Skocz do zawartości
clean

900 Mhz Na 4-4-4-12 Czy 1100 Mhz Na 5-5-5-15 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzenie tego to jest max 30minut, więc z łaski swojej mógłbyś to zrobić sam, a nie pytasz się innych. Wnioskuję, że nie jesteś nawet pewny czy pamięci Ci tyle robią, więc po co ta informacja, sprawdź sobie ile robią max i wtedy porównaj wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź pod uwagę, że to zależy od płyty, od wydajności na danym dzielniku. Pomiedzy tymi dwoma ustawieniami kolosalnej róznicy nie będzie i u jednago może być wydajniejse 900 cl4, a na innym configu już 1100 cl5. Zapuść SPI 16M na obu ustawieniach i będziesz wiedział, można jeszcze dać 3dmark 2001.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie konkret. Dzięki! Zastanawiam się na zakupem dodatkowych 2GB i jeśli się zdecyduję to chyba wtedy sprawdzę.

W międzyczasie może jeszcze się ktoś wypowie które ustawienia lepiej się u niego sprawdziły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesuje różnica między 900 CL4, a 1100 CL5

co tak słabo bujasz te A-Datki na Cl4 :huh: daj im papu i 950 z miejsca zrobią . Ide o zakład że nie polecą 1100 cl5 więć nawet sie nie zastanawiaj nad tym.... btw 900cl4 vs 1000cl5 ...czwórki wydajniejsze sprawdzone. Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co tak słabo bujasz te A-Datki na Cl4 :huh: daj im papu i 950 z miejsca zrobią . Ide o zakład że nie polecą 1100 cl5 więć nawet sie nie zastanawiaj nad tym.... btw 900cl4 vs 1000cl5 ...czwórki wydajniejsze sprawdzone.

Więcej nie idą na 2.2V, a nie chce ich bardziej voltować, bo zbytnio się grzeję te radiatory jak na mój palec :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczep im jakąś 80-tke i na 2.3v możesz puścić brainpower to dobre pcb jeśli masz ProMosa tak jak ja to myslę że podołają bez problemów na takim v i 950 powinieneś zrobić.

Kurde to moje muszki na tyle nie biegaja. Daje im 950MHz na 4-4-4-14 2.3V i nie chca isc. Ale przy CL5 pokazuja pazury 1100MHz robia. Widze ze niezla sztuka Ci sie trafila tych A-Data.

A co do grzania sie przy 2.2V to nie szkodzi. Daj im 2.3V jesli beda stabilne to takie napiecie im nie zaszkodzi na co dzień.

Edytowane przez Symbian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi