Skocz do zawartości
Mardok

Core i7 - Bloomfield (LGA 1366)

Rekomendowane odpowiedzi

nie...z polroku temu byl w komputroniku za 739 o ile dokladnie pamietam..tak czy owak ludzie mi wtedy mowili ze cena to mniej wiecej polowa ceny innych zasilaczy 1.2kw

wczesniej mialem chiefteca 1200w ,

1. ze po zmianie na i7 ,jak ruszalem myszką to miałem lekkie piski jakieś, 2 ,że był głośny (gdy podłączyłem na 5v było już cicho) 3. że grafika mi popiskiwała (najmocniej było to słychać w crysisie.

teraz jest cisza no ale troche ona kosztowała,ale jestem zadowolony, polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja o dziwo nie mialem takich problemow...nic nie piszczy i o dziwo cichy jest ten ODIN...a sprawdzalem tak jak ktos tu na COJ2 czy zasilka sie nagrzewa. nic ..lekko ciepla tak jak zawsze (praktycznie niewyczuwalna )

BTW

szefy cos sie coraz bardziej zdziadziają ..ciagle ktos narzeka na te zasilki

Edytowane przez xtremesystems

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 71proste

BTW

szefy cos sie coraz bardziej zdziadziają ..ciagle ktos narzeka na te zasilki

dwa dni temu padl koleszkowi drugi szef :D

czasy swietnosci skonczyly sie jakis czas temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mam dziwne wrazenie, ze moze jednak zasilka nie padla :) Dzis przyszedl do mnie nowy BeQuiet (we wtorek wyslalem...3 dni najs).Podlaczam - i to samo co bylo, zaczalem kombinowac, odlaczylem kable wszystkie i pojedynczo zaczalem puszczac. 24pin - plyta startuje, na diodach bledu wszystkie mozliwe numerki :) Podpialem 12pin zasilajacy do proca..i znow zonk co opisywalem ostatnio - startuje na ulamek i koniec. Czyzby jednak zasilacz wtedy sie nie spieprzyl? Kurde niepomyslalem, i wtedy tak nie sprawdzilem tzn. nie wyciaglem 12pin i nie sprawdzilem czy ruszy. Do Jarka sie nie moge cos dodzwonic i niewiem co myslec - dfi padla? jakies testy moge jeszcze przeprowadzic zeby potwierdzic?

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no panowie czytam posty wyzej i sie smieje :D

Ty jak zwykle najmądrzejszy ...

Pytam, bo nie wiem skoro takie komentarze tutaj odchodzą. Chcę kupić coś co starczy na dłużej, a nie przesiadać się co miesiąc. A 800W dlatego, że wychodzi najkorzystniej, bo jest zaledwie 30 zł droższy od 700 i 100 zł od 600 w proline ... W porównaniu do konkurencji wychodzi jak za darmo

Edytowane przez Zieger69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty jak zwykle najmądrzejszy ...

Pytam, bo nie wiem skoro takie komentarze tutaj odchodzą. Chcę kupić coś co starczy na dłużej, a nie przesiadać się co miesiąc. A 800W dlatego, że wychodzi najkorzystniej, bo jest zaledwie 30 zł droższy od 700 i 100 zł od 600 w proline ... W porównaniu do konkurencji wychodzi jak za darmo

to sprawa oczywista, bierz 800W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

raczej slabo, 46A na lini 12v to na bank za malo

ja mam jeszcze takie inne pytanie, czemu ten dzial ma wpisane podstawke 1160? czasem nie powinno sie zmienic na 1156 ;)

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec ktory z zasilaczy na overclockers.co.uk bedzie dobry, do 100 funtow.

A ja mam tego ---> http://www.overclockers.co.uk/showproduct....rodid=CA-011-CS i jest bardzo dobry...jedyny minus to nieodpinane kable.

Albo mocniejsza wersje http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1084

Edytowane przez czolo7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak brać corsaira to już chyba lepiej z odpinanymi kablami (seria HX) (750w i 850w) są to trochę nowsze zasilatory od TX'ów bez odpinanych kabli i oba mają złoty certyfikat 80plus. dodatkowo 850 ma sześć złączy 6+2 pin do grafik.

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie małe pytanie kontrolne ile ten śmieszny procesor zwany dalej i7 920 D0 ma/miał u was stC na super chłodzeniu jakim jest BOX'owy cooler ? Skubany wita mnie temperaturą od 43 do nawet 68 paru stC na domyślnym taktowaniu w samym systemie bez szczególnego obciążenia. Planuję położyć mu na dachu Noctua NH-U12P SE1366 ale to dopiero jak się otrząsnę po kwocie jaką wydałem na zakup tej platformy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie małe pytanie kontrolne ile ten śmieszny procesor zwany dalej i7 920 D0 ma/miał u was stC na super chłodzeniu jakim jest BOX'owy cooler ? Skubany wita mnie temperaturą od 43 do nawet 68 paru stC na domyślnym taktowaniu w samym systemie bez szczególnego obciążenia. Planuję położyć mu na dachu Noctua NH-U12P SE1366 ale to dopiero jak się otrząsnę po kwocie jaką wydałem na zakup tej platformy ;)

Normalne tempy na boxie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam pytanie, czy zasilacz OCZ ModXStream 700W utrzyma i7 i gtx285 na lekkim oc ?

Da radę. PCPower & Cooling 700W dał radę do 1.45V na CPU i kręconego 9800GTX+ więc lekkie OC to pociągnie.

Mardoku ja to już pisałem dawno temu. Te proce mają skrzywione czujniki temperatur tak samo jak E5200. Przy tej samej odczytywanej temperaturze (przez soft) woda na C0 jest DUŻO cieplejsza niż na D0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrocila zasilka - dobra

wrocila plyta - dobra

wrocil vertex - zly :P (wrocil summit hehe)

I co? Okazalo sie ze przyczyna calego zamieszania byl chyba kabelek przedluzajacy 8pin zasilajace proca...podlaczylem bezposrednio z zasilacza i wszystko chodzi :)

Tylko...wszystkie profile ktore mialem ustawione nie dzialaja :( komp sie resetuje przy wchodzeniu do win - ktos to moze wyjasnic :)?

Co ciekawe, szybkie OC ktore dziecko by potrafilo - zmiana ustawien pamieci, zmiana taktowania 20x19 HT on, wszystko na auto...i dziala :D 1.15/1.168 w cpu-z vcore mi pokazuje wiec calkiem ok, tempy 72-73 w stresie max (inaczej nalozylem paste, chyba gorzej niz kropelkowa wersja za 1 razem...) - i kto mowi ze bios DFI jest trudny :P

Pytanie za 100 punktow. Mam ht wlaczony, ale testujac primem wskakuje x20 tylko, x21 mam chwile po wejsciu na cpu-z . Czy to normalne(z tego co pamietam paru userow zglaszalo podobne rzeczy) i czy to oznacza ze ht nie dziala? Jak to moge ew. sprawdzic czy ht mi dobrze dziala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj opcji wyłączającej ograniczającej zuzycie energii dla proca przy trybie turbo - u siebie mam tak że jak jest wyłączona to 21x200 mam np. w winrarze, 7zip i innych, ale w prime i boinc już pozwala na max 20x, jak ją włacze (czyli procek nie jest ograniczany do 130W) to mam 21x200 w każdej aplikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj opcji wyłączającej ograniczającej zuzycie energii dla proca przy trybie turbo - u siebie mam tak że jak jest wyłączona to 21x200 mam np. w winrarze, 7zip i innych, ale w prime i boinc już pozwala na max 20x, jak ją włacze (czyli procek nie jest ograniczany do 130W) to mam 21x200 w każdej aplikacji

a hyper pi Ci przechodzi na takich ustawieniach (32M ,8procesorow ,prio above normal)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi