yuucOm Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Jak w temacie. Zmieniam 3 rzeczy w piecu: procek (e2160), mobo (neo-fir) i ram (ocz ddr2) problem polega na tym ze mam tylko jedną dużą partycje C (gdzie mam większość rzeczy (i to ważnych) i system też (D jest dla innych rzeczy typy win server lub linux). Da sie wymienić stare bebechy na nowe bez formatowania/reinstalowania partycji z win xp (czyli C) ? ;]. Jak tak to co muszę zrobić ? Wywalić stery od mobo itp czy coś jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 a) wywalic stery i liczyc na to ze wstanie B ) nic nie robic i odpalic naprawę po zmianie mobo c) odpalic instalacje i postawic system obok(instalator nie wymaga formatowania dysku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 a ja "nic" nie robiłem. złożyłem cały PC i podpiąłem stary dysk. XP automatycznie poszukał i poinstalował sobie co tam chciał dałem mu stery od mobo i gra gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 raczej nie powinno śmigać!!! prawdopodobnie bedzie trzeba robić format przynajmniej ja tak mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja ostatnio zmieniłem chipset z nVidi na Amd i system normalnie wstał i nie miałem problemu z niczym ale i tak później go wgrałem od nowa bo już miałem straszny syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja mam ten sys z 1,5 roku i jest w nim wszuskto git ;]. Wyniki w smakrach/spi itp w normie i działanie w normie (all ladnie poukładane itp :P). Dzieki za rady :). Spróbuje postawić "nowego" kompa bez formata a w najgorszym wypadku zainstaluje na D i oleje linux'a na razie ;). Jeszcze raz dzieki za rady - skoro innym sie udało moze i mi wstanie :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 jaki znowu format trzeba robić?? mój stary seagate 80GB siedział: - 3lata w :ASUS A7N8X-X, XP thorton 2200+ - po czym przełożony został do DFI lanparty i Bartona 2500+. gdzie pracował 2-3miesiące... - po czym znowu przełożony do ASUS P5E I C2D E6750. zresztą obok RAID10 wpiętego w tą płytę... i co? ani razu żadnego formatowania czy naprawiania XP nie widział. //zresztą od 2lat sprawnie działa;) dlatego nie wiem jaka musiała by to sytuacja zaistnieć by XP nie wstał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 dlatego nie wiem jaka musiała by to sytuacja zaistnieć by XP nie wstał.Wystarczy na przenieść dysk a płyty opartej na via na płytę z chipsetem nforce2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Oby mi wstało ;p. Bo ten asrock ma dość specyficzny chipset (ULi M1695). No zdam relacje jak dostane nowy sprzet. Tak btw gdybym chciał formata robić to by mi lata zajęło instalowanie tego co mam ;d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) No niestety nie udało sie odpalić "nowego" kompa na starym systemie bo był BSOD :). Musiałem zainstalować na innej partycji (czyli na D). Mam teraz takie pytanie: można np jeszcze raz zainstalować system na C (to sie chyba re instalacja nazywa ?) ? Pytam bo to by mi bardzo dużo czasu zaoszczędziło. A tak po za tym thx za wcześniejszą pomoc :). Edytowane 22 Grudnia 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 wszystko można, ale narobisz takiego syfu, że będzie to chodziło okropnie, a przecież nie po to się zmienia sprzęt by się męczyć na zamulonym systemie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 ja kilka dni temu bebechy zmieniałem (proc, mobo, grafa, pamięć). winda klękała przy próbie uruchomienia, ale dla mnie format nie był problemem - 5 partycji. dawno się nie bawiłem, ale możesz sprobować podzielić dysk na partycje jakimś partition magiciem (ale głowy nie dam czy partycje podstawową da się dzielić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...