staszekxyz Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak wyglada w praktyce oglądanie platformy n na monitorze 22" ? Chodzi mi szczególnie o to że monitory te maja rozdzielczość 1680x1050 , natomiast sygnał n tv jest nadawany w formacie 720p lub 1080i czyli musi być przskalowany. Jak wyglada to w praktyce, czyli jak wpływa to na jakość ? Teoretycznie w grę wchodzi przeskalowanie w górę z 720p , w dół z 1080i lub zmiana rozdzielczości monitora na niższą ... Mam na myśli transmisję za pośrednictwem złącza HDMI jak np. w LG 226 WA ale każde inne rady będą mile widziane . :) :) :) Czy może sporo dołożyć lub trochę odczekać i zakupić LCD 24" z Full HD, a wtedy problem zniknie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 posiadam Samsunga 22 cale 2232BW oraz karte DVB-S HD, bardzo rzadko ogladam programy w HD bo to okropnie obciaza kompa... ale wyglada to super... nie ma znaczenia rozdzielczosc 22 calowego ekranu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 A po co karta DVB-S? To nie prosciej kupic Gatewaya 2185W czy LG L-226WA i podlaczyc dekoder n-ki bezposrednio do monitora? Do autora tematu - ogladam czesto anime w 720p i jakosc jest super, nie mam zadnych zastrzezen. Jedna uwaga - na monitorze bedziesz mial male paski z gory i z dolu, bo monitory komputerowe maja proporcje 16:10, a nie 16:9. Jest to jednak detal, na ktory sie w ogole nie zwraca uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czy może sporo dołożyć lub trochę odczekać i zakupić LCD 24" z Full HD, a wtedy problem zniknie ???Ja liczę na to że potanieją 24", zawsze tak było do tej pory. Teraz można już kupić Hyundaia 24" S-PVA full HD z kontami 178*178 jasność 1000, bardzo ładne kolory jak zwykle na S-PVA za 2050 w dość dobrym sklepie. Myślę do lutego-marca stanieją do 1800/1700 zł wtedy bym kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 OT: Konta to mozna miec w banku, a monitor ma kąty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...