Blue Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 nie...z polroku temu byl w komputroniku za 739 o ile dokladnie pamietam..tak czy owak ludzie mi wtedy mowili ze cena to mniej wiecej polowa ceny innych zasilaczy 1.2kw wczesniej mialem chiefteca 1200w , 1. ze po zmianie na i7 ,jak ruszalem myszką to miałem lekkie piski jakieś, 2 ,że był głośny (gdy podłączyłem na 5v było już cicho) 3. że grafika mi popiskiwała (najmocniej było to słychać w crysisie. teraz jest cisza no ale troche ona kosztowała,ale jestem zadowolony, polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) to ja o dziwo nie mialem takich problemow...nic nie piszczy i o dziwo cichy jest ten ODIN...a sprawdzalem tak jak ktos tu na COJ2 czy zasilka sie nagrzewa. nic ..lekko ciepla tak jak zawsze (praktycznie niewyczuwalna ) BTW szefy cos sie coraz bardziej zdziadziają ..ciagle ktos narzeka na te zasilki Edytowane 9 Lipca 2009 przez xtremesystems Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 BTW szefy cos sie coraz bardziej zdziadziają ..ciagle ktos narzeka na te zasilki dwa dni temu padl koleszkowi drugi szef :D czasy swietnosci skonczyly sie jakis czas temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) hmm mam dziwne wrazenie, ze moze jednak zasilka nie padla :) Dzis przyszedl do mnie nowy BeQuiet (we wtorek wyslalem...3 dni najs).Podlaczam - i to samo co bylo, zaczalem kombinowac, odlaczylem kable wszystkie i pojedynczo zaczalem puszczac. 24pin - plyta startuje, na diodach bledu wszystkie mozliwe numerki :) Podpialem 12pin zasilajacy do proca..i znow zonk co opisywalem ostatnio - startuje na ulamek i koniec. Czyzby jednak zasilacz wtedy sie nie spieprzyl? Kurde niepomyslalem, i wtedy tak nie sprawdzilem tzn. nie wyciaglem 12pin i nie sprawdzilem czy ruszy. Do Jarka sie nie moge cos dodzwonic i niewiem co myslec - dfi padla? jakies testy moge jeszcze przeprowadzic zeby potwierdzic? Edytowane 10 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Pewnie DFI padla. Tez tak mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 fajne płyty - kolejna do piachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 ulala, niedobrze jak padal plyta do oc...przy oc i to nie szczegolnym :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) nie no panowie czytam posty wyzej i sie smieje :D Ty jak zwykle najmądrzejszy ... Pytam, bo nie wiem skoro takie komentarze tutaj odchodzą. Chcę kupić coś co starczy na dłużej, a nie przesiadać się co miesiąc. A 800W dlatego, że wychodzi najkorzystniej, bo jest zaledwie 30 zł droższy od 700 i 100 zł od 600 w proline ... W porównaniu do konkurencji wychodzi jak za darmo Edytowane 10 Lipca 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Ty jak zwykle najmądrzejszy ... Pytam, bo nie wiem skoro takie komentarze tutaj odchodzą. Chcę kupić coś co starczy na dłużej, a nie przesiadać się co miesiąc. A 800W dlatego, że wychodzi najkorzystniej, bo jest zaledwie 30 zł droższy od 700 i 100 zł od 600 w proline ... W porównaniu do konkurencji wychodzi jak za darmo to sprawa oczywista, bierz 800W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Ty jak zwykle najmądrzejszy ... a Ty co? wogole nie do Ciebie pisalem....cokolwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 tak sie zastanawiam , przed chwilka skonczylem crysisa ( zajefajna) i przez cala gre procek pracowal od 5 do 20 procent czy nie powinien troche bardziej sie wysilac czy to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 prosta rachuba ..2 rdzenie na 100% .4 na 50.. 8 na 25... a wiekszosc gier nie obciaza non stop 2 rdzeni na max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxuser001 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Panowie, mam pytanie, czy zasilacz OCZ ModXStream 700W utrzyma i7 i gtx285 na lekkim oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) raczej slabo, 46A na lini 12v to na bank za malo ja mam jeszcze takie inne pytanie, czemu ten dzial ma wpisane podstawke 1160? czasem nie powinno sie zmienic na 1156 ;) Edytowane 12 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxuser001 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Wiec ktory z zasilaczy na overclockers.co.uk bedzie dobry, do 100 funtow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 http://www.overclockers.co.uk/showproduct....123&subcat= ja bym pewnie wzial tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Szybkie pytanie - 75-84st.C na procu po kilku dniach męczenia go BOINC (8 wątków) przy 4-4.1G/1.29V (z HT) może być czy lepiej zejść z taktami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Szybkie pytanie - 75-84st.C na procu po kilku dniach męczenia go BOINC (8 wątków) przy 4-4.1G/1.29V (z HT) może być czy lepiej zejść z taktami ??Bardzo dobre tempy może zostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Wiec ktory z zasilaczy na overclockers.co.uk bedzie dobry, do 100 funtow.A ja mam tego ---> http://www.overclockers.co.uk/showproduct....rodid=CA-011-CS i jest bardzo dobry...jedyny minus to nieodpinane kable. Albo mocniejsza wersje http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1084 Edytowane 13 Lipca 2009 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) jak brać corsaira to już chyba lepiej z odpinanymi kablami (seria HX) (750w i 850w) są to trochę nowsze zasilatory od TX'ów bez odpinanych kabli i oba mają złoty certyfikat 80plus. dodatkowo 850 ma sześć złączy 6+2 pin do grafik. Edytowane 13 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Do złota im trochę brakuję, ale srebrne certyfikaty posiadają oba :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Pojawil sie direct x 11 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A to juz dawno Lysyn...juz od dobrych 2 tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Mam takie małe pytanie kontrolne ile ten śmieszny procesor zwany dalej i7 920 D0 ma/miał u was stC na super chłodzeniu jakim jest BOX'owy cooler ? Skubany wita mnie temperaturą od 43 do nawet 68 paru stC na domyślnym taktowaniu w samym systemie bez szczególnego obciążenia. Planuję położyć mu na dachu Noctua NH-U12P SE1366 ale to dopiero jak się otrząsnę po kwocie jaką wydałem na zakup tej platformy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) to nie procesor czy cooler jest jakiś dziwny, tylko ten glut co udaje pastę termo, co intel dodaje go do boxa. Edytowane 16 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Mam takie małe pytanie kontrolne ile ten śmieszny procesor zwany dalej i7 920 D0 ma/miał u was stC na super chłodzeniu jakim jest BOX'owy cooler ? Skubany wita mnie temperaturą od 43 do nawet 68 paru stC na domyślnym taktowaniu w samym systemie bez szczególnego obciążenia. Planuję położyć mu na dachu Noctua NH-U12P SE1366 ale to dopiero jak się otrząsnę po kwocie jaką wydałem na zakup tej platformy ;)Normalne tempy na boxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Panowie, mam pytanie, czy zasilacz OCZ ModXStream 700W utrzyma i7 i gtx285 na lekkim oc ?Da radę. PCPower & Cooling 700W dał radę do 1.45V na CPU i kręconego 9800GTX+ więc lekkie OC to pociągnie. Mam takie małe pytanie kontrolne ile ten śmieszny procesor zwany dalej i7 920 D0 ma/miał u was stC na super chłodzeniu jakim jest BOX'owy cooler ? Skubany wita mnie temperaturą od 43 do nawet 68 paru stC na domyślnym taktowaniu w samym systemie bez szczególnego obciążenia. Planuję położyć mu na dachu Noctua NH-U12P SE1366 ale to dopiero jak się otrząsnę po kwocie jaką wydałem na zakup tej platformy ;)Mardoku ja to już pisałem dawno temu. Te proce mają skrzywione czujniki temperatur tak samo jak E5200. Przy tej samej odczytywanej temperaturze (przez soft) woda na C0 jest DUŻO cieplejsza niż na D0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 wrocila zasilka - dobra wrocila plyta - dobra wrocil vertex - zly :P (wrocil summit hehe) I co? Okazalo sie ze przyczyna calego zamieszania byl chyba kabelek przedluzajacy 8pin zasilajace proca...podlaczylem bezposrednio z zasilacza i wszystko chodzi :) Tylko...wszystkie profile ktore mialem ustawione nie dzialaja :( komp sie resetuje przy wchodzeniu do win - ktos to moze wyjasnic :)? Co ciekawe, szybkie OC ktore dziecko by potrafilo - zmiana ustawien pamieci, zmiana taktowania 20x19 HT on, wszystko na auto...i dziala :D 1.15/1.168 w cpu-z vcore mi pokazuje wiec calkiem ok, tempy 72-73 w stresie max (inaczej nalozylem paste, chyba gorzej niz kropelkowa wersja za 1 razem...) - i kto mowi ze bios DFI jest trudny :P Pytanie za 100 punktow. Mam ht wlaczony, ale testujac primem wskakuje x20 tylko, x21 mam chwile po wejsciu na cpu-z . Czy to normalne(z tego co pamietam paru userow zglaszalo podobne rzeczy) i czy to oznacza ze ht nie dziala? Jak to moge ew. sprawdzic czy ht mi dobrze dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 poszukaj opcji wyłączającej ograniczającej zuzycie energii dla proca przy trybie turbo - u siebie mam tak że jak jest wyłączona to 21x200 mam np. w winrarze, 7zip i innych, ale w prime i boinc już pozwala na max 20x, jak ją włacze (czyli procek nie jest ograniczany do 130W) to mam 21x200 w każdej aplikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 poszukaj opcji wyłączającej ograniczającej zuzycie energii dla proca przy trybie turbo - u siebie mam tak że jak jest wyłączona to 21x200 mam np. w winrarze, 7zip i innych, ale w prime i boinc już pozwala na max 20x, jak ją włacze (czyli procek nie jest ograniczany do 130W) to mam 21x200 w każdej aplikacjia hyper pi Ci przechodzi na takich ustawieniach (32M ,8procesorow ,prio above normal)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...