_Mistrz_ Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Warto dorzucać 50zł do T2RS względem T2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Poczytałbyś ten topic to byś wiedział czy warto czy nie.... -potrzebny RAID i 6x SATA?? Bierz T2RS -nie? -bierz T2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 plyta z topica i kosci exceleramy 800 mhz http://forum.purepc.pl/temat/Pamieci-RAM/O...56336/300.html# topic nr 330Super Ci dziękuje Disaster3 ponieważ własnie te pamieci posiadam przynajmniej bede wiedzial jak ustawić aby mi hulało. A , że się tak spytam ponieważ posiadam pomieszany ram 2x2gb Exceleram i 2x1gb patrioty 800 mhz. Czy właśnie nie będzie problemu aby je razem podbić do 1000 MHz ? Używam visty 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 szczerze nie wiem. Wiem tylko tyle przynajmniej wierze na slowo Xtreme Addict ze DFI bardzo nie lubi pracowac z koscmi w 4 bankach. Ile w tym prawdy tego nie wiem. Bo nie jestem taki kozak w te klocki co poniektorzy (oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu). Wiec na razie siedza tylko te excelki do normalnej pracy i grania wystarczy. Zawsze pod reka (w szufladzie) mam 4x1GB Goodramy Pro 1066 na micronach ale chyba je sprzedam bo OC'er ze mnie zaden a wystarczy mi zeby kosci robily 500mhz i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Moja DFI nie robi problemów z obsadzonymi 4 bankami a siedzą 2x1 Gb i 2x512 Mb OCZ Platinum.Jedne to rev.2 drugie są "zwykłe platinum".I nie ma problemu chodzą na 520 i jest dobrze.Żadnych błędów,BSOD'ów itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy ta płyta na 100 % rozpozna ram 1066 MHz bez żadnego OC ?? Ponieważ na stronie DFI nie ma takiej informacji. Trzeba bios zupdatować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 rozpozna, a bios mimo wszystko trzeba zupdate'owac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ponieważ chciałbym zamówić ram 2x2gb 1066 MHz i nie chciałbym żeby mi rozpoznawało jako 800 MHz... Twoje Goodramy rozpoznawała ok ? jako 1066 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Kolego wszystko zalezy od procka jego FSB i tego czy ustawiasz na auto dzielniki, czy manualnie. Ja wszystko ustawialem manualnie. Chyba ze do codziennie pracy to mam ustawione na auto z C1E i EIST wlaczonym, po co mi wiecej niz 1200Mhz na codzien Z drugiej strony dziwie sie ze zadajesz takie pytanie (ktore wg. mnie opisuja dana osobe nie majaca zielonego pojecia o poprawnej konfiguracji BIOS'a - nie wspominajac juz nawet o OC) a chcacej kupic plyta bardzo zaawansowana w te klocki :blink: Tak jak to gdzies Lanc napisal chcesz podkrecic w 5 min. kup MSI Neo2-FR/FIR , chcesz grzebac w biosie i szukac optymalnych ustawien i rzucac miesem na prawo i lewo od czasu do czasu bierz DFI. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Od czegoś chcę zacząć już zamówiłem tą płytę jednak chciałem się dowiedzieć w końcu czy te ramy będą rozpoznawalne jako 1066 MHz a nie jako 800 MHz. Dowiedziałem się od Lanc , że muszę mieć fsb 333 MHz i tyle ma mój procesor E8400. Więc zapytam się ostatni raz czy te ramy na pewno będą rozpoznawalne jako 1066 MHz bez oc ? Chciałbym je dzisiaj już zamówić. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez unknown88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 tak przy tym procku beda rozpoznawane bo on ma FSB=333. A nawet jesliby sie tak zdarzylo ze nie (w co watpie) to poprostu ustawiasz sobie dzielnik proca/pamieci na 333/1066) i wtedy na pewno beda 1066 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ok dzięki za odpowiedź, jeśli chciałbym je podbić mocniej to zmieniam póżniej na jaki dzielnik ? Czy poprostu jedynie podnoszą się automatycznie z podnoszeniem fsb procesora ? Bo dzielnik najwyższy 333/1066 tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 zalezy, podobno jednym z lepszym dzielnikow (gdzies to bylo podawane w ktoryms topicu DFI) jest 266/800 ale nie wiem jak to sie ma do procku z szyna 333, bo takiego nie mam/nie mialem. I wtedy krecenie szyna. U mnie wyglada to tak procek - 8x400Mhz (daje 3.2Ghz) przy dzielniku 266/800 pamieci pracuja na 1200Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Unknown88 szczerze odradzał bym Ci tą płytę jak masz zielone czy tam inne kolorowe podejście do tych spraw.Płyty DFI kierowane są do ludzi już w temacie oblatanych.Zobacz te które są w temacie "Jaką płytę kupić".Bo w DFI nie uświadczysz czegoś takiego jak instrukcja obsługi jaką spotkasz np: w Asusach.Tak więc ja Ci ją odradzam.Kup jakąś normalną pobaw się w OC nauczysz się czegoś sprzedasz dołożysz i kupisz nową.Ja przesiadłem się z Asusa na DFI i był to mały szok ale trochę wiedziałem i to okiełznołem. A co do pamięci ja np mam FSB 344 x 9 czyli 3100 Mhz Pamięci :dzielnik 2xx/800 pamięci pracują na 1020 I dwa mi na dzielniku 333/1066 nie chciała płyta wstać a pamięci na innym dzielniku poleciały ponad 1100 tak więc uważaj. Ogólnie ta płyta ma swoje kaprysy ale też swoje ogromne zalety jak potrafisz je wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Czy moglibyście mi podać wysokość tego radiatora z napisem LanParty koło procesora. Chodzi mi o to czy moje chłodzenie Asus Silent Knight II nie będzie wadziło o ten czarny radiator Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez unknown88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Mobasek i E2160 zamowiony, w zwiazku z tym mam pytanko, jaki jest najlepszy bios (najnowszy z 2008-03-11 - DK3PD311?) i jak jest ze sterownikami, jakie sa najlepsze i czy sa jakies mody jak w przypadku sterownikow NF plyty na ktorej obecnie siedze (sygnaturka :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Hmm ja tez bylem zielony w sprawach OC i kupilem DFI i nie zaluje. Troche bylo problemow ,ale od czego jest forum tu sie poczytalo co i jak tam sie poogladalo i jakos dalem rade uzyskac to co w sygnaturce :D . Fakt najwiecej zabawy bylo z pamieciami, ale powiem jedno jesli jestes zielony i uda ci sie wszystko wkoncu samemu ustawic z mala pomoca najwyzej to wiedz jedno - Jest MASAKRYCZNA FRAJDA wtedy gdy odpalasz kompa podkreconego przez siebie samego :). A co do dzielnika to tez plytka mi nie chciala wstac na tym 333/1066. Moze to wina BIOSU bo posiadam z 24/12/2007. Ale na innym dzielniku teraz nie pamietam jakim hulaja na 1117 MHz Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Mane mówisz o biosie do której płyty ? Jeśli do T2RS to archiwum powinno się nazywać " DK35D311 " a nie tak jak twoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Mane mówisz o biosie do której płyty ? Jeśli do T2RS to archiwum powinno się nazywać " DK35D311 " a nie tak jak twoje. Chodzi mi o plyte T2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Chodzi mi o plyte T2 obie T2R i T2 używają tego samego biosu , chociaż mają inne kontrolery ICH9R i ICH9 ;] , wszystko działa poprawnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Na stronie DFI do tych plyt sa dwa rozne biosy, przynajmniej z nazw archiwów tak wynika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 No i stalem sie posiadaczem DK P35-T2 :) Na razie to moge sobie na plyte co najwyzej popatrzec, bo CPU jeszcze nie dojechal, ale wyglada fajnie :) Od razu pytanko: czy plyta ma jakies preferencje odnosnie obsadzenia slotow pamieci? Tzn. czy lepiej wkladac do 1&3, czy 2&4, czy bez znaczenia? Mowimy o komplecie 2x2GB. I drugie pytanie: czy jest jakis bios, ktory mozecie szczegolnie polecic/odradzic? Trzecie pytanie: czy sa w tej plycie jakies pulapki, na ktore powinien uwazac poczatkujacy? Niestandardowe ustawienia biosu, problemy przy montazu itp. Ciag dalszy glupich pytan jak juz zloze zestaw :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Mozesz sie pochwalic jakie pamieci 2*2GB kupiles do tej plyty. Tez juz kupilem czekam na przesylke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ven Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Trzecie pytanie: czy sa w tej plycie jakies pulapki, na ktore powinien uwazac poczatkujacy? Niestandardowe ustawienia biosu, problemy przy montazu itp. Przeczytaj ten wątek a poznasz "niuanse" tej płyty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Mozesz sie pochwalic jakie pamieci 2*2GB kupiles do tej plyty. Tez juz kupilem czekam na przesylke :)OCZ Titanium EPP Ready 800 CL4. Kupowane w ciemno, bo kompletnie sie nie znam, wiec prosze nie pytac o uzasadnienie wyboru ;) Ja czekam jeszcze na przesylke z CPU... idzie Poczta Polska, wiec wariant optymistyczny to piatek, bo w jednodniowe priorytety nie wierze :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam problem chcę zaaktualizować bios spod dyskietki, w biosie jako pierwsze startujące urządzenie mam floppa, jednak nie chce się zaaktualizować , flop zadziała i wychodzi takie coś : Usuń dyski lub inny nośnik. Zrestartuj, naciskając klawisz o co kaman o_0 Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez unknown88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Bootuje wogóle z tej dyskietki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Tak flop jakby zaczynal bootować i przestaje kiedy pojawia sie to info. Aby zrobic Clear Cmos wystarczy przełozyć zworkę z pina 1-2 na 2-3 i po paru minutach spowrotem dać na 1-2 i właczyć kompa tak ? Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez unknown88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) po paru to moze tak ale nie minutach ;) wystarczy przelozyc na te drugie piny i zaraz sprowadzic do wlasciwego polozenia czyli do 1-2 czy tam jak kto woli i juz ;P a ja mam tez maly problem. mianowicie swiezo po formacie instalowalem z cdromu dfi stery czipset i inne min audio. problem we tym ze te audiosy nie chca sie zainstalowac ;( a bez dzwieku jak bez reki ;( dodam ze to juz bodajze 3 format na dk i problem ten pojawil sie teraz pierwszy raz ;( btw stery dodane w FAQu mozna sobie o kant pupy potluc. zassalem je i przy probie rozpakowania archiwum krzyczy ze bodajze nie ma jakiejs czesci czy cos tam, juz nie pamietam. na stronie rijalteka tez szukalem tych stero ale jakies takie wagowo nie podobne sa ;( moze ktos sie spotkal z takim problemem ? :> Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown88 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) To jak pomoże ktoś z tą aktualizacją biosu :blink: Osa i robić to na odłączonym zasilaniu, czy przełożyć właczyć kompa, wyłączyć i spowrotem wrócić na 1-2 ? Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez unknown88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...