na P120 potrafiły mi przycinać gierki z Commodora64!! To samo dla amigi na celku 400. 

Gdyby przepisać gierki z PS2 na PC, to wymagania byłyby znacznie mniejsze. Poza tym konsole wyświetlaja gry w znacznie mniejszej rozdzielczości niż PCety. 

Pomijam już to, że gry pisane są wyłącznie pod określoną konsolę, więc kod jest dopasowany do sprzętu. PS2 mogła by mieć duże problemy z emulacją nawet przeciętnego PC.

no wlasnie wiec co gosc pieprzy ze w psx2 jest bardziej zaawansowany uklad graficzny niz z GF FX 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

innymi slowy emulacja PS2 bedzie mozliwa dopiero na jakims P4 z Radkiem 20000 PRO++ :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest tak źle na szczęście. Jeżeli ktoś sie postara i napisze naprawdę dobry emulator, to może się uda na dzisiejszym sprzęcie.

Pamiętacie Nintendo64 - emulator do tego chodził mi na Celku400 i Rivie TNT2 Ultra w 640x480 - nawet płynnie. A potem na GF2 Ultra był już luzik. Tylko jest jeden problem - tam gry zajmowały po kilka MB i chyba były troche przerabiane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

:arrow: http://emu.makii.pl/posthead.php3?shownews=5350 ...nie ma co się napalać co prawda emulator odpalił gierkę no ale co z tego skoro nie można w nic popykać no ale cuż taka mała ciekawostka. 

P.S. ehh pograł bym sobie w tekkena 4 albo gran turismo 3  8)

nawet jak bys odpalil to kiebsko by ci sie gralo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

heh 4ghz nawet nie wystarczy :cry: , a najchetniej to na ps2 bym se pograł :mrgreen:

polecam na ps2 poniewaz gram bardzo czesto w gran tourismo 3:D

a tekken 4 jush mi sie znudzil... [ps.mam oryginaly]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

no wlasnie wiec co gosc pieprzy ze w psx2 jest bardziej zaawansowany uklad graficzny niz z GF FX 8O

ehh..kiedys czytalem artykul w gazecie, nie pamietam jaka nazwa gazety byla...

pisali tam ze wsadzili wiekszosc "wnetrza" ps2 do rakiety jakiejs tam i ze normalnie mozna bylo sterowac!

wynik:test odbyl sie pomyslnie

ps.a co by zrobil ben laden z ps2 w srodku rakiety? hmmm. wiem: wysadzilby morze baltyckie w powietrze :D :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie jest tak źle na szczęście. Jeżeli ktoś sie postara i napisze naprawdę dobry emulator, to może się uda na dzisiejszym sprzęcie.

Pamiętacie Nintendo64 - emulator do tego chodził mi na Celku400 i Rivie TNT2 Ultra w 640x480 - nawet płynnie. A potem na GF2 Ultra był już luzik. Tylko jest jeden problem - tam gry zajmowały po kilka MB i chyba były troche przerabiane.

wlasnie tamte gry zajmowaly pare mega, a jaka pojemnosc maja plyty ps2 - ogromna!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Panie Michal999 nie lepiej napisać jeden długi post :roll:

po co sie meczyc lepiej nabic sobie te x postwo wiecej :? zawsze od tego licznik troche spuchnie a wiadomo ze im wiecej postow na liczniku tym jest sie wieksza szycha na forum :wink: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Panie Michal999 nie lepiej napisać jeden długi post :roll:

po co sie meczyc lepiej nabic sobie te x postwo wiecej :? zawsze od tego licznik troche spuchnie a wiadomo ze im wiecej postow na liczniku tym jest sie wieksza szycha na forum :wink: :lol: :lol: :lol:

Ehehehe to ja tez sobie jednego nabije :P

LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadze, by do tego bylo potrzebnego cosa wiecej niz p4 3,06GHz or amd podobnej wagi. Emulacja jest do bani, bo jest jeszcze w pieluchach. Odziwo ps2 odtwarza filmy w divxie na styk - znaczy nie za wolno, ale i nie jest tym rakieta (puki co).

Co do tych wymyslow, ze ps2 to jest normalnie kombajn graficzny to tez sie nie zgodze z blachego (chodzi mi o gt3 i inne gry, ze kopara opada - tekken 4 ssie ;)) powodu - pecet musi byc elastyczny, a konsola to jest jeden proc, jedna grafa i wyznaczona ilosc pamieci. Na pececie masz amd i intela, nv i ati, a co do pamieci to jak chcesz by gra ci ladnie chodzila to se jej dokup ;P

LENISTWO KODEROW PROGRAMISTOW i jak ich tam jeszcze wyzwac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

lepiej w ps2 zainwestować niż w takiego procka jeśli ktoś tego do gier potrzebuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

lepiej w ps2 zainwestować niż w takiego procka jeśli ktoś tego do gier potrzebuje :P

zgadzam sie. sam wole grac na ps2, a nie [jak by bylo] na kompa

jak chcecie kupic to kupujcie, nie polecam kupowac piratuuf, to nie uczciwe, kupujcie gry oryginaly jak ja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uwazam ze do grania na takim emulatorze wystarczy taki p4 3.0 i jakas dobra karta tylko zeby napisac taki emulator to bedzie problem :D(ktory oczywiscie bedzie utrzymywal te full framerate) :D

bo Ps2 jest chyba najtrudniejsza konsola do tej pory w programowaniu :D i jak by sie wydawalo jest dosyc skomplikowana ;D najpierw niech sie zajma wypuszczeniem Emu Dreamcast'a :D a moze juz takowy jest ? :D ale watpie :D sam posiadam PS2 i jak wielu pc'arzy przechwala sie swymi blaszakami hehe t powiem ze jak ktos nie gral na takiej konsolce jak PS2 czy tam xbox to raczej nie wie jaka to przyjemnosc grac kiedy giera bz zadnych przyciec zapierdziela 60fps ;D i mimo tej niskiej rozdzielczosci to gry wygladaja swietnie taki ffx czy tez mgs wymiataja :D a co najwazniejsze te gry sa dopracowane w kazdym calu!! juz sie boje wyobrazac co to bedzie na PS3 :D juz zbieram kase :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa qrcze zapomnialem dodac o GRAN TURISMO 3 :D juz szykuja 4'ke :D to byla moja pierwsza oryginalna gra jaka kupilem :D kosztowala mnie jakies 220zl :D i to kupilem przez neta :D hehe balem sie ze dostane cegly ;D ale udalo sie :D pozdrowka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dowaliliscie z tymi wymaganiami :P:P:P

PSX mozna emulowac na 1ghz procku z powodzeniem. Dzisiejsze proce okolo 2,5Ghz spokojnie starcza. A grafika w PS2 ma byc przelomowa, wyorzedzajaca GF FX ???

Kto takich bzdur sie naczytal i gdzie ?

Ta grafa jest mniej zaawansowana niz GF4ti.

Pierwsze emulatory na PSX tez nie wrozyly niczego dobrego - a teraz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ale dowaliliscie z tymi wymaganiami :P:P:P

PSX mozna emulowac na 1ghz procku z powodzeniem. Dzisiejsze proce okolo 2,5Ghz spokojnie starcza. A grafika w PS2 ma byc przelomowa, wyorzedzajaca GF FX ???

Kto takich bzdur sie naczytal i gdzie ?

Ta grafa jest mniej zaawansowana niz GF4ti.

Pierwsze emulatory na PSX tez nie wrozyly niczego dobrego - a teraz ?

Zgadzam sie w 100% z Kaeresem, kto przyrownuje mozliwosci takiego np r300+ mocny antek/p4 z mozliwosciami ps2 i jeszcze twierdzi, ze ps2 jest lepsze to...> :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podalem specyfikacje ktora zanim wyjdzie poprawnie dzialajacy emulator ps2 bedzie posiadal kazdy czyli procek ok 3 giga no i jakas porzadna karta. :D A co do porownywania mozliwosci generowania grafiki mowie tu o tym gf4 :D to mozna tak przyjac tylko bo jak sami wiemy to calkiem inna architektura. przykladem moze byc procesor PS2 ktory ma te 300Mhz a jest sporo wydajniejszy niz P3 500Mhz :D wiec porownywanie Konsoli z Pc mija sie troszke :D hehe ale namieszalem :D no oczywiscie to moje zdanie nie kazdy musi sie z tym zgodzic :D pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi