maax990 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 stara ale jara :) bclk przyjemne :) to tak po 20 min zabawy,jutro moze zerkne czy cos wiecej nie da sie wydoic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liban Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Nie wiem czy ktoś podawał te linki, ale dokładny opis tej nowej rodziny intela. http://www.hexus.net/content/item.php?item=19359 http://www.pcgameshardware.com/aid,691811/...covery/Reviews/ Który procek ma lepszy stosunek wydajność/cena http://tinyurl.com/n6fsjo ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) moze mi ktos pomoc jak wlaczyc na swoim procku a raczej plycie mnoznik 21 ?? bo mam wybor od 1 do 20 tylko a opierajac sie na tej stronce i porownujac do plytki bloodrage ponizej link podaje http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3940785 taka mozliwosc powina byc chcialbym moc na tym mnozniku sprobowac procka poprostu ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ok rozkminilem to :) wlasnie testuje mnoznik 21 4200 mhz ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ok prime 95 juz leci sobie pare minutek ladnych i jest ok ale musialem wlaczyc eist i teraz w cpu z skacze mi np z 4000 mhz na 4200 , jak wylacze eist to tego nie mam i mam mnoznik 20 tylko i stale 4000 , a tu sie zmienia roznie tylko nie wiem czy takie cos mozna oficjalnie zaliczyc do stalego oc i zaliczyc taki wynik 4200 mhz ;) Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 wydajnosc jest wieksza tak wiec zostane raczej z tym eist , porownalem na szybkiego do programu fritz chess benchmark wczesniej mialem wydajnosc 30,50 , teraz jest 31,50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 ja się z mnożnikiem x21 już namordowałem... i olałem go mam obecnie 224x19 i potrzebuję niższych napięć niż przy 200x21/210x20 generalnie w BR coś zrypane jest z mnożnikiem x20 :( , a turbo u jednych działa u innych nie... u mnie mnożnik spada do x20 po kilkudziesięciu sekundach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 testowalem wlasnie programikiem wprime 1024 i na 4200 obliczyl mi w 192,950 , i przy tym praktycznie caly czas bylo na mnozniku 21 , na prime95 i innych wygrzewaczach skacze mi co chwile z 4000 do 4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Na asusie z podpisu 21 działa normlanie :-) Teraz męcze się z ustawieniem odpowiednich napieć , aktualnie na procku ustawione 1.3V w CPU-Z w stresie 1,288V i leci sobie prim na 4,2GHz. Tylko coś temperatury wysokie po 87 stopni na rdzieniu :rolleyes: , do radiatore dodane wentyatory na maxa 2x80mm , coś mam nie tak ??? Aktulanie zjeżdzam z Vcore online zobaczymy kiedy wywali błąd :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Do Prolimatecha 2x80mm?...jesli tak to zmieniaj szybko na 2x120 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Na asusie z podpisu 21 działa normlanie :-) Teraz męcze się z ustawieniem odpowiednich napieć , aktualnie na procku ustawione 1.3V w CPU-Z w stresie 1,288V i leci sobie prim na 4,2GHz. Tylko coś temperatury wysokie po 87 stopni na rdzieniu :rolleyes: , do radiatore dodane wentyatory na maxa 2x80mm , coś mam nie tak ??? Aktulanie zjeżdzam z Vcore online zobaczymy kiedy wywali błąd :rolleyes: 1,3V z biosu to jakieś 1,35 zależnie od płyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Według CPU-Z t 1,288V a według LCD-POSTER 1,27V . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 no i co z tego?? ddr2 dobrze mowi, jak nie wierzysz zmierz miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 no i co z tego?? ddr2 dobrze mowi, jak nie wierzysz zmierz miernikiem To fajne mace płyty :blink: U mnie miernik pokazuje 1,285V idle , 1,320 stress. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Od ponad miesiace jade na ustawieniach z Turbo On , 196x21 zauwazylem ze czasami podczas grania po przejsciu ALT-TAB do windy proc nie chodzi na docelowych 4118MHz podczas wszelkich syntetykow smiga na maxa ,ale w niektorych grach 3,6GHz ??? Moja prosba do obeznanych w sofcie , potrzebuje jakis progs ktory moglby mi monitorowac i zapisywac do log'a aktualne wykozystanie CPU / Temperatury i moze napiecia , cos takiego jak jest w OCCT bylo by najlepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 ... Moja prosba do obeznanych w sofcie , potrzebuje jakis progs ktory moglby mi monitorowac i zapisywac do log'a aktualne wykozystanie CPU / Temperatury i moze napiecia , cos takiego jak jest w OCCT bylo by najlepsze ;) Core Temp jak i Real Temp oba programy to potrafią, zapisują aktualne użycie, MHz oraz temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Mardok Dzieki Czy to aby normalne ze w wiekszosci gier moj proc smiga na 3530MHz ?? Fakt faktem ze dzisiejsze gry nie potrafia obciazyc 4 jajek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Mardok Dzieki Czy to aby normalne ze w wiekszosci gier moj proc smiga na 3530MHz ?? Fakt faktem ze dzisiejsze gry nie potrafia obciazyc 4 jajek Na mnożniku 21x to raczej normalne, Turbo się włącza standardowo przy mocnym obciążeniu wszystkich wątków a jak sam wspomniałeś nie ma gier co obciążają 8 wątków. Jak bardzo Ci to przeszkadza użyj mniejszego mnożnika i większego BCLK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) To fajne mace płyty :blink: U mnie miernik pokazuje 1,285V idle , 1,320 stress. Normalne jest że w re2 są różnice z ustawieniami biosu sprawdzona na kilku płytach 0,03-0,08 w górę pod obciążeniem Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Nowe ustawienia 24/7,myśle,ze już tak zostanie. vcore-1.232V w stresie(wszystkie programy pokazują tyle samo). vtt-okolo 1.2V ramy 1.65V cl7 1530MHz Nie jest to nadzwyczjna sztuka,raczej średnia.,ale i tak jestem zadowolony("czwórkę" na zegarze mam i wystarczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 ok system postawiony, uklad jeszcze nie odpowietrzony,a le tempy ma sporawe :P Bez OC pod prime 63 st C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) gratki :) nie gadaj tyle tylko screeny dawaj :D @kad2 nie najgorsza sztuka co narzekasz ;) Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Troche lepiej jak udalomi sie grafe ustawic w tryb 2 D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) potestowalem sobie troszke ubclk oto link: klik Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) jakie macie tempy przy 4 Ghz - moje sporawe 42 st C, ale mam krzywy blok na CPU.Stres mam 74-77 st C (prime95) - napiecie 1.27v jak na razie, ale moze uda sie zejsc nizej. Nie za wysoko? Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Mi chodzi na 4.2 przy 1.418V z biosu ,i tak się bawię i nie daje rady zjechać niżej z nap na V core. Tempy mam max w stresie 92 (w real temp , w e-leet mam 89),ale czekam na bok od budy i może będzie lepsza cyrkulacja powietrza i temp spadną. Ale i tak chyba bez wody się nie obejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 A ja myślałem że mam paścia i na 4,2GHz potrzebuje 1,275V :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Hans jaki masz batch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 3845B223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) mowilem Ci ze nie masz pascia :) ja mam bardzo dobrego proca wedlug opinii tutejszych, a potrzebuje do 4.2 tylko troche mniej 1.23 w biosie (choc dla pewnosci daje 1.25) Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Mardok Dzieki Czy to aby normalne ze w wiekszosci gier moj proc smiga na 3530MHz ?? Fakt faktem ze dzisiejsze gry nie potrafia obciazyc 4 jajek GTA 4 3.6Ghz@3.6Ghz zawsze wykorzystane na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 GTA 4 3.6Ghz@3.6Ghz zawsze wykorzystane na maxa Hym... GTA IV @ 3.8GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...