Skocz do zawartości
G73

Socket 754 - Czy Warto W To Inwestowac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam DFI Infinity x4, do tego procesor sempron 2800 ktory spokojnie idzie na 2.6GHz (wiecej nie probowalem), grafika 7600GS 630/1800MHz, 1G ramu (chodza na 225/2.6V, wiecej nie probowalem) no i stad moje pytanie:

czy sprzedac grafike i kupic cos pokroju 8600GT, dolozyc ok 1Giga ramu i posiedziec jeszcze ok roku do poltorej na tym sprzecie czy nie warto juz inwestowac w/w podzespoly, sprzedac to co jest i kupic cos na innej podstawce, w gre wchodzi tylko wymiana grafiki oraz dolozenie 1g ramu

komp sluzy mi glownie do internetu, muzyki, filmow, czasami wlacze jakas gre ale chcialbym sobie pograc np. w crysis, call of duty4 na w miare przyzwoitych detalach

ostatnio gralem w splinter cella double agent i przyznam ze byla masakra ale ponoc ta gra jest niedopracowana

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem platforma już nie opłacalna. Po co Ci taka grafa jak masz takiego słabego proca?? Nigdzie nie wykorzystasz takiej grafiki. Czas na zmiane kompa. Spróbuj sprzedać to co masz, troche dołożysz i bewdziesz miał nowoczesną platforme z dwoma jajkami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz pograć w Crysis'a na przyzwoitych detalach to musisz mieć kartę klasy 8800/2900/3870 :D

Na pewno bym się nie pakował w 8600.

Jak stanieją kup sobie HD 3850 i czaj się na zmianę platformy. W to co masz już nie warto pakować kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz pograć w Crysis'a na przyzwoitych detalach to musisz mieć kartę klasy 8800/2900/3870 :D

Na pewno bym się nie pakował w 8600.

Jak stanieją kup sobie HD 3850 i czaj się na zmianę platformy. W to co masz już nie warto pakować kasy.

Wg tego to Crysis powinien śmigać na Medium w 1024x768 na 8600GT - tyle że na C2D 3,5GHZ i 2x1GB DDR2 900MHz :wink:

Podsumowując - zaciśnij pasa sprzedaj całość i kup jakiś tani zestaw na C2D i 8600GT za ok 1300zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile moge wziac za calosc, plyta na gwarancji do sierpnia 2008, grafika 7600gs galaxy 256mb rowniez na gwarancji ponad poltorej roku, ramy kingston oraz infineon po 512mb no i procek 2800 64bit sempron, gwarancja do 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale chcialbym sobie pograc np. w crysis, call of duty4 na w miare przyzwoitych detalach

..

W tych grach nie pograsz komfortowo na tym sempronie, niezależnie od karty graficznej. Sam mam jescze semprona 2800+@2,6 Ghz i z ciekawości wsadziełem w niego moją x1950gt- w crysis spadki do 10fps są częste, w cod 4 trochę lepiej, ale też nie za dobrze, o crysis zapomnij na sempronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi