Skocz do zawartości
Gość razer

Boot.ini Jak Przenieść Na Dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po formacie dysku miałem z nim problem. Brakowalo pliku NTDRL ale z tym sobie poradziłem. teraz próbuje włozyć na niego plik boot.ini żeby zaczoł mi bootowac ale jednak sobie z tym nie radze ( jakbym nie kombinował z podpieciem razem z drugim dyskiem system zawsze czyta ten zwalony dysk. Próbowałem wgrać na dyskietke i komenda copy a:\boot.ini C:\ ale nie szło bo plik boot.ini jest "niewidzialny" przez dyskietkę. Dysk to SATA . Wpisałem:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Zapisałem boot.ini ( wszystie typy plików ) no i nadal ikona była taka jak dokumentu txt ale mniejsza z tym. Wkładam w to daje komendę ( dyskietka startowa ) copy A:\boot.ini C:\ jednak takiego pliku nie ma. Komenda DIR i jest pod inną nazwą? lol? Przepisałem go ale to samo. Jakieś sugestię? Prosiłbym o pomoc muszę mieć sprawny PC jeszcze dziś :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

startujesz z dyskietki startowej, czy czegoś tam i robisz tak:

copy con c:\boot.ini

[wklepac_tresc_pliku]

CTRL+Z

Enter

Gdzie

copy con c:\boot.ini
Zaczyna "zbierać" wszystko co wpisujesz z klawiatury do pliku c:\boot.ini. I tam wpisujesz to co powinno być w boot.ini

CTRL+Z robi za koniec tego pliku, czyli jak wklepałeś do tego pliku to co było potrzebne, wciskasz to i koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi