mario2345 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Oki to teraz wszystko już jasne. Mam dobry zasilacz Huntkey'a HK-350AP i nie chciałem go tylko z tego powodu wymieniać A jaszcze jedno pytanko ta płytka już pewnie nie obsługuje procesorów na FSB533?? Bo mam ogromne chęci "zwęglić" mój stary procesor :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ja mam Live 24 bit który jest notabene czymś podobnym do Audigy SE a może nawet lepszym bo to nie były kastraty ale u mnie komp wyłącza się normalnie tak więc dziwne że u Ciebie był taki konflikt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Oki to teraz wszystko już jasne. Mam dobry zasilacz Huntkey'a HK-350AP i nie chciałem go tylko z tego powodu wymieniać A jaszcze jedno pytanko ta płytka już pewnie nie obsługuje procesorów na FSB533?? Bo mam ogromne chęci "zwęglić" mój stary procesor :D P35 nie obsługuje po prostu procków z FSB 133. Ale możesz zrobić moda (jest gdzieś w dziale Intel topic od Sectora) na FSB 200/266/333 i wtedy proc odpali bez problemu i można kręcić :) Ja mam Live 24 bit który jest notabene czymś podobnym do Audigy SE a może nawet lepszym bo to nie były kastraty ale u mnie komp wyłącza się normalnie tak więc dziwne że u Ciebie był taki konflikt.Na live 5.1 też nie ma żadnych problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Na live 5.1 też nie ma żadnych problemów :) ale ja nie powiedzialem że to karta powodowala problem - mozliwe ze bylo za duzo sprzetu podpiętego pod ten słabiutki zasilacz ale coś poprzestawialem w biosie w opcjach zasilania wiec pewnie tam ustawilem dobrze :D poza tym powiem wam że przy moich głosnikach lepiej gra ta zintegrowana karta lepszy basik jest chyba mocniejszy sygnał daje fakt że nie ma eax ale jak bede chcial miec dobry dźwięk to kupie geniusa 5000 + sb x-fi gamera, sb audigi se wydaje sie być zbędna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azirek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Lepiej jedną rzecz zmieniać i sprawdzać czy ma ona wpływ niż dwie czy kilka naraz. Poza tym jak to "coś poprzestawiałeś"? Wszelkie zmiany należy dokonywać z rozwagą, a nie jak się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Lepiej jedną rzecz zmieniać i sprawdzać czy ma ona wpływ niż dwie czy kilka naraz. Poza tym jak to "coś poprzestawiałeś"? Wszelkie zmiany należy dokonywać z rozwagą, a nie jak się uda. no coś tam przestawilem z rozwagą :P coś tam bylo takiego jak sr1 i sr3 chyba i na tym 3 dziala :D ja nie mam pojecia co to oznacza i czemu były złe ustawienia tam ale tak jest domyślnie - zawsze moge zrobic tak jak bylo i sprawdzic czy to przez karte dźwiekową, ale teraz jest elegancko :) a i próbowałem z e2140 na 3,0 ghz wystartować ale niestety nie ruszyl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam przymierzam się do zakupu tejże płyty jednak co mnie zmartwiło w pierwszym poście jest napisane, że podczas instalacji visty należy wyłączyć usb to w jaki sposób ma mi myszka i klawiatura działać ? Muszę kupić przejściówki na PS/2 ? Czy ktoś wie czy ta płyta ruszy bez aktualizacji biosu z procesorem E8400 ? Czy ta płyta obsługuje ram 1200 MHz ? Czy normalnie np gdy włożę ram 1200 MHz od razu go wykryje z takim taktowaniem ? Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez unknown88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 1. U mnie przy instalacji Win 2k8 Server (taka Vista serwerowa tyle ze darmowa :P) wszystko śmigało bez problemu, nic nie trzeba było wyłączać. 2. Bez problemu, na każdym biosie ruszy E8400. 3. Żadna płyta nie obsługuje aktualnie ram'u 1200Mhz. Tzn, nie ma takiego dzielnika/fsb, żeby bez zmiany FSB procesora ram miał 1200Mhz. Będziesz musiał zmienić FSB (dać wyżej), żeby ram miał 1200Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dziękuje za odpowiedź Lanc, czy to dobry wybór ta płyta główna ? Jeśli np kupiłbym procesor QX9650 i podkręcił go np załóżmy 4.5 GHz to czy ta płyta da radę tzn nic się nie zepsuje ? Chodzi mi o te 4 fazy zasilania. Wiadomo, że nie kupię tego procesora ale chciałbym się dowiedzieć. Widziałem test na QX6800 i chyba zrobiła max tego procka fsb 515 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Bo potem pewnie był wall tego QX6800 :> Da radę bez problemu z QX9650 @ 4.5Ghz @ xx v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) I 4 fazy nie stoją tutaj na przeszkodzie ?? Chciałbym na tej płycie wytrzymać do nowej podstawki intela więc chciałbym się upewnić, że jeśli przyjdzie mi przejście na 4 jajca (w co wątpie na tym socket) to abym nie musiał także zmieniać płytki. Bardziej chyba doskwiera ciekawość :wink: Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez unknown88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 I 4 fazy nie stoją tutaj na przeszkodzie ?? Chciałbym na tej płycie wytrzymać do nowej podstawki intela więc chciałbym się upewnić, że jeśli przyjdzie mi przejście na 4 jajca (w co wątpie na tym socket) to abym nie musiał także zmieniać płytki. Bardziej chyba doskwiera ciekawość icon_wink3.gif Nie masz się o co bać :wink: 4 mocne fazy od DFI dadzą rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ok jeszcze się spytam czy ta płyta obsługuje 1600 MHz FSB ( bez oc ) ? Nie ma adnotacji o tym w pierwszym poście jednak moja stara płyta na P965 po aktualizacji biosu obsługuje 1333 MHz więc tak się zastanawiam czy ta DFI nie będzie ? Co do tego wyłączenia usb podczas instalacji visty jest o tym w pierwszym poście dlatego się zapytałem co zrobić jak takie coś mnie spotka ? musiałbym przejsciówki załatwić pod PS/2 ? Czy może to jest nie aktualne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A są jakieś procki z FSB 400 ? Bo mi się wydaje, że jest jeden, ale tylko na papierze, bo w sklepie go nie kupisz ;] Jak wyjdą proce z QPB 1600, to wyjdzie stosowny bios. Pozatym to tylko taki trick marketingowy ;] Płyta robi bez problemów FSB 500 i więcej, czyli jest nawet QPB 2000 ready ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Wczoraj odebrałem nowy sprzęt: DFI LanParty DK P35 T2RS Pentium DC2180 2GB OCZ Special Ops 800Mhz i jakoś nie mogę wycisnąć z procka więcej jak 2700Mhz na standardowym napięciu :/ NB - 1.5V CPU - def V RAM - 2.2V Timingi ustawione ręcznie na 5 5 5 15, FSB 270, dzielnik taki że ram pracuje jako 900Mhz i jakoś chodzi, ale po zwiększeniu FSB na 280Mhz i zmniejszeniu dzielnika pamięci już jest niestabilny, Super Pi wywala już na początku, Prime też niestabilny, czasami reset. po podniesieniu napięcia CPU jest stabilniejszy, wnioskuję że CPU słabiej krętliwa sztuka niż zakładałem :) Aha, EIST i C1E wyłączone :) Nie chcę za bardzo podnosić napięcia CPU bo się trochę grzeje, przy podniesieniu napięcia o 2 oczka grzeje się do około 60 stopni. Przeczytałem cały temat zanim miałem tą płytę, ale chyba będę musiał zrobić to jeszcze raz :) Pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Doom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 przeczytaj mojego posta 736 w tym temacie, mam taki sam procek. I generalnie proponowalbym Ci bawic sie raczej mnoznikiem 8 i 9. 10 sobie odpusc. Moj robi z tego co sie oreintuje chyba 9x333Mhz (3.0Ghz) przy +50mV ale teraz Ci na 100% nie powiem bo jestem w pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) @Doom czym ty sie przejmujesz 60 stopni i juz sie boisz ? Te 60 stopni osiagasz podczas testowania procka Prime ? Jesli tak to nie masz sie co bac bo grajac czy siedzac w necie nigdy nie zagrzejesz procka do tej temperatury ,no chyba ,ze sciagniesz wentylator z procka i bedziesz miec bardzo szczelna obudowe bez zadnych innych wentyli. Ja posiadam E2160 @ 3 giga i w Stresie Orthosa osiaga 71-72 stopnie i hula juz tak kilka miesiecy. Nic sie nie dzieje. Te procki maja zwalone czujniki wiec w rzeczywistosci nikt nie wie jaka jest dokladnie temperatura :). A jak sie spali to oddam go na gwarancji i wezme jakis inny. Pozdro Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Wczoraj odebrałem nowy sprzęt: DFI LanParty DK P35 T2RS Pentium DC2180 2GB OCZ Special Ops 800Mhz i jakoś nie mogę wycisnąć z procka więcej jak 2700Mhz na standardowym napięciu :/ NB - 1.5V CPU - def V RAM - 2.2V Timingi ustawione ręcznie na 5 5 5 15, FSB 270, dzielnik taki że ram pracuje jako 900Mhz i jakoś chodzi, ale po zwiększeniu FSB na 280Mhz i zmniejszeniu dzielnika pamięci już jest niestabilny, Super Pi wywala już na początku, Prime też niestabilny, czasami reset. po podniesieniu napięcia CPU jest stabilniejszy, wnioskuję że CPU słabiej krętliwa sztuka niż zakładałem icon_smile3.gif Aha, EIST i C1E wyłączone icon_smile3.gif Nie chcę za bardzo podnosić napięcia CPU bo się trochę grzeje, przy podniesieniu napięcia o 2 oczka grzeje się do około 60 stopni. Przeczytałem cały temat zanim miałem tą płytę, ale chyba będę musiał zrobić to jeszcze raz icon_smile3.gif Pozdrawiam Zdarzają się kiepskie sztuki więc możliwe że to procek a nie brak twojego skilla :wink: Chociaż potestuj jescze różne opcje aby na 100% wiedzieć że to procek ;] A temperatura 60*C pod pełnym obciążeniem (orthos itd.) to nie powód do zmartwień, korzystając normalnie z kompa (net, muza, gry) nie zagrzejesz go raczej do takiej temperatury więc spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Panowie a moje pytanie z racji że czytałem że zerwanie tej plomby na NB nie grozi utratą gwarancji jeśli nie uszkodzi się chipa tak więc moje pytanie jaki chłodzenie najpewniej wejdzie na NB w naszej płytce bo może bym się na zmianę skusił jeśli to z gwarancja to prawda a tak ponoć twierdzi serwis DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Wczoraj odebrałem nowy sprzęt: DFI LanParty DK P35 T2RS Pentium DC2180 2GB OCZ Special Ops 800Mhz i jakoś nie mogę wycisnąć z procka więcej jak 2700Mhz na standardowym napięciu :/ NB - 1.5V CPU - def V RAM - 2.2V Timingi ustawione ręcznie na 5 5 5 15, FSB 270, dzielnik taki że ram pracuje jako 900Mhz i jakoś chodzi, ale po zwiększeniu FSB na 280Mhz i zmniejszeniu dzielnika pamięci już jest niestabilny, Super Pi wywala już na początku, Prime też niestabilny, czasami reset. po podniesieniu napięcia CPU jest stabilniejszy, wnioskuję że CPU słabiej krętliwa sztuka niż zakładałem :) Aha, EIST i C1E wyłączone :) Nie chcę za bardzo podnosić napięcia CPU bo się trochę grzeje, przy podniesieniu napięcia o 2 oczka grzeje się do około 60 stopni. Przeczytałem cały temat zanim miałem tą płytę, ale chyba będę musiał zrobić to jeszcze raz :) Pozdrawiam jaki masz VID procka? bo wg mnie to on jest winowajcą... typ procka masz taki jak ja, z tego co zauważyłem to ostatnio te procki (e2180) mają VID na niskim poziomie. mój chyba ma problemy z 3GHZ na def(dwa razy orthoss mi się wysypał na 25 minucie a tzry razy szedł 4-5 godzin bez problemu prio 8lub7) ale wsumie się nie dziwię VID to 1,2V dodać dropa to podczas orthosa cpu-z wyświetlał wartość 1,168V jak na 3GHz to chyba mało. teraz pracuje na VID+0,025 bo wtedy podczas orthosa ma równe 1,2V i jest stabilny :wink: ktoś na forum miał e2180 z VID ponizej 1,2 jeśli Twój ma podobnie to bym się nie dziwił że nie chce iść wyżej na def napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 jaki masz VID procka? bo wg mnie to on jest winowajcą... Rozumiem że chodzi Ci o CPU VID Special Add, czyli napięcie procesora:) CPU-Z wskazuje mi 1.29-1.32V, a w biosie ustawione na def. Gdy podniosłem o 100.0mV to CPU chodził na 2900Mhz, był stabilny, ale nie testowałem go długo, na 1.42V 3Ghz są niestabilne, pamięci puszczone luźno, timingi na standard i taktowanie poniżej 800Mhz :) i temp 70 stopni, co prawda nie przejmowałem się już temperaturą, ale zastanawiałem się czy nie zmienić pasty na Zalman STG-1. Co ciekawe, gdy mam mnożnik na procesorze 6x to przy zmianach w biosie FSB powyżej 350 płyta się często nie uruchamia, wentylatory się tylko uruchamiają i nic,czasami dojdzie do screena z modelem płyty i też stoi bez ruchu., rozumiem że doświadczam Cold Boot-u :D Wtedy robię Clear CMOS i dalej gdy chcę ustawić takie wartości to robi to samo.... Napięcie CPU def, NB 1.45V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To widzę, że mój E2160@1,325v@3Ghz to sztuka niebiańska w porównaniu do waszych :unsure: Na razie 3,2GHz stable na 1,4v pomęczę go jak napisze kolokwium we wtorek... Generalnie przy FSB 400 podnosić napięcie SB czy NB? A może jakiś inny trick o którym narazie nie wiem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czy wie ktoś jak się spisuje DK P35 T2RS z zajętymi 6 wejściami SATA II , oraz z ramem 2x2 GB (chodzi o oc) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie, powiedźcie mi o co chodzi bo ja sie zgubiłem: Dlaczego w niektórych programach CPU ma częstotliwość 3100Mhz, a w CPU-Z jest 2480Mhz. Wg. mnie CPU-Z pokazuje dobry zegar, w biosie mam takie ustawienia: Mnożnik 8x FSB 310 W Evereście w zakładce Komputer-> Podsumowanie, również jest 2480Mhz, czyli chyba OK, ale dlaczego reszta pokazuje zegar procesora jakby był mnożnik ustawiony na 10x? :blink: Core Temp jest jeszcze dziwniejszy, pokazuje 387x8 :unsure: oliwer21<-Core Temp pokazuje że VID procka to 1.325v, co to jest w ogóle?? :) Chyba faktycznie mam słabszy procesor, ponieważ na mnożniku 8x i FSB 310Mhz, ramy ustawione najniżej jak się da, timingi auto, napięcie 2.2, komp nie wstaje bez podnoszenia napięcia procesora :/ Oczywiście EIST i C1E wyłączone. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Doom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ja miałem cuda niewidy gdy odpaliłem guardiana i everesta... Wtedy oba programy generowały to co chcą... Tz guardian pokazywał temp 3-5*C i napięcie 5v ok 2v :blink: Wyłącz Guardiana i wtedy sprawdzaj... No albo Everesta jak kto chce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Doom po co Ty dajesz aż 1,45V na nb zostaw to na def lub chociaż na 1,41V ale i to chyba jest niepotrzebne. poczytaj trochę bo o różnym taktowaniu w orthosie i cpu-z było już parę razy(poprostu orthos wyświetla zawsze wartość maksymalna mnożnika x fsb. prawdziwy mnożnik sprawdzaj w cpu-z) o VID też było... i nie pamiętam dokładnie co to jest. tak na chłopski rozum to napięcie steandartowe Twojego procka jakie mu ustwaił intel(i każdy ma inaczej). w tej płycie jest o tyle ważne że nie ustawiasz dokładych wartości napięcia w biosie tylko do VID'a dodajesz "specjalny dodatek" :wink: i musisz sobier przeliczać ile masz dokładnie V na procku. Może masz padakę i musisz dać mu wecej V żeby ruszył. P.S. weź podnieś napięcie procka o 0,075V resztę napięć poza memkami zostaw na def i spróbuj go odpalić na 300x10 edit: to jest raczej problem procka a nie płyty prpopnuję mnienić temat Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Doom po co Ty dajesz aż 1,45V na nbNie wiem czy to jest takie aż, skoro def jest 1.33, po prostu testuję na jakich napięciach chodzi poprawnie, niektórzy nawet mówią że 1.5v może być na nb poczytaj trochę bo o różnym taktowaniu w orthosie i cpu-z było już parę razymusiałem przeoczyć... <_< o VID też było... i nie pamiętam dokładnie co to jest. tak na chłopski rozum to napięcie steandartowe Twojego procka jakie mu ustwaił intel(i każdy ma inaczej). w tej płycie jest o tyle ważne że nie ustawiasz dokładych wartości napięcia w biosie tylko do VID'a dodajesz "specjalny dodatek" :wink: i musisz sobier przeliczać ile masz dokładnie V na procku.Wiem że trzeba przeliczać napięcie poprzez dodanie "specjalnego dodatku", ale teraz wiem dokładnie do czego :) Czyli mając na starcie VID'a na poziomie 1.325 wnioskuję że daleko z prockiem na rozsądnym napięciu nie dojadę:/ Dobra, lecę dalej testować i nie będę już zaśmiecał tego tematu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czy mógłbys ktoś odpowiedzieć na moje pytania czy ta płyta obsługuje dobrze ram 2x2 GB w kwestii OC ? oraz czy nie bedzie problemu jesli wszystkie wejscia SATA 2 będą zajęte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A czemu mają być problemy? :unsure: Wszystko powinno śmigać jak trzeba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czy mógłbys ktoś odpowiedzieć na moje pytania czy ta płyta obsługuje dobrze ram 2x2 GB w kwestii OC ? oraz czy nie bedzie problemu jesli wszystkie wejscia SATA 2 będą zajęte ? plyta z topica i kosci exceleramy 800 mhz http://forum.purepc.pl/temat/Pamieci-RAM/O...56336/300.html# topic nr 330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...