jezol Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam Kompa mam jak w podpisie, przed chwila wszedlem na strone znaku i zauwazylem ze AMD x2 3600ee jest za 149 zl. MOje pytanie czy oplaca sie taka zamiana ?? Chce wymienic na x2 bo ostatnio cos mi komp przymula jak odpale Visual Studio + opere + winamp. I teraz nie wiem czy to przymulanie to moze wina dysku ktory juz jest na 90% zapelniony, czy moze Visual Studio tak zamula i zmiana procka nic nie da ?? Jezeli taka zamiana nic nie da, to poprotu za jakis czas (raczej w latach) sklece jakiegos nowego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Visual Studio i system prawdopodobnie przyspieszy, ale na odczuwalny przyrost wydajności w grach niezbyt bym liczył. Na Twoim miejscu bym dokupił 1GB ramu a proca podkręcił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Proc w tej chwili chodzxi na 2,7. Wlasnie o to mi chodzi zeby system lepiej smigal, i visual. Gry ostatnio mnie srednio interesuja, gram tylko w COD4 ktory teraz smiga zajebiscie na tym sprzecie, crysis chodzi na 800x600 wszystkie opcje medium, wiec nie jest zle. I tak kupie nowego kompa gdzies za 2 lata, wiec to ma byc opcja 2 letnia, jak mowisz ze przyspieszy to wezme, ale chyba 3800 bo jest roznica tylko 40 zl a ma wiecej cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Bierz i nawet się nie zastanawiaj, nawet jeśli nie grasz.Komfort pracy znacząco się zwiększa,a ilość aplikacji wielowątkowych będzie tylko rosła(pomijam już te które od zawsze były wielowątkowe).Na zwiększenie wydajności w grach również możesz liczyć, są już takie, gdzie bez 2 jaj nie masz co ich odpalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) A nie lepiej było by sprzedać mobo,proca i ramy, dokładasz te 200zł i kupujesz Gigabyta P31 DS3L+E2140+2x1GB Kingstonów na Elpidach?? ;] Proca kręcisz na 3ghz i masz znaczący wzrost wydajności niedużym kosztem Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 A co z grafika ?? teraz mam 6800 na AGP. Wiec przejscie mi sie nie oplaca bo to kolo 1tys. by mnie kosztowalo. A wole za te 2 lata znowu kupic dobrego kompa, i powli rozbudowywac az znowu sie skonczy podstawka/port grafy itp potem czkekac az nic nie bedzie chodzic i znowu kupic dobrego kompa itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Aaa bo ten Asus na AGP :-P W takim razie jak niemasz większej ilości gotówki to upgrade na Intela będzie raczej mało możliwy. W takiej sytuacji możesz dokupić ramu a za jakiś czas kupić całkiem nowy komputer ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Wkręciłeś mi i teraz sam myślę o http://kdo.pl/product_info.php/cPath/232_2...oducts_id/18775 ale sens tego 2 jajkowca z 256kB L2 budzi pewne obawy. Co prawda 135zł to nie majątek. Gdybym tylko wiedział, że poleci chociaż te 2.5GHz Do tego by wypadało 1GB ramu dokupić co daje dodatkowe 140-150zł. Czy aby to ma sens? ;/ Jeśli ktoś nie gra to może i ma... p.s. a tak btw, to ten twój amd 2.7 robi bez podnoszenia V czy z podnoszeniem? Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 jak juz dwa jaja to 1mb l2 różnica 30-40 zł a 2 razy więcej keszu. i 38+ robi lajtowo 2,7ghz bez podnoszenia napiecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 X2 z 512kB L2? żarty? szkoda zachodu. mi by się nawet budy nie chciało otwierać.... polecam na 939 z allegro Toledo 3800+ albo 4200+ ale ten 3800 spoko 4200 zrobi, więc szkoda kasy. ceny chyba 180zł za 3800+. coś takiego. radzę poszperać. Co do dwóch jajek: nawet sie nie zastawiaj czy wymieniać X1 na X2, że tak powiem. jeśli komp ma działać jeszcze 2 lata to fucktycznie wymien procka. pozbieraj na kolejny giga ramu (no ceny nieprzyzwoite wręcz... prawie 200zł za 1GB DDR400 - rabunek w biały dzien) i można 2 lata przesiedzieć na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 X2 3800+ Toledo widzę za 187zł z wysyłką. Tylko do ile te Toledo idą? Z tego co czytałem, to dość dobrze, ale zwykle ile osiągają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zazwyczaj 2,7-2,8ghz na sensownym napięciu ;] 2,9ghz tez robiły z tego co pamiętam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 a to sąw ogóle Toledo? bo m isie zdawalo, że Toledo to te same rdzenie na których były FX a tam bankowo było 2x 1024 Kb cache a nie 2x 512 :P poza tym czemu na jednych aukcjach sąToledo a na drugich nie Toledo a tu i tu sa takie same oznaczenia procków? jeszcze jedna kwestia .... jak mam wybulić za Tolego 200 PLN, dowalić 20 PLN z 1024 Mb ramu to lepiej t ochyba sprzedac, kupić nowy sprzęt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 No tylko, że tu dochodzi wymiana grafy jeszcze, a nowa sensowna grafa to koszt 400-600zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 cóż, nie gram więc moja x600 mi wystarcza, zmienię ją na coś z lepszym wsparciem dla HDTV jeśli juz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wyszło coś takiego jak X600? No ja chyba zacofany jestem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Radeon x600, x60pro, x600 XT ... 4 potokowa karta, odpowiednik serii 9600 na AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...