Skocz do zawartości
Trancvission

Fat32 -> Ntfs Partition Magic Warning?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Do tej pory FAT32, odpalam PM.8.0 wybieram Partycje, Daje Convert -> NTFS i wywala mi takie ostrzeżenie,

nie ryzykowałem, o co mu chodzi bo niezbyt rozumiem :blink: a nie chce mieć potem chińskich znaczków :mur:

Dołączona grafika

thanx4help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh.nie uzywaj tego przereklamowanego gowna. najprosciej chyba zrobic konwert na NTFS za pomoca polecenia (nie pamietam jakiego;/ z poziomu cmd.

albo progsami typu ranish partition manager lub paragon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh.nie uzywaj tego przereklamowanego gowna. najprosciej chyba zrobic konwert na NTFS za pomoca polecenia (nie pamietam jakiego;/ z poziomu cmd.

albo progsami typu ranish partition manager lub paragon

dzieki tylko widzisz nie powinno byc problemu.. potem wziałem ok.. i nastepny komunikat..

Dołączona grafika

niby ze cos nie moze zrobic.. ehh :( myslisz ze tamtym programem pojdzie?

tylko ze dziwi mnie to ze: mam dwie partycje c: i d:, na pierwszej system xp, druga z danymi, pierwsa NTFS, druga FAT32 tyle ze ta pierwsza to primery a dysk logiczny to własnie ta ktora chce skonwertowac moze dlatego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisz z wiersza poleceń:

convert litera_dysku: /fs:ntfs

i po problemie.

Jakos ta komenda tez nie chce chodzic.. wywala:

po wpisaniu c:\convert d: /fs:ntfs

No Files found matching d:

Już sobie poradziłem, uzyłem Paragon Partition Manager 8.5 Professional robił to ponad 4h, bez utraty danych w trybie normal i wszystko smiga jak należy, polecam program :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie potrafi wpisac prawidowo polecenia to wywala...

w sumie to masz racje.. tylko ze jak wejdziesz już do cmd to jestes juz na jakims dysku przeciez

c:\ i co z poziomu tego dysku pisujesz, czy to bez róznicy jest? dalej..

polecenie jest wowczas takie

d:\convert d: /fs:ntfs i powinno trybic a ma problemy.. wiec nie wiem.. niewzne juz zrobiłem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi