Skocz do zawartości
w-u-j-e-k

Problem Z Zsynchronizacją Napisów

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Sub-Editem można jakoś "przesunąć " napisy do przodu bądz do tylu ?

Chodzi mi o zsynchronisowanie ich z treścią filmu ?

A jeśli nie sub-editem , to czy istnieje jakikolwiek taki program ?

SubEdit > Napisy > Przesuń czas napisów...

W oknie można podać wartości w sekundach lub klatkach, minus z przodu oznacza do tyłu bez minusa do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to przesuwanie napisów powinno się odbywać w czasie rzeczywistym za pomocą kółka myszki - że też nikt (?) przede mną na to nie wpadł... a życie było by prostsze od zastanawiania się czy przesuniecie w przód oznacza cofniecie napisów czy co :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to przesuwanie napisów powinno się odbywać w czasie rzeczywistym za pomocą kółka myszki - że też nikt (?) przede mną na to nie wpadł... a życie było by prostsze od zastanawiania się czy przesuniecie w przód oznacza cofniecie napisów czy co :D

napisów nie przesuwa sie dla samego przesuwania tłumacze wypuszczaja je do konkretnych releasów i tak ma być :mur:

a nie kółeczkiem :oops: go tylko minimum profesjonalizmu i napisy się synchronizują

a co do zmieniania fps to tylko jak przesuniesz napisy do odpowiedniego miejsca a one sie rozjezdżają to na pewno różne fps releasu na pasku w subedit ile ma fps dany film a potem sprawdzasz w pierwszej linijce napisów ile maja one "ustawione" i zmieniasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.. nieraz sie zdarzylo że nie było akurat napisów do takiego releasa jak chciałem... i co chwile trzeba było wchodzić i przesuwać fakin napisy... kółeczko załatwiło by sprawę w 100% i pełna wygoda. Zresztą jak nie chcesz to przecież nie musisz korzystać z takiej funkcji.. ja tylko mówię że mi by się przydała :).

Poza tym co to kogo obchodzi czy ja sobie przesuwam napisy ręcznie czy ściągam odpowiedni release.. Zawsze lepiej mieć więcej możliwości i nie skorzystać niż nie mieć i cierpieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta... i siedziec caly film krecac koleczkiem. :lol2:

Wystarczy znac tylko fps napisow i zorbic male przesuniecie. MAX 2 min roboty.

BTW. Kto by w dzisiejszych czasach kozysta z napisow w formacie klatkowym...

A sorry nie te forum :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh.. no zdarzyło się parę razy że miałem napisy które co chwile rozjeżdżały się w losową stronę... kółko jest wtedy najlepsze. poza tym Silence! bo I kill you :D

jak sie ma odpowiedni releas to i dobre napisy się znajdą, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam program Time Adjuster

Ma m.in. opcję synchronizacji napisów (można nawet wewnętrznym playerem wskazać miejsce - właściwie czas danego napisu - w co najmniej 2 miejscach, na początku i na końcu, a program sam przelicza i wszystko zsynchronizuje) używam go często i sprawdza się bardzo dobrze, rzadko mnie zawodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi