w-u-j-e-k Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Czy Sub-Editem można jakoś "przesunąć " napisy do przodu bądz do tylu ? Chodzi mi o zsynchronisowanie ich z treścią filmu ? A jeśli nie sub-editem , to czy istnieje jakikolwiek taki program ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Można 'jakoś'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Czy Sub-Editem można jakoś "przesunąć " napisy do przodu bądz do tylu ? Chodzi mi o zsynchronisowanie ich z treścią filmu ? A jeśli nie sub-editem , to czy istnieje jakikolwiek taki program ? SubEdit > Napisy > Przesuń czas napisów... W oknie można podać wartości w sekundach lub klatkach, minus z przodu oznacza do tyłu bez minusa do przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Daj Ctrl+Q i zmień FPS ;) z 25 na 23.976 lub na odwrót pomaga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 dokładnie.. prawie w każdym filmie jaki ostatnio oglądałem coś było nie tak z napisami.. i już sie przyzwyczaiłem do takiego uruchamiania filmu: w trubie okienkowym subedita: Ctrl+E, Ctrl+A, Ctrl+Q, Enter .. ..i gotowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 jak dla mnie to przesuwanie napisów powinno się odbywać w czasie rzeczywistym za pomocą kółka myszki - że też nikt (?) przede mną na to nie wpadł... a życie było by prostsze od zastanawiania się czy przesuniecie w przód oznacza cofniecie napisów czy co :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczara Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 jak dla mnie to przesuwanie napisów powinno się odbywać w czasie rzeczywistym za pomocą kółka myszki - że też nikt (?) przede mną na to nie wpadł... a życie było by prostsze od zastanawiania się czy przesuniecie w przód oznacza cofniecie napisów czy co :D napisów nie przesuwa sie dla samego przesuwania tłumacze wypuszczaja je do konkretnych releasów i tak ma być :mur: a nie kółeczkiem :oops: go tylko minimum profesjonalizmu i napisy się synchronizują a co do zmieniania fps to tylko jak przesuniesz napisy do odpowiedniego miejsca a one sie rozjezdżają to na pewno różne fps releasu na pasku w subedit ile ma fps dany film a potem sprawdzasz w pierwszej linijce napisów ile maja one "ustawione" i zmieniasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 heh.. nieraz sie zdarzylo że nie było akurat napisów do takiego releasa jak chciałem... i co chwile trzeba było wchodzić i przesuwać fakin napisy... kółeczko załatwiło by sprawę w 100% i pełna wygoda. Zresztą jak nie chcesz to przecież nie musisz korzystać z takiej funkcji.. ja tylko mówię że mi by się przydała :). Poza tym co to kogo obchodzi czy ja sobie przesuwam napisy ręcznie czy ściągam odpowiedni release.. Zawsze lepiej mieć więcej możliwości i nie skorzystać niż nie mieć i cierpieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ta... i siedziec caly film krecac koleczkiem. :lol2: Wystarczy znac tylko fps napisow i zorbic male przesuniecie. MAX 2 min roboty. BTW. Kto by w dzisiejszych czasach kozysta z napisow w formacie klatkowym... A sorry nie te forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 ehh.. no zdarzyło się parę razy że miałem napisy które co chwile rozjeżdżały się w losową stronę... kółko jest wtedy najlepsze. poza tym Silence! bo I kill you :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczara Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 ehh.. no zdarzyło się parę razy że miałem napisy które co chwile rozjeżdżały się w losową stronę... kółko jest wtedy najlepsze. poza tym Silence! bo I kill you :D jak sie ma odpowiedni releas to i dobre napisy się znajdą, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 czemu Ty mi na siłę chcesz wmówić, że nie potrzebuję kombinerek jeśli mam klucze we wszystkich rozmiarach...? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 A ja polecam program Time Adjuster Ma m.in. opcję synchronizacji napisów (można nawet wewnętrznym playerem wskazać miejsce - właściwie czas danego napisu - w co najmniej 2 miejscach, na początku i na końcu, a program sam przelicza i wszystko zsynchronizuje) używam go często i sprawdza się bardzo dobrze, rzadko mnie zawodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Czytajac jego mozliwosci, to niczym sie nie wybija ponad Sub-Edit'a. Synchronizacja napisow - trudna dziedzina... damn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...