Skocz do zawartości
Polar

Tani Dvd Player: Manta, Korr, Bellwood Itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o to żeby przekierować sygnał cyfrowo, bezpośrednio do amplitunera. Interesuje mnie jaka jest jakość dźwięku przy odtwarzaniu płyty CD-Audio kiedy DVD jest podłączone cyfrowo do amplitunera Czy Player ingeruje w jakiś sposób w dźwięk czy można ustawić tak że przesyłany jest nietknięty cyfrowy sygnał do amplitunera? Jeśli ktoś miałby możliwość sprawdzenia np za pomocą płyty z nagranym dźwiękiem DTS to było by super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam WIWĘ tani DVD . Różnica między AC3 a DTS jest duża. DTS bardziej dynamiczny i ładniejszy.

Jeśli chodzi o CD audio to różnica między kompem a odtwarzaczem DVD (obydwa podłączone do tego samego zestawu Technics 5x80 W klasa H+ central Jamo + 2xJamo przednie 100 W + 2x Tannoy tylne 70 W- choć zestaw ma parę ładnych lat ) idzie tak samo - ja nie słyszę różnicy - nie jestem audiofilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam WIWĘ tani DVD . Różnica między AC3 a DTS jest duża. DTS bardziej dynamiczny i ładniejszy.

Bo DTS jest dokładniejszy ( ale "zabiera" więcej miejsca/ma wyższy bitrate ) - jednak tutaj kolega nie pytał raczej która kompresja stratna jest lepsza (mniej stratna).

Chodzi mi o to żeby przekierować sygnał cyfrowo, bezpośrednio do amplitunera. Interesuje mnie jaka jest jakość dźwięku przy odtwarzaniu płyty CD-Audio kiedy DVD jest podłączone cyfrowo do amplitunera Czy Player ingeruje w jakiś sposób w dźwięk czy można ustawić tak że przesyłany jest nietknięty cyfrowy sygnał do amplitunera? Jeśli ktoś miałby możliwość sprawdzenia np za pomocą płyty z nagranym dźwiękiem DTS to było by super.

Ingeruje - kiedyś sprawdzałem moją mantę z monitorami Edirol (wej. sp-dif) i wykryłem samplami duże IMD przy 44,1 K - ale to nie oznacza ze inna manta czy nawet ta sama z innym firmware będzie się zachowywać tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi