ryba Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Tak calkiem przypadkowo MaSell zamowil u mnie SS, bo nie mogl sie doczekac przez ponad rok na zamowiona kaskade u ****** :lol2: Nie bede tego komentowal ;). No to tak, mial byc SS na wzor tego co dostal Tomek odemnie jakis czas temu. Specyfikacja: kompresor: TECO KETC176 (chyba dokladnie ten model :D) parownik: Stepper - jeden z tych piotresowych robionych u mnie kapilara 0.8mm skraplacz: 2 rzedowy 1kW, wentyl 10W czynnik chlodniczy : R507 jakas tam podstawa + nozki ekstra dodatki: uscisk dloni prezesa przy odbiorze ukladu. Przepraszam za brak fotek z budowy, ale jakos tak wyszlo :cry: Lecz, gdyby ktos chcial wiedziec jak wyglada ssaca, to w spoilerze kilka zdjec: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Edit: Jednak mam kilka fotek z budowy :D, przymiarki: A tutaj juz wlasciwy i "prawie" skonczony agregat: Prosze, nie krzyczcie za te elektryke, poprawiona zostala na sam koniec, tutaj tylko dla testu czy wszystko dziala :) Temperaturka IDLE, musze poszukac zdjecia, gdzie ten agregat zrobil u mnie nawet i -70 :D Pikne temperaturki na grzaleczce 180W :) Zamawial ktos szron? Edit: A nie mowilem, ze wszystko co masella dobrze ssie ? B-) No elektryka jest prawie elo, brakuje zielonego rozwalajacego sie oplotu i juz bylbym zajebisty :lol: Edytowane 11 Grudnia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) eee lepsze bym zrobił :lol: ile btu ma ten kompresor Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) eee lepsze bym zrobił :lol: ile btu ma ten kompresor No chyba twoja stara :lol: wg dystrybutora - 10755 BTU Edytowane 11 Grudnia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) dobra a na powaznie najpierw minusy - kolor kondensatora zle komponuje sie z resztą - tłocząca rurka zrobiona jak leci, mogleś zrobic elo u-benda - filtr nie wypolerowany :lol: - cieńkie tempy, na 230W by sie to ss zagotowało plusy + fajna zapinka :lol: Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Hello Jakis taki znajomy ten wyglad HXa :lol:, tylko sie cos przygial w jednym miejscu . Pucha elektryczna lekko krzywo przykrecona czy to zludzenie ? Konndzio luzno sobie lata ? Oj lepiej tak nie rob, bo moze kogos porazic 230v ;-) . Pozatym ... calkiem OK . Ta rotarka ma 10755 BTU wg strony WWW jej producenta . pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Hello Jakis taki znajomy ten wyglad HXa :lol:, tylko sie cos przygial w jednym miejscu . Pucha elektryczna lekko krzywo przykrecona czy to zludzenie ? Konndzio luzno sobie lata ? Oj lepiej tak nie rob, bo moze kogos porazic 230v ;-) . Pozatym ... calkiem OK . Ta rotarka ma 10755 BTU wg strony WWW jej producenta . pozdrawiam Piotrek No z ta puszeczka to minimalnie jest krzywo, ale co tam :P Chlopak nie z naszego teamu to juz sie nie martwie tym. No z ulozenie HX to ciezko wymyslic cos innowacyjnego po takich ilosciach SS jakie byly pokazane do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Dobry SS nie jest zły :D Dobra robota :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Mania, ryba... głupki z Was :P Krzywa puszka - dopiero teraz na to zwróciłem uwage, nie widac tego prawie :D A układ... ano jakoś to sobie chłodzi: http://img515.imageshack.us/img515/9844/67ux8.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) pogięte rurki zwisające kondensatory krzywe puszki oj ryba, poćwicz skilla :lol: Krzywa puszka - dopiero teraz na to zwróciłem uwage, nie widac tego prawie :D :lol2: Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 normalnie jak mnie kiedys wena najdzie to zrobie to PR0sto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 dwa nooby powiedzialy co wiedzialy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 pogięte rurki zwisające kondensatory krzywe puszki oj ryba, poćwicz skilla :lol: :lol2: Taka jest prawda :-P . Ja tez jestem "noobem" ? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Ja tez jestem "noobem" ? :huh: Pewnie ze tak! N00bowski kompresor i w ogole fe jesteś ;) Kontenerow nie spawasz w oslonie :D . Jednak nie martw się: rybek jest n00bem - dlaczego patrz wyzej duniek jest n00bem - starasznie kijowa zapinka no i palisz lcdki;) yoto jest n00bem - ma podobne fc ja jestem n00bem - zapłacilem za to :lol: A tak BTW Jak ci sie teraz piotres wydaje, ze jest krzywo... to ci sie wydaje :lol2: Uwierz na slowo, nie bede robil fotki z linijką :D Przepraszam za te niesymetrycznie ustawione opaski :oops: :oops: :lol: Teraz kondensatorek jest ok B) ? Do tego elo oplocik, miniaturka tego ze ssacej. Niestety, nie mialem zielonego, rozwalajacego sie UV oplotu ani czerwonej tasmy izolacyjnej, wiec musialem uzyc czarnej termokurczki. Przepraszam takze za ten kurz na unicie i brzydki odcien dywanu :oops: :rolleyes: BTW2 MAM!!! » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « = http://gorajec.net/lukexe/victor_unit/PICT1608.jpg Ide zmienic izolacje, bede mial jakies -70'c 250W i +10 do lansu dzieki temu armaflexowi ;) Edytowane 20 Grudnia 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 A w sklepie nie bylo zoltej w zielone paski :ploom: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dobra poza noobowaniem sie... powiem ze bardzo ladne fc powstalo... wrecz sam sie zastanawiam nad takowym... ale punktow do lansu to rzeczywiscie mialo malo :) Ps ile ono wazy??:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Ps ile ono wazy??:] 17-18kg, wlasnie sprawdzilem :wink: odezwij sie na gg mam sprawe ;) Edytowane 19 Grudnia 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 17-18kg, wlasnie sprawdzilem :wink: odezwij sie na gg mam sprawe ;) Mmm to nawet poreczne :)... Ps. Ty sie odezwij na gg bo ja nie mam twojego numeru bo siedze na lapie a nie moge zaimportowac bazy kontaktow z desktopa bo chwilowo zostala z niego tylko plyta :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...