Skocz do zawartości
Szymon

Sb Audigy Vs Zint. Dzwiek

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, w czym jest lepszy np:

Creative Labs Sound Blaster Audigy se

od zintegrowanej dzwiekowki na plycie glownej. Czy w ogole warto sie zastanawiac nad osobna karta dzwiekowa, zakladajac ze nie pracuje w studiu nagraniowy a dzwiekowe zdolnosci mojego pc bede wykorzystywal glownie do sluchania muzyki i grania w gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie dysponujesz jakimiś dobrymi głośnikami, to inwestowanie w kartę dźwiękową mija się z celem. Obecne integry są na dość dobrym poziomie, więc jeśli nie jesteś audiofilem ani nie masz dobrego zestawu głośników to raczej wystarczy integra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.. każdy chyba sam uważa co wg niego znaczy "dobry" zestaw. jeden będzie hepi z zestawu za 300zł a dla drugiego to syf i wybuli 1000zł. kodec ALC montowany w integrówkach jest naprawdę przyzwoitej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie miedzy audigy a live 5.1 slysza roznice, ja z kolei slysze STRASZNA roznice miedzy moim live a integra...na moim zestawie, oraz na x-530 za 270zl wiec WARTO ZAINWESTOWAC>

Ale przy bidnych przetwornikach, wyzej niz audigy 1 player nie warto celowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy zwyklych p580 slysze DUZA roznice miedzy integrami a audigy.

No ale wiesz, zaplacilem za karte muzyczna to mi sie pewnie zdaje ;p

Idz do kogos przetestuj i zobacz czy "warto" ;)

Edytowane przez grondo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi