Skocz do zawartości
Mardok

Core i7 - Bloomfield (LGA 1366)

Rekomendowane odpowiedzi

ile? :D Ja na 4.2 zrobilem wielki skok z 1.11 default na 1.13 na wszelki wypadek i smiga pieknie, rozumiem ze przy C0 troszke moze i trza zwiekszyc ale nie 1.36 :D

@maciek255A

ladnie ladnie :)

Jakie tempy przy tym? AC?

mala poprawka jakie jest max napiecie dla vtt cpu voltage :) oczywiscie tak dla 24/7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje wyniki oc na plytce foxcon flamingblade , jeszcze bede walczyl aha temperaturki po super pi 32 mb maxymalnie dochodzily do 83 co widac , ale sproboje jeszcze testy na nizszym napieciu porobic , a chlodzenie mam prolimatech megalems

Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez spoxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje wyniki oc na plytce foxcon flamingblade , jeszcze bede walczyl aha temperaturki po super pi 32 mb maxymalnie dochodzily do 83 co widac , ale sproboje jeszcze testy na nizszym napieciu porobic , a chlodzenie mam prolimatech megalems

...

Ja tam widzę max 84stC ;) Na jakim napięciu te 4GHz ? Okienko z CPU-Z wyjaśniło by wiele tak na przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cpu z pokazuje 1,216 ale recznie mam ustawione 1,29 teraz proboje cos swirowac z tym programem occt ale to jakas masakra jest po minucie wyskakuje ze procek za goracy jest i przerywa

Włącz OCCT kliknij Options potem pomarańczowy trybik po prawej i w Max temp. CPU wpisz 90 lub 100 i naciśnij OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tempy troszke wysokie jak na proli moze zle paste nalozyles, ile rpm na wentylu wlasnie?

a co do 90 stopni, to tutaj moje hardkorowe zabawy z poczatkow oc :) pasyw noctua na 3.8 i duzym napieciu :D niepamietam czy to juz wrzucalem czy nie ;)

Dołączona grafika

Jestem hardokorem? :D

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gościu jest niezły to fakt. :D

tak się zastanawiam i wychodzi mi z mojej głowy że samo zdjęcie ihs'a to jest pryszcz. gorzej jest nie zniszczyć delikatnego krzemu i innych części i stworzyc jakieś chłodzenie. AC raczej odpada. albo w ogóle wszystko co wymaga styku czegoś stałego. pozostaje woda. no i jak to schłodzić? koleś wykorzystał ihsa do zrobienia bloku wodnego :) ale mnie zastanawia jak on zabezpieczył procesor przed wodą i utlenianiem.

jakieś pomysły? niebardzo mogę doczytać się jak on to zabezpieczył. niby jest tam jakaś metalowa blaszka ale z czego to jest zrobione?? nie mam pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobrze nalozone nie pierwszy raz zakladam wsumie paste , w spoczynku temperatura 48 stopni po oc no dochodzi do 90, fakt ze za oknem jest 30 stopni dzisiaj , ale faktycznie troche za cieplo bede jeszcze kombinowal nie wiem , jak nie, jeszcze raz zaloze chlodzonko

Edytowane przez spoxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 30'C w stressie przy 4.4GHz to chyba lipa , ale pomysl iscie Hardcoreowy

pewniakie m bedzie wyraznie wydajniejszy niz dobry bloczek , gdzies moze -15'C

ale te 30'C w stresie niemozliwe

prznar1

On tam pisal cos o kleju epoxydowym uzytym do uszczelnienia .

spoxxx

Sprawdz doscisk , jak zdejmiesz coolera oblookaj jak przylegal do IHSa ,jak sie pasta rozlozyla .

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdejmich proli, sprawdź czy pasta jest równomiernie rozprowadzona albo czy nie skumulowała się gdzieś. sprawdź też samo proli może masz jakieś hp pęknięte. jeśli nic z tego się nie sprawdzi to masz taką padakę że japierdziu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczegolowo to pokaze moze komus sie przyda :)

Dołączona grafika[/img] Dołączona grafika[/img]

Dołączona grafika[/img] Dołączona grafika[/img]

zegary troszke podciagnalem i full stabilnie leci juz 40 minut occt

http://yfrog.com/0pimg3580ejx

Edytowane przez spoxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoxxx mala prosba, trzymaj sie topikowych standardow :D cpu-z (zakladka glowna + memory)+ superpi/prime95/occt/lynx czy inna aplikacja+ real temp ew. core temp - do sciagniecia duzo na http://www.xtremesystems.org/forums/ lub z neta i do tego jak masz aplikacje dolaczona do plyty. Bedzie wtedy latwiej i szybciej sie wyorientowac co i jak masz poustawiane i porownac do wynikow innych.Updatnij sygnaturke, bo np. nie pamietam czy podawales albo jakie masz plyte, ramki

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od razu lepiej :) thx

Czeka Cie widze poprawka nalozenia pasty albo zakup lepszego wentyla, albo zakup lepszej pasty i wentyla :D 85 max to stanowczo za duzo na prolimatecha, powinienes miec przy 1.2 co najmniej 5 stopni nizsze tempy, jak moglbys jeszcze wrzucic prima95 tak z 10 minut co najmniej , to bede mial porownanie do swoich ustawien lepsze, bo wszystkie pomiary temperatur ja akurat na primie robie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gościu jest niezły to fakt. :D

tak się zastanawiam i wychodzi mi z mojej głowy że samo zdjęcie ihs'a to jest pryszcz. gorzej jest nie zniszczyć delikatnego krzemu i innych części i stworzyc jakieś chłodzenie. AC raczej odpada. albo w ogóle wszystko co wymaga styku czegoś stałego. pozostaje woda. no i jak to schłodzić? koleś wykorzystał ihsa do zrobienia bloku wodnego :) ale mnie zastanawia jak on zabezpieczył procesor przed wodą i utlenianiem.

jakieś pomysły? niebardzo mogę doczytać się jak on to zabezpieczył. niby jest tam jakaś metalowa blaszka ale z czego to jest zrobione?? nie mam pojęcia.

chcialbym zobaczyc wprime 1024@4.4Ghz 1.4v HT ON i 30'C w stresie hahahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemasz do foxconna zadnej aplikacji z info o napieciach na plycie? Cos jak u mnie smart guardian, tam powinno dobrze pokazywac napiecia :)

zaczne od tego dzisiaj za oknem troche chlodniej ok 24 stopni , i temperaturki spadly, w prime po 50 minutach wygrzewania mialem 83 stopnie max (buda zamknieta) , co do programu od foxcona to napiecia pokazuje ze mam malutkie jak to jest w koncu w trybie idle tak to wyglada a w stresie tak

Edytowane przez spoxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi