iwan22 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Chwila kupna nadchodzi wielkimi krokami i mam jeszcze pewne watpliwosci co do zasilacza ,dysku ,mobo i karty wifi. Prawdopodobnie zestaw bedzie wygladac tak: CPU: e2160 (chyba bede krecic na boksowym chlodzeniu bo nie zamierzam osiagac jakis zawrotnych wynikow :)) MOBO: MSI p35 neo2-fr (a moze cos innego? ) GPU: Sparkle 8800GT 512mb (to sie nie zmieni bo jest juz w drodze do mnie) RAM: DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 OCZ2P800R22GK (wiem ,ze kingstony na elpidach brac ale w apollo.pl ich chyba nie ma, a zamawiac z innych sklepow mi sie nie chce) HDD: Tu nie mam jakiegokolwiek pomyslu. Chcialbym ,zeby byl szybki i ewentualnie cichy (niezalezy mi na duzej pojemnosci) tak do ok 250zl ZASILACZ: Chcialem wziac Corsaira 450W ale te wadliwe piszczace ,ktore czesta sie zdarzaja mnie zniechecaja KARTA Wi-Fi : GigaByte GN-WI05GS MiniPCI-E 54 Mbps BUDA: Sharkoon rebel 9 value Karte juz kupilem wiec zostaje mi na reszte 1500(1600) ZŁ i chce sie w tym zmiescic. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez iwan22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Płyta dość dobra, ew. możesz pomyśleć nad Focconn'em P35A. Co do dysku, to może WD 320GB AAKS (w Apollo dość tanio stoi) lub coś od Seagate (długa gwarancja itp.) :) I to tyle ode mnie, co do reszty to chyba jest dobrze, ale może niech ktoś jeszcze się wypowie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Płytke bierzesz P5K-E i masz Wifi w niej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan22 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No ten asus P5K-E wyglada bardzo zachecajaca. O 100 zl drozszy niz msi p35 neo2-fr ,ale ma Wi-Fi i z tego co poczytalem to jest naprawde niezla jesli chodzi o OC. Msi kusi zworkami i przez to nie grzejacym sie tak bardzo NB, z drugiej strony ustawianie alpha timingow ,a ja w OC zielony jestem. A czy P5K-E posiada port PS/2 ? I fajnie by bylo gdyby ktos sie wypowiedzial w kwesti zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Asus P5K musi być dobry w OC choćby z tego względu, że ma 8 fazową sekcje zasilania proca, co niestety dość wpływa na jego cenę. Tym niemniej nadaje się ona raczej tylko do naprawdę drogich i wymagających zestawów. Do standardowych E2160 i tym podobnych kręconych na 3.0-3.2GHz w zupełności wystarczającymi rozwiązaniami są Foxconn P35A, oraz MSI Neo2-FR. Nie ma co przepłacać. Tego Asusa bym brał tylko do naprawdę ekstremalnego OC chłodzonego co najmniej dobrą wodą do proców 4 rdzeniowych. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan22 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Problemo primo: Przyjrzałem sie tej karcie Wi-Fi i zauwazylem ,ze jest ona na MiniPCI-E. I oto moje pytanie czy ten MiniPCI-E to poprostu PCI-E x1? (ktore notabene ma to MSI) Problemo secondo: Dalej mam problem z wyborem zasilki niestety. Opinie w temacie o Corsairze 450W ,tu na forum, zniechecily mnie do niego. Czy dobrym posunieciem bedzie doplacenie do BQ 450W ? Czy zostać przy korsarzu? Bo chyba jakims strasznie zlym wyborem chyba nie jest. Prawdopodobnie zdecyduje się na dysk WD Caviar 250GB 7200 16MB WD2500KS. Dzieki z góry za pomoc! Edit: Czy warto doplacic troche pieniedzy do obudowy z dobra wentylacja? Mam na mysli Tacens Algeo http://zenfist.pl/pID/1639.htm Edytowane 3 Grudnia 2007 przez iwan22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...