Skocz do zawartości
Andrz3j

kopara mi opadła po sama ziemie....

Rekomendowane odpowiedzi

hehe sam kiedys miałem 2 małe fiaty...

Drugi to był BIS z fotelami od Hondy CRX , zupełnie na ziemi się siedziało. Obniżony, utwardzony, z alufelgami od CC, licznik od CC, przyciemniane tylne szyby, uchylane.. drzwi od eleganta z pełna szybą, Mieszek do zmiany biegow z gałaka ze skóry. Szyberdach i ... centralny zamek z autoalarmem na pilota :) . Oczywiscie kupe innych dupereli jak "sportowe" nakładki pedałow itd.. brewki na reflektorach, i szchownica itp.

Ale to co tam zobaczyłem to aż mi gały wyszły..

Choć sa osoby które pakują nawet skóre do "małrycego" (mało jedzie duo rycy :D)... fotki tego ze skórą inside na www.septic.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby na to nie spojrzec to maluch jest w polsce autem kultowym - w glownej mierze daltego ze przecietnego mlodego czlowieka z checiami na tunning i fantazja nie stac na nic lepszego, a dwa maluchy kupic i zespawac z nich jednego to zaden problem. ja sam swego czasu chcialem sobie z dwoch trabantow zrobic limuzyne, ale niestety poszedlem nie do tej szkoly (informatyka a nie zawodowka samochodowa :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby na to nie spojrzec to maluch jest w polsce autem kultowym - w glownej mierze daltego ze przecietnego mlodego czlowieka z checiami na tunning i fantazja nie stac na nic lepszego, a dwa maluchy kupic i zespawac z nich jednego to zaden problem. ja sam swego czasu chcialem sobie z dwoch trabantow zrobic limuzyne, ale niestety poszedlem nie do tej szkoly (informatyka a nie zawodowka samochodowa  :wink: )

Apropo limuzynki z trabanta to jeździ taka po polsce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawostka: gdzieś czytałem że w holandi istnieje klub zapalonych fanów malaczy którzy postanowili pojechać do matki wszystkich maluchów czyli polski (oczywiście maluchami) dokładnie jechały 2 malacze przejechali holandie i niemcy bez problemów... teraz najlebsze: po przekroczeniu granicy polskiej jeden maluch się ZEPSUŁ... 8O teraz już wiem dlaczego malacze się tak szybko psują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolesie w 4 osoby kilka lat temu pojechali maluchem jeszcze 600 cm3(włoską) az do Włoch..... Jak się pytałem czy się nie grzał odpowiedział:" no co ty!!!! przeciez to wloskie auto i przystosowane do takich warunków cieplnych " :D.... A na pytanie jak w górach się spisywał malacz, odpowiedział że na wstecznym pod te najbardziej strome górki :) ....

Malacz cała drogę przejechal bez "zajakniecia".. :D

"Przymusowy postuj" mieli w Niemczech bo przebili oponę i akurat tak się stało że zatrzymali się niedalego cmentarza... Cali brudni od zmiany koła chcieli troszke odpoczac i siedli na krawęzniku a idąca na cmentarz babka rzuciła im 10 DM :D Za co kupili oczywiscie "paliwko" ...... dla siebie.. (czyt. niemiecki browar :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem na zlocie samochodow tuningowych w Lodzi w 2000 r.

Jako ciekawostka byl tam malacz z silnikiem 1.7 l z fiata mirafiori chyba o mocy 140KM !!!

Klapa nie byla domknieta bo chlodnica zawadzala :P

Scigal sie z fiatem coupe i go wydymal :P (okolo 7,5s 0-100).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: rotfl.

nigdy nie kupie sobie malucha.

Sądzę że jeszcze trochę a maluch stanie się tak kultowym autem jak Mini moris (przynajmniej w Polsce) :D

Oby nie... :? Jakos takos maluch uraza moje poczucie estetyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dwa małe fi(a/u)ty :lol:

Bardzo miło wspominam. ;)

ale więcej już nigdy

mam rodzinę i strefa kontrolowanego zgniotu czyli podeszwa butów to trochę mało :?

Po za tym to troszkę ciasno :?

ale jak ktoś ma takie hobby to czemu nie

podejżewam, że już niedługo będzie to qultowe autko takie jak garbus, fiat 500, 2CV czy mini moris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem na zlocie samochodow tuningowych w Lodzi w 2000 r.

Jako ciekawostka byl tam malacz z silnikiem 1.7 l z fiata mirafiori chyba o mocy 140KM !!!

Klapa nie byla domknieta bo chlodnica zawadzala :P

Scigal sie z fiatem coupe i go wydymal :P (okolo 7,5s 0-100).

A nie byl to czasem malec z silnikem od alfy?

Bo o czyms takim cztalem/widzialem. I tez bylem na Tuning Party :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buahahahahahhahaaaaaaaaah....

Mój qzyn ma malucha cabrio....................

po dachowaniu :D

he he przynajmiej ma teraz maly przeswit, choc z drugiej strony trudno bedzie mu jezdzic teraz po polskich drogach pelnych kolein :wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby na to nie spojrzec to maluch jest w polsce autem kultowym - w glownej mierze daltego ze przecietnego mlodego czlowieka z checiami na tunning i fantazja nie stac na nic lepszego, a dwa maluchy kupic i zespawac z nich jednego to zaden problem. ja sam swego czasu chcialem sobie z dwoch trabantow zrobic limuzyne, ale niestety poszedlem nie do tej szkoly (informatyka a nie zawodowka samochodowa  :wink: )

dla mnie jest autem kultowym z innego powodu: na tej furze uczylem sie jezdzic, z kumplem wykrecilismy pierwszego bączka (na sniegu rotfl)

zamknelismy w nim licznik(z innym qmplem), zalozylem sam pierwsze radio, wymontowalem sam pierwsze radio, zmienilem kolo...

bylem wtedy w podstawowce...

A teraz sie rozbijam innym kultowym autem- Poldkiem rotfl i wyprzedzam czesto te Kaszlaki i sie czasami oklne jak cos, bo jedzie toto 70 i nie da sie wyprzedzic :D albo ma niesprawne kierunkowskazy...

Echhh sentymenty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koles mi opowiadał o maluchu , ktory widział na jakims zlocie , ktory miał silnik od golfa II G60 8O ...

Widziałem tez malca (przedłużony jak sedan :) ) z silnikiem od pandy... oraz sprotowego z silnikiem od motoru Hondy 700 ..

heheh mój pierwszy malec jeździł 123 km/h :D Niezapomnę miny faceta z Mercedesa jak go wyprzedziłem.. (potem właczaliśmy w czasie jazdy alarm i niezły ubaw był bo cholerstwo wyło jak syrena alarmowa :)

A mój drugi malec Bis potrafil nawet jechać 135 jak mu przestawiłem zapłon, tylko że wtedy byl problem z jego odpaleniem :( ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koles mi opowiadał o maluchu , ktory widział na jakims zlocie , ktory miał silnik od golfa II G60  8O ...  

..

to nie byl Golf tylko VW Corrado i od byl jeszcze podkrecony - polecam www.maluch.mgt.pl tam jest kilka ciekawych przeszczepow :)

Akurat o tym co koles wspominał to nie ten maluch. tamten miał wygląd "normalnego", poszerzonego malucha, obniżonego itd...

Całkiem sporo informacji... thx za link..

Jesli chodzi o silnik to G60 jest taki sam w Golfie jak i w Corrado..

P.S.Ja narazie zbieram cash powoli na G40 :)...

Na weekend wstawiłem do mojego polo zawieszenie Jamex-a :D.. Wchodzi w zakrety jak przyklejony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o silnik to G60  jest taki sam w Golfie jak i w Corrado.. 

oraz w passacie ;)

Wiecie może gdzie można za niewilkie pieniądze dostać turbine g60?? Bo moja się posypała, jeszcze działa, ale olej się z niej sączy :(

BTW: sory za wyciąganie starego tematu (powered by: Szukaj ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest taki maluszek w polsce zwie sie "krzys" ma silnik od VW G60-ok. 300 KM turbo sprezarka, pogina tak ze sie w pale nie miesci, sportowe auta typu Audi czy Bmw zostaja w tyle :P :).

Ma zajebisty stosunek mocy do masy :), poszukam filmiku, bo mam napewno.

EDITed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi