Dawid00 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) Nietypowy problem. Posiadam mysz Razer Diamondback. Mam ja rok. Kursor dziwnie sie zachowuje na moim komputerze. W PANEL STEROWANIA/MYSZ jest opcja ZWIEKSZ PRECYZJE WSKAZNIKA, gdy to wlacze, zachowanie kursora zmienia sie bardzo, poprostu zamiast letkiego przyspieszenia, jest ogromne. Przy letkich ruchach jest b. maly sens, a jak troche mocniej rusze, to jest znowu b. duzy sens. Dziwne, bo na doklandie tych samych ustawieniach myszy, grze u kuzyna mysz zachowuje sie normalnie. Po wlaczeniu tej opcji ZWIEKSZ PRECYZJE WSKAZNIK mysz troche przyspiesza, przy gwaltowniejszych ruchach troche jest szybsza, ale to o nie wiele, kursor chodzi fajnie, nie tak meczaco. Ponadto mysz jest u niego szybsza. Dlaczego tak sie dzieje? USB moze jest zrypane. Formata robilem itp. Wiadomo, ze jak ta opcje wlacze to wlacza sie akceleracja, ale ta akceleracja powinna przyspieszyc mysz o jakies 20 %, a nie ja ruszam delikatnie mysza (np. jak chce trafic w letko wystajaca glowe), a ruszam mocniej(podczas akcji sam na sam z jakiejs odleglosci 3m) to mysz zapieprza jak rakieta O_o. Z sensa 0,4 na sens 10... Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Dawid00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 nie letkich a lekkich Wziąłeś pod uwagę odpowiednie podłoże dla gryzonia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Nietypowy problem. Posiadam mysz Razer Diamondback. Mam ja rok. Kursor dziwnie sie zachowuje na moim komputerze. W PANEL STEROWANIA/MYSZ jest opcja ZWIEKSZ PRECYZJE WSKAZNIKA, gdy to wlacze, zachowanie kursora zmienia sie bardzo, poprostu zamiast letkiego przyspieszenia, jest ogromne. Przy letkich ruchach jest b. maly sens, a jak troche mocniej rusze, to jest znowu b. duzy sens. Dziwne, bo na doklandie tych samych ustawieniach myszy, grze u kuzyna mysz zachowuje sie normalnie. Po wlaczeniu tej opcji ZWIEKSZ PRECYZJE WSKAZNIK mysz troche przyspiesza, przy gwaltowniejszych ruchach troche jest szybsza, ale to o nie wiele, kursor chodzi fajnie, nie tak meczaco. Ponadto mysz jest u niego szybsza. Dlaczego tak sie dzieje? USB moze jest zrypane. Formata robilem itp. Wiadomo, ze jak ta opcje wlacze to wlacza sie akceleracja, ale ta akceleracja powinna przyspieszyc mysz o jakies 20 %, a nie ja ruszam delikatnie mysza (np. jak chce trafic w letko wystajaca glowe), a ruszam mocniej(podczas akcji sam na sam z jakiejs odleglosci 3m) to mysz zapieprza jak rakieta O_o. Z sensa 0,4 na sens 10...Kiedy włączysz opcję "zw. prec. wsk." to włączasz akcelerację - im szybszy ruch tym większe przyspieszenie wskaźnika - nie używaj tego. np. przy powolnym ruchu mysz się zachowuje jak np. 400 dpi a przy szybkim jak 1000 dpi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid00 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) nie letkich a lekkichSzybko pisalem, i sie pomylilem. Kiedy włączysz opcję "zw. prec. wsk." to włączasz akcelerację - im szybszy ruch tym większe przyspieszenie wskaźnika - nie używaj tego.np. przy powolnym ruchu mysz się zachowuje jak np. 400 dpi a przy szybkim jak 1000 dpiRozumiem, ale jak wyjasnicie to, ze u kuzyna po wlaczeniu akceleracji, tj. tej opcji w windowsie, mysz zaczyna troche przyspieszac, u mnie po wlaczeniu tej opcji nie da sie grac, bo nie ma letkiego przyspieszenia, tylko jak ruszam letkim ruchem - 400dpi, troche mocniejszym, 1600, sa duze roznice miedzy wolnym a szybkim ruchem. Wogole u kuzyna inaczej kursor sie zachowuje - jak to wyjasnicie ?? :( :P. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Dawid00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Inne ustawienia w grze i w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid00 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Inne ustawienia w grze i w systemie.Dokladnie te same ustawienia myszy, dokladnie ta sama mysz, dokladnie ta sama podkladka... Chodzi o to, ze u mnie po wlaczeniu akceleracji mysz sie inaczej zachowuje, nie przyspiesza troche, tylko bardzo - mocniejszy ruch i robisz 3x360 stopni... a u kuzyna tak nie jest, tylkoo troche przyspiesza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Dokladnie te same ustawienia myszy, dokladnie ta sama mysz, dokladnie ta sama podkladka... Chodzi o to, ze u mnie po wlaczeniu akceleracji mysz sie inaczej zachowuje, nie przyspiesza troche, tylko bardzo - mocniejszy ruch i robisz 3x360 stopni... a u kuzyna tak nie jest, tylkoo troche przyspiesza...Ty masz 15" CRT kuzyn 24"Panorame? Jesli jest wszystko TO SAMO, to moze kuzyn ma podkrecony port USB? Sprawdzie programem Mouserate czestotliwosc probkowania myszy. (mouserate takim programem np) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid00 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ty masz 15" CRT kuzyn 24"Panorame? Jesli jest wszystko TO SAMO, to moze kuzyn ma podkrecony port USB? Sprawdzie programem Mouserate czestotliwosc probkowania myszy. (mouserate takim programem np) On sie na kompie za bardzo nie zna, ja mam LCD 19, on ma CRT 15, ale przed tem mialem CRT 17 i mialem to samo. A windows nie byl edytowany, jest czysciutki jak lza. A po za tym, podkrecone USB by az takich zmian nie dalo. Jeszcze raz mowie, chodzi o akceleracje myszy! U mnie po wlaczeniu opcji: ZWIEKSZ PREC. WSKAZNIKA: - mysz zachowuje sie jak dzika, wogole nie da sie linijnego ruchu zrobic, przy letkich ruchach, jakbys mial na 1 kreske w win, a przy troche mocniejszym jak bys mial 4000dpi... Jezeli ktos gra w gry typu CS, CoD2, to jest tam komenda cl_mouseaccel, ja oczywiscie jej nie uzywam, aale po wpisaniu cl_mouseaccel 1, zachowuje sie myszka tak, jak po wlaczeniu u mnie tej opcji zwieksz prec. wskaznika. U kuzyna jest normalnie. Moze gdzies indziej ustawienia sprzetowe sie zapisuja, a format ich nie usuwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...