Skocz do zawartości
staszekxyz

Ogladanie Platformy N Na Monitorze 22"

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyglada w praktyce oglądanie platformy n na monitorze 22" ? Chodzi mi szczególnie o to że monitory te maja rozdzielczość 1680x1050 , natomiast sygnał n tv jest nadawany w formacie 720p lub 1080i czyli musi być przskalowany. Jak wyglada to w praktyce, czyli jak wpływa to na jakość ? Teoretycznie w grę wchodzi przeskalowanie w górę z 720p , w dół z 1080i lub zmiana rozdzielczości monitora na niższą ... Mam na myśli transmisję za pośrednictwem złącza HDMI jak np. w LG 226 WA ale każde inne rady będą mile widziane . :) :) :)

Czy może sporo dołożyć lub trochę odczekać i zakupić LCD 24" z Full HD, a wtedy problem zniknie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co karta DVB-S? To nie prosciej kupic Gatewaya 2185W czy LG L-226WA i podlaczyc dekoder n-ki bezposrednio do monitora?

Do autora tematu - ogladam czesto anime w 720p i jakosc jest super, nie mam zadnych zastrzezen. Jedna uwaga - na monitorze bedziesz mial male paski z gory i z dolu, bo monitory komputerowe maja proporcje 16:10, a nie 16:9. Jest to jednak detal, na ktory sie w ogole nie zwraca uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może sporo dołożyć lub trochę odczekać i zakupić LCD 24" z Full HD, a wtedy problem zniknie ???

Ja liczę na to że potanieją 24", zawsze tak było do tej pory.

Teraz można już kupić Hyundaia 24" S-PVA full HD z kontami 178*178 jasność 1000, bardzo ładne kolory jak zwykle na S-PVA za 2050 w dość dobrym sklepie. Myślę do lutego-marca stanieją do 1800/1700 zł wtedy bym kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi